|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
6600GT i stekanje
Naime javlja mi se stekanje u sljedecim igrama: CoD 2, Vietcong 2 i Quake 4. Prva ne steka kad se smanje detalji (DX7 mod, shadows: off i soften smoke edges: off, teksture na normal, dynamic lights: off) i rezolucija 800x600 i AA i AF off. Inace steka na 1024x768 i ukljucenim sjenama, dynamic lights: normal i smoke edges: world only, DX9 mod. AA i AF nisam ukljucivao, ipak je ovo 6600GT a svi znamo koliko je novi cod zahtjevan. Druga steka uvijek, cak i na 800x600 i svim pogasenim detaljima. Treca na 1024x768 High detalji i AA i AF off radi normalno, medjutim kad ukljucim 4XAA i 8XAF trza nenormalno, sa uklj. flashlight-om 10-15 FPS-a. Grozno. Driveri su 81.98, svi nepotrebni procesi su iskljuceni, Windowsi se dizu u trenu. ![]() Graficka nije clockana. Mema i procesor rock stable. Nemam problema sa rovarenjem po disku otkako imam gigu rama. Nikako ne kuzim do cega je... Sa Cod-om imam jos jedan (mali) problem. Evo prilozit cu sliku. Zadnje izmijenjeno od: SRV. 04.03.2006. u 13:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Hmm, cuj. Ovako, ukratko. Na dx9 modu u cod2 se znaju grčit i high end kartice, a i 128 bitna sabirnica dakako ne pomaže. Tako da te to ne brine. Za quake4 mislim da si malo pretjerao sa aa i af, opet ponavljam, 6600gt je odlična kartica, ali ne voli forsanje aa i af-a. Daj samo preciznije, pod šteka misliš nizak framerate, ili ide fino pa zapne, itd.. malo detaljnije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Danas sam jos testirao i primjetio da DX9 mod OPAKO smanjuje framerate. I sjene dosta uticu na igrivost. Stavio sam DX7 mod i 1280x1024, 4XAA i anisotropic filtar(postavka u samoj igri) i framerate mi nije nikad pao ispod 50 FPS-a! Moze li netko sa 6600GT napisati svoje postavke? @newbie, igre stekaju konstantno, mada je framerate 40-50 FPS-a, ponekad i vise. :confused: U Vietcongu 2 imam 40-80 FPS-a a igra bolesno trza. Stavio sam i Doom 3 koji je slican Q4 i malo vrtio onaj njegov timedemo benchmark. Sa 1024x768, High detaljima i ukljucenim advanced opcijama sam dobio 68 FPS-a. 3DMark05 mi baca 3300 bodova, dok bi bilo 'normalno' 3600. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ak ti je framerate iznad 30-40, a igra trza, znači da je disk spor da tak brzo učitava teksture, a vjerojatno i RAM popunjen istim. Ista stvar je i kod mene s Most Wantedom: stavim sve na high, FSAA na srednje i sjene isključim, 1280x1024 je reza, igra ide na 30-60 fps, al svakih par sekundi štucne. Mislim da ću zbog ove igre morat kupovat još gigu RAM-a... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.02.2006. u 17:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Za quake 4 misilim da treba i vishe od 1 gb memorije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
chuo sam da dela ,ali da bi mu bilo potrebno oko 1,5 gb da bi radio ko grom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Jel imaš najnovije čipset drivere, pogotovo onaj GART AGP driver Imaš najnoviji patch za CoD2 Odi na w w w.tweaksrus.com i od tamo skini Xtreme G modane drivere verziju 83.20 V2 i onda opet probaj Da li ti 3d mark čudno šteka ili samo loš framerate Pokreni 3dmark06 jer on ima još veće opterečenje DX9 kartica, pa taj rezultat usporedi sa drugima i to ne CPU score, nego ona druga 2 CoD 2 meni radi perfektno na DX9 AA n a Max, AF na MAX i svi mogući detalji uključeni, ali ja sam druga klasa, ali nikad nisam primjetio neko čudno zastajkivanje, niti u quake4 niti u most wanted
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Chipset driveri su 5.10, GART je verzija 4.36. Znam da je taj GART pravio probleme kod 6800 i nF3 kombinacije. Citao sam da su ljudi stavljali nF4 drivere na nF3 i nF2 ploce i kazu da sljaka...ima li tko ovdje slicnih iskustava? Zna li tko ima li gdje skinuti GART 4.40 (ti su valjda najnoviji) zasebno, dakle ne u paketu tipa 5.10? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
