|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nova konfiguracija
evo da uletim na forum s necim pametnim (ili mozda ne) ? ![]() sto mislite o ovoj konfiguraciji, buduci da je cijena recimo nebo tj. vise love od toga nemam heh cim ju sklepam namjeravam staviti vistu beta a kad sluzbeno izade i cijelu originalnu (to navodim tek tolko da su jasni zahtjevi - ne halam igrice [ok samo WoW ![]() eto pa recite, kako vam se svida i sto bi, u tom rangu cijene, vi mozda promjenili? MBO ASUS P5ND2 SLI, nForce4 SLI IE, DDR2, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, s. 775 ![]() Socket775 for IntelR Pentium Processor Extreme Edition / Pentium D* / Pentium 4 / Celeron CPU Compatible with IntelR 05B/05A and 04B/04A processors IntelR EM64T/ EIST*/Hyper-Threading Technology * Refer to www.asus.com/support for IntelR Pentium D CPU and EIST support list Chipset NVIDIAR nForce4t SLI IntelR Edition NVIDIAR MCP-04 Front Side Bus 1066 / 800 / 533MHz Memory Dual channel memory architecture 4 x 240-pin DIMM sockets support max. 8GB DDR2 667/533 non-ECC memory Support NVIDIA DASP 3.0 (dynamic adaptive speculative preprocessor) and QuickSync features Expansion Slots 2 x PCI Express x16 - SLI mode: x8, x8 - Default (Single VGA) mode: x16, x1 2 x PCI Express x1 3 x PCI PCI 2.2 SLI Under SLI mode: support two identical SLI-ready graphics cards Under Default(Single VGA) mode: - 1 x PCI Express x16 graphics card on the first slot (blue) - 1 x PCI Express x1 card on second slot (black) ASUS EZ Selector ASUS EZ Plug ASUS SLI Warning LED ASUS two-slot thermal design ASUS PEG Link for dual PCI Express graphics cards Storage/RAID NVIDIAR MCP-04 Southbridge supports NVRAID - 2 x Ultra DMA 133/100/66/33 - 4 x Serial ATA 3 Gb/s - NVRAID: RAID0, 1, 0+1, 5, and JBOD span cross Serial ATA and Parallel ATA drives - Supports multi-RAID - Supports up to 8 drives for RAID function LAN Intel 82540EM Gigabit LAN controller Audio Realtek ALC850 8-channel CODEC Universal Audio Jack Audio Sensing and Enumeration Technology Coaxial/Optical S/PDIF out ports on back I/O USB Supports up 10 USB2.0 ports Overclocking Features Intelligent overclocking tools: - AI NOS(Non-delay Overclocking System) - AI Overclocking (intelligent CPU frequency tuner) - ASUS PEG Link - Automatically performance tuning for single/dual graphics cards - ASUS CPU Lock Free - ASUS Ai Booster Utility Precision Tweaker: - vDIMM: 8-step DRAM voltage control - vCore: Adjustable CPU voltage at 0.0125V increment SFS (Stepless Frequency Selection) - FSB tuning from 133MHz up to 400MHz at 1MHz increment - Memory tuning from 400MHz up increment - PCI Express frequency tuning from 100MHz up to 150MHz at 1MHz increment Overclocking Protection: - ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall) Other ASUS Special Features Fanless Design AI NET2 network diagnosis before entering OS CrashFree BIOS 2 Q-Fan MyLogo2 EZ Flash Multi-language BIOS BIOS 4 Mb Flash ROM, AWARD BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.3 Back Panel I/O Ports 1 x Parallel 1 x Coaxial S/PDIF Output 1 x PS/2 Keyboard 1 x PS/2 Mouse 2 x RJ45 4 x USB 2.0/1.1 8-Channel Audio I/O Internal I/O Connectors 1 x SLI selector card connector 3 x USB connectors supports additional 6 USB 2.0 ports 1 x COM connector 1 x GAME/MIDI connector CPU Fan / 2x Chassis Fan/ Power Fan connectors Front panel audio connector Chassis Intrusion connector CD / AUX audio in 24-pin ATX Power connector 4-pin