|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Pitanje u vezi RAID-a
Imam jednog SATA Maxtora od 80GB i mislim da je postalo premalo usprkos DVD przi i svemu ostalom. Sada ne znam da li da se rijesim ovoga i nadoplatim za 160GB (200GB) nekog s 16MB ili uzeti jos jednog Maxtora od 80GB u RAID 0 polju. Vaznost podataka mi nije toliko imperativ jer sve imam backupirano na DVD-ima. Molio bih da mi date koji savjet o tome sto bi imalo bolje performanse. Dakle 2x80GB ili 1x160 GB 16MB? Hvala unaprijed na savjetima! ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() : sweating , ali se griju
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Na ploci mi je SATA kontroler Sil3114r pa me zanima koliko to takodjer utjece na performanse u odnosu na tvoj na NF4? Meni se temperatura vrti oko 40-45Cmax! Vidam da imas u sigu i WD RE 160GB pa me zanima kako se on nosi s ova dva Maxtora u RAID polju?
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2465&p=24 WD je brži od jednoga maxtora ali ni blizu raidu, čeka se županijska studentska potpora za drugog WD-a ![]()
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dobar je to kontroler, jedino što ima slabiji burst speed od NF4, al kake to ima veze... I svakako uzmi još jednog od 80 GB pa u RAID.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|