|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
SATA->PATA ladica (problem)
Kupio sam sata ladicu za pata hdd, kako bi hd mogao paliti i gasiti bez restartovanja kompa. Problem je u tome što mi komp neće da prepozna taj hd kada je u toj ladici.: baad : Kada prebacim taj hd u običnu pata ladicu sve radi bez beda. Da li neko zna u čemu bi mogao biti problem? Radi se o Maxtorovom 80gb pata hd koji je u ladici, dok mi je windows i sve ostalo na 160 gb sata Seagate-u. Probao sam da sistemski hd stavim na sata4 a ladicu na sata3 i obrnuto - nije prošlo. (na sata1 i 2 ne drzim ništa zbog overclocka) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Ajte ljudi, zar je moguće da mi niko oko ovoga ne može pomoći :confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako si namjestio jumpere na disku? Isprobaj sve položaje, master, slave, cable select,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Isprobao sam sve položaje jumpera i ništa. U Windowsu kada palim hd, ladica radi i windows se muči da ga očita ali ništa, bez obzira da li je jumper na master, slave ili cabel select. Ono komp zaglavljuje na sekundu svakih 5 sec. i to nastavi raditi i kada ladicu ugasim dok ne restartujem komp. Kada ladicu odmah uključim pri palenju kompa, windows zaglavi na samom bootanju, a u biosu ne očitava ništa, tj ne pronalazi dotični hd, dok ga u običnoj ladici pronalazi iz prve :confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|