|
![]() |
#1 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
totally low end nova konfa...
Daklem, trebam kompjuter koji ce se prvenstveno koristiti u sljedece svrhe: 1.gledanje analognog tv-a (ponekad i snimanje tv-a), divx i DVD filmova 2.surfanje netom,tipkanje u wordu,i nesto vrlo sitno igranja starih igrica... Buduci da je gledanje telke i filmova na prvom mjestu, monitor ce (a i zbog mjesta u sobi) biti LCD i to od 19". Jos jedan vazan zahtjev je da racunalo (prevnstveno napajanje bude tiho). Iz starog kompa cu iskoristiti HARD,TV KARTICU,DVD-ROM,ZVUCNIKE,MIS i TIPKOVNICU. Da napomenem, ogranicen sam parama, i to maximum 4300 kn, a bilo bi lijepo da bude okruglo 4000 kn sa monitorom. Kao najbolji izbor za monitor namece se samsung 913v za 2289 kn (optimum racunala). Ako tko zna bolje, neka predlozi! Dakle, ostaje mi nakon toga oko 1700 - 2000 kn za slaganje kompa, tj za maticnu,proc,graficku,ram,kuciste i napajanje. Morate priznati da je ovo definitivno low end konfa, ali za navedeno odabrao sam sljedeće: CPU:celeron D 2,13GHz - 370kn (optimum) MBO:ASUS p4s800D-x SIS655FX...420kn (optimum) RAM:512MB ddr400 corsair - 343kn(links) PSU:chieftec delta 350W(nadam se da je dosta tiho) - 284kn (optimum) ILI Fortrona od 350W ...ista cifra KUCISTE:a plus cs-889 midi,black - 145kn (links) GRAF.K:galaxy nVidia fx 5500 128MB/128 bit - 346kn (optimum) ili za amd: MBO:ecs nForce3 s. 754 - 371kn (ve-mil) CPU:sempron 64 2600+ - 477kn (ve-mil) intel : 1908 KN+ LCD=4197 kn amd: 1966 KN+ LCD=4255 kn Jedino sto me muci (znam da bi mozda ovo pitanje trebao postaviti pod drugom temom,ali svejedno se dotice ove konfe,pa): koje je napajanje tise od ovo dvoje navedenog? Sto mislite hoce li ova konfa ispuniti ono sto se od nje ocekuje? Da li bi mozda promijenili koji dio, te jeste li vise za AMD konfu ili INTEL konfu? Hvala svima koji pomognu.... |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja bi isao definitivno na AMD i to samo zato sto mi se nekak cini dominantniji... osobno ga koristim... a sto se napajanja tice oba su prilicno tiha... za ovo sto si naveo bit ce i i vise nego dovoljan...
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
Za igranje starijih igrica biti će ti dovoljna i integrirana grafa. moja preporuka: MBO: MBO ASROCK K8NF4G, nVidia GeForce 6100, DDR 400, FSB 1000, VGA, SATA2, socket 754 374,06Kn @Bing CPU: AMD Sempron 64 2800+ TRAY, 256kb cache, FSB 800MHz, socket 754 562,18Kn @Bing DDR: 512MB PC3200 (400MHz), GoodRAM 339,92Kn @Ve-mil Suma=1276,16 Kučište, napajanje i nekakav coller za proc. po izboru... Na ploči imaš i PCI-E tak da kasnije možeš piknuti neku noviju jaču karticu ako će biti potrebno! |
![]() |
![]() |
#4 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
to su vrlo kvalitetna napajanja, ali mi se cini pomalo kao overkill za tvoj PC. dobar je i codegen s 350-400w i 12cm ventom. slazem se s tomekom oko ploce i proca. e sad, za tu razliku mozes uzet pravi athlon64 (makar mi se to ne cini kao predobra ideja, skuplji je itd. a semproni se clockaju....) ili kupit npr. hdd, dvd przu ili grafu. sto se tice coolera, ako vec nije box verzija, imam ti ja jedan box cooler za athlon64 3000...ljudi smo, dogovorit cemo se! edit: kuciste-zasto ne iskoristiti staro? inace je ok, a ja opet po codegenu, ima ih i lijepih i jeftinih i dobrih i s tihim napajanijma |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
zasto ne bi uzeo dobro napajanje, ne codegena?? cijene su im cist ok, i ne vidim razloga ne dati jos 100kn za takvo napajanje... |
![]() |
![]() |
#6 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
Staro kuciste koje imam je PREstrasno i da ga vidite, nebi mi zamjerali sto imam namjeru kupiti novo. Sto se napajanja tice, mislim da sam izabrao ok, jer kolko znam, na takvim stvarima se ne isplati stediti, jer se takvo napajanje moze i kasnije iskoristiti za kakvu opet slabiju konfu. A i razlog zbog kojeg kupujem sve novo je upravo to da imam garanciju, tj da ova masina bar nesto vrijedi u sljedece 3-4 godine,jer ak mi nesto prdne,da nebudem u totalnim g.....nima. Sto se ploce sa integriranom grafikom tice, u njih nemam previse povjerenja jer je frend imao nesto slicno...i sto se grafickih sposobnosti takve ploce tice to je bilo upravo pa strasno....ipak nekako vise vjerujem kad kupiš pravu grafulju, bez obzira na to koliko i ova navedena ploca s integriranom grafikom bila dobra, jer zelim da mi sve radi kako spada isprve, a ne da kupim i slozim komp, pa onda opet nesto prckati, posebice jer sam ove godine slozio vec par konfiguracija s kojima sam se dosta zajebavao... |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
zaboravi na AMD svi koji jos uvijek vjeruju u njegovu prividnu snagu i nadmocnost su debelo u krivu sto se tice ove konfe sve ti je ok, da se jos ustedit za navedenu uporabu ali ovo je sasvim u redu, INTEL konfiguracija dakako napajanja su oba ok |
![]() |
![]() |
#10 |
-nVidiot-
|
Vidimo da Mat živi u svijetu iluzija i bajki u kojem je glavni Heroj nadmoćni i mnogo puta opjevani Intel... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
ne volim AMD dok INTEL cijenim, imam losa iskustva s AMD-om dok sa INTELOM nikad and he places hes dot |
|
![]() |
![]() |
#12 |
-nVidiot-
|
Ja nigde kao prvo nisam napisal da Intela ne cijenim... Ali da baš svi testovi lažu... Istina je više nego očita AMD-ova je arhitektura kvalitetnija od Intelove. Kad uzmeš u obzir Intelove spletke za istiskivanje AMD sa tržišta onda ti stvarno pozli.... Od uvijek je bilo tak i uvijek bude; AMD je bolji za gamere. Ti možeš pisat bajke; ja mogu pisat bajke ali testovi ne lažu! |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
za gamere ok nismo naveli o kojoj namjeni racunala govorimo prije rasprave ![]() sve 5 ajde, samo mi malo digne zivce svaki put kad vidim da netko pljuje po intelu a ni nezna mozda (rekoh mozda) koliko mu treba biti zahvalan jel... sve 5 ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Jel bilo dosta izdrkavanja? Zar moram svako malo brisati! @iggyone Ovo se odnosi na pobrisane postove pa ako zelis posalji PM i otvaram ponovno temu... ![]() Zadnje izmijenjeno od: E.T.. 16.02.2006. u 03:18. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|