A da clockas malo grafu, meni recimo nije steko COD2 na kompu iz siga, jedino nisam ukljucivao AA i AF, sve drugo je bilo na max. Moja konfa ti ima 9100 3DMarka03 i oko 4200 3DMarka05 I naravno NEMECI SLUZBENE NV drivere!!! Probaj sa ExtrimeG 83.20. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
inače skoro pa svaka ide na 560-570 i mem. preko 1100
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Pomocu Rive sam i clocko..probao sam i coolbits...nece pa nece...jos je na GPU Zalman! Vec sam imao nekoliko kartica, sto ATi, sto Nvidia, koje su se slabo clockale...ma i proc mi dosta slabo ide...sto cu kad sam kurate srece... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Formatirao ja disk i stavio nove Windowse. Opet isto. Stavio noviji GART 4.40. Opet nista. Isto. Stavio modane drivere, Xtreme G 83.20 V2 i isto. Ukljucio Fast Writes(bio mi je iskljucen) i isto. Stavio AGP aperture size na 256MB(bilo je 128) i isto. Vratio proc. na default i opet isto. Sad sumnjam da ploca nije u redu ili mi ovi Windowsi sta ih imam ne valjaju. Malo mi je cudno, neke igre(CoD 2, Q4) jednostavno imaju (pre)nizak framerate, dok druge, Vietcong 2, MoH PA imaju po 40-50 FPS-a i opet trzaju kao da je 10-15. Ove zadnje trzaju kako god da postavim detalje i rezu, dok prve dvije makar idu na slabijim postavkama, mada bi trebale boje ici. Pored svega 3DMark05 mi baca 3260 bodova. Nesto je ovdje trulo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
možda se ne komponente kose pa sve zajedno radi sporije nego što bi trebalo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: junkieee. 18.02.2006. u 20:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
-------
|
Citiraj:
Čovjek je prije mene napisal da misli da za Quake4 treba više od 1GB memorije, naravno da ne treba i da dela kak spada s manje memorije.......tak da. Kakvi te bogu tračevi, mljekari i sela spopadju. Quake4 je solidno optimizirana igra i ja ne velim da ne dela kod tebe s 512MB. Ja sam osobno sprobal igru samo na konfiguraciji s 1GB memorije i delala je bez problema. Tebi dela bez problema s 512MB i zadovoljan si, tak da ne vidim razlog nepotrebnom provociranju, ali dobro, ako te to veseli.....samo naprijed. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
-------
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Graficka je sigurno ispravna, provjereno. Sto mislite da li bi mogli Windowsi biti krivi za ovakvo nesto? I na proslom kompu mi je sve i svasta trzalo iako je bila kombinacija sasvim druga kombinacija: Intel-ATi. Sad si kontam, jedino sta ih veze je modem ![]() Sve ostalo je razlicito. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...meni je trzala grafika kad bi zategao latencije na prijasnoj memoriji,ploca je bila soltek n force-2,iako bi prolazila sve testove nije mi radila konfa bas glatko,ista stvar sa sadasnjom konfiguracijom,tako da sad malo opustim latencije memorije i opcenito overclocka proca i maticne,znam da zvuci glupo ali probaj...
![]() |
#28 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jesi probao mjenjati maticnu jer nemas vise sta promjeniti ?
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Malo čudno, al ja sam imao slične probleme sa istom pločom i GF 6800 ... doduše ja sam krivio 6800 i nf3 kombinaciju. Probao sam isto sve, od drugog biosa ploče, gart drivera, skoro gige downloada Forceware dirvera, mijenjanje PCI latencije grafe isl. ... niš nije previše pomoglo. Sad sam na nf4 i 6600GT i svi problemi su nestali, čak mi se čini da npr. COD2 puno ljepše/glađe ide sa 6600GT :burn: Ja imam teoriju da je Nvidija nešto zeznula sa nf3 čipstom ili bar nekim revizijama/serijama istog. Kad sam tražio rješenje na nv forumu puno ljudi se žalilo na to i neki su sa 6800GT i Ultrama prelazili na VIA K8T800Pro. Bilo je također problema i sa 6600, ali dosta manje i više vezano sa SIS čipsete. Recimo, iste kartice koje su na nf3 radile probleme, na VIA K8T800Pro rade normalno sa FastWrites ON naclokane do ibera. Tak da mi je sad malo žao što nisam odma u startu išao na VIA-u, na kraju sam pukao i mijenjao sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...mogu da potvrdim da gf 6600 radi savrseno dobro i stabilno na k8t800 chipsetu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|