ATX 12V Power connector 4-pin EZ Plug power connector Support CD Drivers ASUS PC Probe 2 ASUS Update ASUS AI Booster NVIDIA RAID Anti-virus software (OEM version) Accessories 1 x SLI connector 1 x SLI retention bracket 2 x SATA cables SATA power cables for 2 devices 1 x UltraDMA 133/100/66 cable 1 x IDE cable 1 x FDD cable 1 x I/O Shield User' s manual Form Factor ATX Form Factor, 12''x 9.6''(30.5cm x 24.5cm) CPU INTEL Pentium 4 630 3000 MHz BOX, socket 775, 2 Mb c., FSB 800MHz, 64 bit ![]() CPU Socket Standard: Socket 775 Requires System Board Central Processing Unit Bus Clock Rate: 800 MHz Architecture Features: Streaming SIMD Extensions 3, Hyper-Threading Technology, Streaming SIMD Extensions, Streaming SIMD Extensions 2 Die Size: 90 micron Cache Memory Provides L2 Cache Memory Storage Capacity: 2048 KB Dimensions&Weight Nominal Weight: 0.634 kg Cooler ZALMAN CNPS7000B-Cu, socket A/370/478/754/939 ![]() The 7000B has slightly improved upon the 7000A heatsink not only in performance, but in an 18g weight reduction. The 7000B comes with the easy-to-use Fan Mate 2, and even includes a high strength fiberglass reinforced plastic Backplate for use with AMD Sempron/AMD64 motherboards. CNPS7000B-Cu - Dimensions : 109 (L) x 109 (W) x 62 (H) mm - Weight : 755g - Base Material : Pure Copper - Dissipation Area : 3,154 cm2 - Bearing Type : 2-Ball - Speed : 1,350 č 2,600 rpm - Thermal Resistance : 0.27 č 0.20 ˇĆC/W - Noise Level : 18.0 č 27.5 dB FAN Speed Controller (FAN MATE 2) - Dimensions : 70 (L) x 26 (W) x 26 (H) mm - Weight : 20g - Output Voltage : 5V č 11V ˇľ 2% - Allowable Power : 6W or lower - Connector : 3-Pin ˇŘ Directions for Use Nominal Weight: 0.634 kg Napajanje LEVICOM 450W, VisiblePower, black, blue, dual fan, ATX2 ![]() Total output 450 Watts + 3.3 V of 26 A + 5 V of 28 A + 12 V of 30 A - 5 V of 0.3 A - 12 V of 0.8 A + 5 V of Vsb 2.0 A max. Combined power (+5V, 12V and +3,3V) 430 Watts number of 4-Pol Molexstecker 8 pieces number of S-ATA 1 plug 2 pieces of ATX Main board plug 20 pole number of exhausts 2 pieces width approx.. 150 mm height approx.. 85 mm of depth approx.. 170 mm 20/24 PIN ATX2 RAM PC-4200, 512MB, DDR2, KINGMAX, DDR 533 MHz ![]() DDR 2 memorijski modul Kapacitet:512 MB PC-4300 Radni takt: 533 MHz VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON X550, 128MB DDR, DVI, TV ![]() Chip set: X550 Engine clock: 400MHz Memory clock: 500MHz Memory interface: 128 bit Memory Support: 256 MB Bus Interface: PCI - Express Variable Display Outputs: VGA + TV out + DVI Max 3D resolution: 2048 x 1536 @ 85Hz (VGA); 1024 x 768 (TV out) Hardware Features: DirectXR 9 SmartShadert 2.0 SmoothVisiont 2.1 Fullstreamt Software Feature: HydravisionTM HDD 160.0 GB SEAGATE, Serial ATA II, 8MB cache, 7200.9 ![]() a sve to ću potrpati u: Kućište Frontier Meridian ME09A/BK, crno, 400W ATX2, rev 2.0 ![]() TYPE MIDDLE TOWER MAIN BOARD FULL SIZE(K7/P4)2BAY DRIVE SPACE 5.1/4'' 4 DRIVE SPACE 3.1/2'' 4(4 HIDDEN) EXPANSION SLOTS 7 POWER SUPPLY PSII / PSIII(Horizontal) DIMENSION(LxWxH) 425x200x430mm eto... ukupno kartica: 5.745,83 KN ukupno gotovina: 5.379,07 KN e da i za staru mašinu koja će mi bit router/server i stajat na balkonu trebam uzet nešto tipa ovo: ![]() 14` max, crnobijeli bilokakav samo nek radi, 50kn dam max pa ak netko zna ili ima usput, nek se javi btw trenutno imam nelošu ali dosta staru kantu sa asusovom pločom, 512 DDR-a, celeronom ( ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
