|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() MB P4C800-E CPU P4 3.0GHz HT Northwood Mem.Corsair PC3200 2 *512MB Dual ch. Nakon problema s novom gore spomenutom pločom i rješenja problema zamjenom, imao sam problem u vidu "zaključavanja"harda prouzrokovan neispravnom prvom pločom.Nabavkom novog harda stari je pokazivao stanje; zauzeto = 0 ,slobodno =0.Izvukao sam bitne podatke sa starog na novi hard.Stari hard sam uspio formatirati i sada je prazan.Komp radi besprijekorno kada su oba harda priključena,međutim ako otkopčam stari prazni hard,podizanje sustava traje kojih 2 minute.Novi hard je postavljen normalno kao primary master a stari je kao primary slave.Što točno treba poduzeti u Biosu da sustav normalno boota s jednim hardom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Kaj nitko ne kuži,ni masni čak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Di ti stane dizanje sustava? Pri traženju diskova ili prilikom učitavanja windowsa? Da ti nije ostao jumper na Cable Select. Brže i ljepše se nalaze diskovi ako su jumperima određeni kako treba (Master/Single, Master w Slave, Slave...) Cable select zaboravi... Možda da staviš kvalitetniji IDE kabel Ili ako su SATA diskovi, što nisi naveo, staviš kvalitetniji SATA kabel, a ne onaj koj dobiješ sa pločom...
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
|
Ne znam. meni je dr. RAK rekao da SATA kablovi koji dolaze uz ploče mogu raditi probleme
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Lokacija: Veli Lošinj Poruka: 3232 >> Di ti stane dizanje sustava? >>Pri traženju diskova ili prilikom učitavanja windowsa? Da ti nije ostao jumper na Cable Select. Brže i ljepše se nalaze diskovi ako su jumperima određeni kako treba (Master/Single, Master w Slave, Slave...) Cable select zaboravi... Možda da staviš kvalitetniji IDE kabel Ili ako su SATA diskovi, što nisi naveo, staviš kvalitetniji SATA >>kabel, a ne onaj koj dobiješ sa pločom... Mislim da niste dobro pročitali.Oba diska su na istome kablu i oba su P-ATA.Dizanje sustava nigdje ne stane samo je produženo vremenski najmanje 10 puta.Evo ovako;Asus logo pola minute,prazan ekran pola minute,win logo još pola minute.Inače kada je priključen i onaj prazan stari hard podizanje sustava traje 15-20 sek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi sve stavio na auto kod traženja IDE uređaja i isključio ono što ne koristiš?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ako imas wd hardove, kad ti je solo hard, onda moras mu maknut jumper i onda ce se komp normalno bootat...znam, ja sam se isto s tim zahebavao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
B]ako imas wd hardove, kad ti je solo hard, onda moras mu maknut jumper i onda ce se komp normalno bootat...znam, ja sam se isto s tim zahebavao...[/B] nicko_029 to je pravo rješenje,već sam se raspametio oko postavki u BIOS-u.Svaka ti dala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
nema na cemu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Da ti nije ostao jumper na Cable Select. Brže i ljepše se nalaze diskovi ako su jumperima određeni kako treba Da,ali nisi spomenuo da treba apsolutno odstraniti jumper,jer prvo što sam napravio bilo je premještanje jumpera nakon što sam isključio drugi hard.Svaki položaj jumpera davao je isti rezultat,sve dok ga nisam potpuno skinuo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
od LemilicE
|
Piše ti na hardu na naljepnici da makneš jumper ako je hard solo
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
od LemilicE
|
evo:
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! Zadnje izmijenjeno od: LorD ClockaN. 22.02.2006. u 10:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
od LemilicE
|
To je slikano na ovom hardu, malo mi je ruka drhtala
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! Zadnje izmijenjeno od: LorD ClockaN. 22.02.2006. u 10:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|