|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Particije
E sad...nadam se da sam pogodio kategoriju, i da je problem software-ski ![]() Ovako, do ponedeljka se moram odlučit dal ću kupit IBM Deskstar-a 40 Gb za stotinjak kuna, ali je problem u tome da ga nemogu formatirat i namjestit da mi je particija u NTFS formatu...FAT32 prolazi ko iz šale, ali kad stavim NTFS dođe do 99% i onda javi poruku tipa: Windows was unable to compete format"... Probao sam: -obrisat paricije iz windowsa u disk menađeru te napravim novu, stavim NTFS, i dogodi se ono gore opisano... -napravit u dik meneđeru FAT32 particiju, ući u My Computer i formatirat ju ponovo, ali stavit NTFS File system...opet nejde.... -probal sam iz DOS-a bootat i pokrenut Partition Magic...nejde, dođe do malo više od 90% i možeš čekat 2 dana i 3 noći, ne pomiče.. -probao sam pokrenut instalaciju Windowsa pomoću first boot device CD-ROM, pa kod instalacije napravit, opet nejde...kaže da windowsi nemogu formatirat disk... Nemam pojma šta da više radim...imali pomoći za taj disk, ili da ne kupujem? Da još jednom ponovim, kad je formatiran kao FAT32, mogu ulazit u njega, mjuzu puštat sa njega, gledat filomve, instalirat igre...ma sve što radim i sa ovim Segate-om...ali formatirat ga u NTFS File system.....no way... Pomoć.. : stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znači da disk nije 100% ispravan. Vjerojatno na tom dijelu gdje stane ima bad sectora koji mogu bit logički i fizički. Proskeniraj cijeli disk Hitachijevim Drive Fitness Toolom (advanced scan) i napravi zero fill format, možda ga to spasi. Ako su bad sactori fizički, nema spasa...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma i mislio sam da nije ispravan, al mi nej jasno kako uspje napravit FAT32 particije...a NTFS neće pa da ga hebeš...odo se malo igrat s time...javim rezultate... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Probaj s Drive Scrubberom formatirati/prebrisati taj disk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Sređeno... Prvo sa Hitachijevim Drive Fitness Toolom napravljen zero fill na MBR...zatim i ostatak diska pobrisano (što je trajalo)...ubačen CD od XP-a, i formatiran.... Hvala Domy a i McG ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|