Pošto namjeravaš staviti Vistu ako ju želiš gledati u punome sjaju neće ti baš X550 biti dosta ![]() Ako se ne varam nVidia se baš nije proslavila sa čipsetom za Intel... Mislim da su Intelova rješenja kvalitetnija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
mislis da x550 nece biti dosta? hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm sto se tice maticne pokusavao sam i pokusavao ali nisam mogao naci nijednu bolju koja mi fura ddr2 i ima kolko-tolko valjanu podrsku za P4 ako bih mjenjao maticnu onda bi skinuo ddr2 i metnuo agp i to nvidiinu hmmmmmmm neznam :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
-nVidiot-
|
Gle full support bu tek imal G80/R600 zgog DX10! Kužim te... Kolko dođe uopće ta ploča? Ja nisam baš neki ljubitelj ASUS-a.. Imaš u HgSpotu Abiticu za 1200Kn.. nVidia je nedugo predstavila nove chipsete za Intel... Jedan Ultra i dva SLI-a (2 puta 8 staza i 2 puta 16 staza - osnovna razlika). Da malo pričekaš da to stigne?! Ako ti netreba 3D "shit" onda ti bi i MX400 bila dosta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
to recimo nisam uopce vidio o cemu pricas... budem bas proguglao gledaj na stvar ovako: nisam ni mislio imati konfu tip-top spremnu za vistu s ovim - NARAVNO DA NE! ali za instalirati betu, procackati po svim rupama, novotarijama, glupostima i potrebnosti je cini mi se ovo ok.. neznam budem jos malo pogledao onu listu sto je allen cini mi se objavio u nekom intervjuu (heh treba i to sad opet iskopat) a ovo cu i za 6-7 mjeseci moc uvalit za dobru lovu i opet uzet novo, kvalitetnije ili adaptivnije za vistu jel sve se svodi na spremnost 2007. kad svi pocnu manijakalno sorat vistu na kompove pa kad zapne... a koga ce zvati? sve neki xp strucnjaci... - eto mene hehe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Intel 955X imho najbolji chipset za Pentium4 procesore... To sta bi Vista trebala donjeti DirectX10 to ne znaci da ce DirectX10 graficke biti potrebne za njeno pokretanje, vec se samo navodi da je preporuceno imati 128 MB memorije na grafickoj... @mat smiri malo dojmove...moze? novi si tu a vec dobivam pm-ove sa prituzbama.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Gotta love forums... mat - ako smijem predložiti... Nema smisla "pripremati se" za Vistu kad i sam Micro$oft nezna kaj će na kraj bit unutra a kaj ne. Do bete 2 su izbacili pol tog kaj je bilo u beti 1. Tek kad se prašina slegne, znat će se dali je Vista zapravo bolja od Xp. No čak i da nije, pretpostavljam da će svi preć na Vistu zbog marketinga i hypea. Ako se sjećaš, tako je i bilo s XPom koji je samo maknuo BSODe i zamjenio ih za "Send error report to MS". Znači ne resetira se više čitav komp već samo kernel. Jeeej!! ![]() A što se tiče novog hardvera, zbilja ne razumijem zašto kupovati komponente za betu koja, po definiciji, mora bit bugovita i neoptimizirana. A i ovak i onak neće trebati više od integriranog GPUa za Vistu. Pa nije M$ lud da shebe sve one poslovne korisnike. Nebu valjda oni kupovali 7800GTXice za Office i Solitaire!?! :confused: Moja preporuka je da kupiš zbilja dobru matičnu i proc pa pričekaš izlazak viste za novu generaciju grafičkih. PS - nemoj molim te u ime svega dobrog i svetog na ovome svijetu više postati sve te specifikacije koje si našao na netu. Ili to ljudi već znaju ili si mogu nać ako žele. Zašto misliš da mi moramo znati koliko ležajeva ima tvoj odabrani hladnjak?? I ja sam nov ovdje, ali ipak znam da nije razumno kopirat slikice diska u post... BTW kad to već nitko nije rekao, welcome! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() mislio sam da bi bilo interesantno, ekipa je raznolika pa kao što kažeš svi to ili vec znaju ili nemaju pojma sto znaci pa je stvarno, nepotrebno nebum vise a to je inace c/p s jednog drugog foruma sve u svemu, kako vam se svida konfiguracija za tu cijenu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
