|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Prescott ili athlon?
Stari mi ide za koji dan u Njemacku pa ga mislim cimat da mi kupi CPU tamo (odgovarajucu MBO cu sam kupiti ovdje). Dvoumim se izmedju prescotta HT 640 @ 3.2 mhz i athlona venice core u istom cjenovnom rangu. Ukratko - ne namjeravam ga clockati, igrice uopce ne igram, osim uredskog rada i ostalih djindja mindja prosjecnog korisnika, namjeravam se baviti produkcijom elektronske glazbe ... dakle nekako mi vise naginje za izaberem intel, sudeci po testiranjima .... Nadam se da ovaj thread nece pokrenuti klasicnu amd-intel prepirku. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
...da intel bi ti preporucio samo zbog HT tehnologije, inace AMD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja bih Intela uzeo...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Taiketsu Master
Datum registracije: Feb 2006
|
Ako se ne igraš, može Intel. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Odluka je pala .... rekao starom da mi donese Intela ![]() maticnu cu kupiti ovdje pa me zanima preporuka, dakle jel bolje da uzmem neku s intelovim chipsetom (i kojim) odgovarajucim za ovaj cpu ili nvidia chipset? i da, ne bi kupovao PCI-E grafu nego si ostavio leadtekovu agp. i sad pitanje u vezi memorije - trenutno imam GEIL ddr400 512 MB pa me zanima jel bolje da predjem na DDR2, tj. s kojom memorijom bi mi prescott dobivao najbolje performanse. i to je to ... jos samo trebam naci dobar model maticne, ostalo je pljuga. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Nemres imat agp grafu i ddr2 jel nepostoji ploca koja podrzava oboje ![]() Znaci ak oces ostat na agp grafi morat ces kupit neku plocu sa starim 865 ili 875 chipsetom tipa abit as8 ili asus p5p800, pa ti taj prelazak skoro nista ne znaci ![]() Rađe prodaj tu grafu i memoriju, pa kupi postenu plocu kao asus p5ld2 ![]()
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Evo da ne otvaram novu temu a muka ista... u skoroj budućnosti planiram promjenit proc i sad sam u nedoumici jer ovi novi totalno su mi nepoznati. Dvoumim se između ova tri proca : 1.Intel P4 D830 - 3.0GHz DC 2MBC S.775 2.AMD Athlon 64 X2 3800+ 1MBC, S.939 3.Intel P4 650 - 3.4GHz, 2MBC, S.775 Kao što znate razlika u cjeni je oko 200kn između njih i to je plafon što bi dao za bilo koji proc. Biti će ocanja ali ne usiljenog i za neke rekorde nego jednostavno koliko ide a da je max stabile. Igram se tu i tamo no volim da igrice lete , na kvalitetu slike uopće se ne obazirem , dosta encodiram divx , gledam satelitsku preko kompa ( sky star2 ) , imam DDR466 i bilo bi ljepo kad ga nebi morao mjenjat no neznam ove množitelje na athlonu i kako se to može kombinirat. Može li zalman CNPS7000B Cu koji od ovih proceva normalno hladit ? Prva dva su dual core , kako se oni uopće ocaju spram recimo ovog trećeg , potencijal ? Sve u svemu i s obzirom na cifru koji će mi od ova tri pružit najveću brzinu i stabilnost ? Ne flejmate Intel vs Athlon jer mi je totalno svejedno , mene samo zanima da se trkaju na 100m koji će prvi uć u cilj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
pa intel ti je na 3.2 mhz , zaš si ga uzeo ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|