|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2002
|
dvd snimaci dilema
nikako da se odlucim izmedu ova 2 dvd cnimaca sony dru500a i pioneer a05 ima li tko kakva iskustva za i protiv? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
![]() Kratko i jasno, Pioneer a05 ako su ta dva u pitanju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
pogledaj po netu jer ne vjerujem da su se ljudi kod nas bas susretali s time..malo je zahtjevan po dzepu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
..
|
ma u jednu ruku je skupo u drugu nije..kad ljudi mogu dati po 3000 kn za proc onda mogu i 2300 za dvd przilicu... samo ja sam malo racunao i dosao do racuna da se hdd vise isplati...samo za cijenu dvd przilice mozes kupiti skoro 2x120gb diska...a ne vjerujem da nekome treba bas puno vise od toga... cijena przenja dvd-a je ista sa cijenom cd-a mislim omjer 7 cd-a ima cijenu 1 dvd-a..i to je po komadu 3 puta jeftinije po gigi nego disk ali je pocetno ulaganje preveliko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
..
|
Re: Da samo protiv DVDa
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Re: Da samo protiv DVDa
Citiraj:
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
..
|
Re: Krivo shvachen
Citiraj:
za prenosenje podataka mi ne pada na pamet cd ili sl...only hdd i/ili usb key ovisno o velicini podataka... a rado bi disk koristio kao arhivu... sad me poslusajte koji su ups i downs pa komentirajte: ZA DISK: 1) nema vise gubljenja vremena na przenje cd-a 2) sve stoji na jednom mjestu i lako je pretrazivati ZA przilicu: 1)cijena 2)buraz oce audio cd-e si przit 3)sigurnost podataka-ovi novi hdd-ovi imaju samo 1g garancije i sto cu ako kupim disk i napunim a on za 5 mjeseci rikne ? izgubio 120 gb podataka a disk budem dobio ali...jos gore ak se to desi nakon 13 mjeseci od kupnje...a cd-e ak nahebe nece val;jda vise od 1 ili 2 komada do kod diska ode sve kvragu |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Premium
|
![]() ZA HARD si zaboravio brzina prenosa na i sa njega, praktičnost (lakše nost jedan disk nego milijun CDa) ZA PRŽILICU si zajebao cijenu, pržilica je skuplja od diska, zašto: 500 kn neki CDRW onaj kod koga ideš mora imati CD ili CDRW (danas svako ali i to je 150 kn) to je 650 kn investicija koju svi imaju ali neka i sada ona druga 60Gb diska = 750 kn (višekratna upotreba), 60GB CDa = 94 CDa (100 kn i samo jedna upotreba) dakle omjer je HDD : CD 750 : 850 (jedan pokušaj i onda samo raste u korist HDDa) ZA PRŽILICU vrijedi ono Audio CDi i količina "sigurnosnih" kopija po susjedstvu kod frendova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
..
|
Re: Yeah - Ney
Citiraj:
i na 100 cd-a je cijena otprilke ista..na 200 vise nije... naime hdd je 1500kn (120gb) a cd-i su 500kn (przilica) + 400 kn (175 cd-a bez kutije) samo onda uracunam da moj sat vremena vrijedi 20 kn (vrijedi puno vise ali ovo je tek tak za po doma cifra) treba dodati jos 18 sati (10 cd-a u sat vremena) da poprzim cd-e i to dodje na 360 kn ..kutije su 80lp sto je jos 140kn i svezajedno 1400 kn za cd-e istina i kod diska ima posla ali stavim na kopiranje i odem na kavu i kog briga...da imam mehanicku ruku za przenje onda bi to bilo skoro ko disk...samo kaj je malo skupa... treca varijanta je dvd przilica koja u omjeru gb/cijena ima isti omjer kao i cd...samo pocetnih 2300 kn je previse...a tek krajem godine se ocekuje cijena 20% manja nego danas... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
uglavnom svi smo se slozili da dvd rw nije jos ono kaj bi trebala bit
![]() |
#14 |
Registered User
|
ma da sve je to ok ali svi ste otisli daleko ok teme moje pitanje je bilo dilema izmedu 2 modela dvd snimaca, a ne sve te puste price oko hdd-a cd-a i sl. prvo dvd r mi treba za snimit crtice malom i koliko sam sracunala isplati mi se jer klinci ko klinci uhvate se jednog i ne pustaju tj, kad dignem crtic na traci ili dvd-u kosta me 10kn, a mali taj isti crtic gleda po 15 dana za redom i napokon kad ga vrati u video za dva dana uzme isti tako da samo vrti 5-6 razlicitih crtica koji mene kostaju cca 1000 kn mjesecno. ako to snimin na vhs traka se izlize, ako snimim kao vcd ne stane na 1 cd opet koma, suze i sl. ovako snimim na dvd-r koji kosta nekih 15-ak kn i mir. pocetna investicija je nesto veca ali je rijesenje na duze staze btw i filmice s kamere prebacim na dvd i eto dvostruka korist i nemoram se mislit hoce li mi riknut hdd koji su iz dana u dan sve manje pouzdani, a sto se tice cijene pioneer a05 cu dobit iz vani za cca 130$ pa i nije neka cifra iskreno receno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
Onda se isplati kupiti A05.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
..
|
e sad jdnoo jako laicko pitanje..kako postoji valjda milijon dvd standarada jel ta przilica moze prziti dvd-e za gledanje na playeru?..znam da to prije nije bilo moguce jer je jedan standard bila przilica a drugi player... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
možeš. pržio sam i na A04 i A05. to su DVD-R pržilice. mogu ti reći da kvaliteta sprženih medija jako ovisi o firmwareu. izgleda da se ti recorderi ne znaju automatski prilagoditi mediju na koji se snima. možda nemoju ROPC (Running Optimum Power Control), što recimo Teac ima u svojim CD recorderima još od 1997. situacija je pogotovo komatozna sa Princo DVD-R medijima, dok Princo DVD-RW mediji se snimaju bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Nego, u zadnje vrijeme se dosta zagovara tzv. + standard, jer kao, ima neke prednosti u odnosu na -, a A05 je -, dok dru500A koliko znam, podržava oba standarda.
![]() |
#20 | |
matroxfanatic
|
Re: dvd snimaci dilema
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 | |
#erase startup-config
|
Re: Re: dvd snimaci dilema
Citiraj:
Volio bi probati Toshibu. Na njoj je frend bez problema ispržio Princo medij kojeg pak Pioneeri A04 i A05 nisu mogli nikako snimiti kako treba. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|