i hvala na dobrodošlici ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Tu plocu nemoj uzimat, ako ims love uzmi p5wd2, ako ne onda p5ld2 koja dođe tu negdje kao i ova sa nvidijom Edit sad sam vidio da nemas love znaci p5ld2 Hdd ne taj segate nego hitachi sata 2 160 taj je 20kn skuplji a dosta bolji Hladnjak ne taj zalman vec freezer 7pro ili thermaltake sonic tower I napajanje, recimo chieftek 400W il 410w Al prije 400w
![]() |
#13 |
Premium
|
Vidi fakat... ![]() Taj Zalman ti neće ić na tvoju matičnu, heh uzmi radije Titan Vanessu L Type ili Thermaltake Big Typhoon. Osim toga jesi li siguran da ti treba hladnjak? Jer ako nemisliš overclockat hladnjak koji već dolazi sa procesorom (u BOX verziji) je sasvim dosta. Jesi siguran da ti treba SLI izvedba matične ploče? Jer to ti nebu išlo s ATIjem. :confused: SLI je za NVidiu a Crossfire za ATI, ali mislim da tebi nijedno ni drugo nije potrebno, pogotovo ako misliš uzeti tu grafičku. Čuj, nemoj se ljutiti ali moram pitati... Koliko ti uopće znaš o računalima? Kao tek si počeo ili jednostavno se nisi dosada bavio hardwareom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ne ljutim se i ne mogu se nazvati pc ekspertom ali ne mogu reci da o hardwareu znam malo... znam dosta a sto se ti ce coolera sam izgleda fulao (iako neznam kako bas sam pazio na sve budem pogledao) cooler mi treba posebni jerbo koristim kompjuter za razne namjene (nerijetko odjednom) i doista tlacim proc tako da se za tih 100-200kn hladnjaka mislim isplati biti siguran da i sto se tice SLI maticne - prvobitan plan JEST bio uzeti nvidiu ali nisam mogao naci toliko jeftinu PCI-E pa sam se odlucio za ovu to bih isto trebao provjeriti dali stvarno ne pase i da, mora biti intel konfa, ne volim amd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
BOX hladnjaci su postali mrcine ko i ovi za OC tak da prvo pogledaj kako radi prije nego daš XXXkn za drugi hladnjak. Ploču neku ASUS sa intel chipsetom, napajanje Chiftec 410W je i više nego dosta i za duplo jače konfe. A za HDD moram reć da mi je porikavalo sve osim Seagatea. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
A koja je namjera te konfiguracije (osim pokretanje operativnog sustava ![]() Ono sta ljudi zele reci da kupujes najjeftiniju graficku karticu i SLI plocu! Sta zelis u buducnosti uzeti dvije 6800GS ili 7800GT (iskesirati 3000-5000Kn za graficke kartice zbog 20-60% povecanja perfomansi u pojedinim igrama)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
NE IGRAM IGRICE! ![]() ma igram WoW al za to je ionako dobra skoro svaka konfa tako da se ne mjerim prema tome sto se tice maticne i graficke... graficka mi je bitno da bude pci-e i ima bar 128 ddr-a sto mislim da je sasvim u redu za pokretanje PS-a, freehanda, FL-a i slicnih gluposti kojima se bavim i vidio sam da si stavio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
Ej, necemo spamati...ja sam pobrisao svoj post...ako tko hoce pomoci covjeku nek posta...dosta OT.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|