Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.02.2006., 11:56   #1
turista
Premium
Moj komp

turista's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Digit. fotoaparat kao web kamera

Imam digitalni fotoaparat sony cyber-shot P-52 s kojim se može snimati vido zapis. Može li mi i kako poslužiti kao web kamera?
turista je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2006., 00:45   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Re: Digit. fotoaparat kao web kamera

Citiraj:
Originally posted by turista
Imam digitalni fotoaparat sony cyber-shot P-52 s kojim se može snimati vido zapis. Može li mi i kako poslužiti kao web kamera?
Spoji ga na VIVO grafe ili TV-karticu pa probaj
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 02.02.2006., 03:06   #3
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Re: Re: Digit. fotoaparat kao web kamera

Citiraj:
Originally posted by turista
mam digitalni fotoaparat sony cyber-shot P-52 s kojim se može snimati vido zapis. Može li mi i kako poslužiti kao web kamera?
Naravski da moze. Cak je i pozeljno za tvoj renome ka onome tko ce te gledati sa druge strane

Starog Kodak-a DC260 (valjda je tocni model) koristih sa nekom starudijom od programa bas za tu namjenu, vec tada je u prirucniku sugerirao tu namjenu kao jednu od opcija.

Samo nisam godinama pratio te web camerije pa nisam vise u toku, posebno za soft.

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Spoji ga na VIVO grafe ili TV-karticu pa probaj
Eeee, ovo me sjeti sto stalno zaboravljam pitati VIVO vlasnike.

U kojoj mjeri mozete koristiti MMC?

Mozete li koristiti schedule za snimanje recimo?
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2006., 10:55   #4
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Originally posted by Visage
Zash ne bi moglo? Moze i ima dosta opcija za namjestiti.
Mozes namjestiti i da ti se pokrene video ili audio player u odredjeno vrijeme...
Staro 02.02.2006., 11:49   #5
turista
Premium
Moj komp

turista's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Originally posted by MadBoY
Mozes namjestiti i da ti se pokrene video ili audio player u odredjeno vrijeme...
Zahvaljujem svima na odgovorima, ali mi nista nisu pomogli.

Molio bih trunčicu preciznije i konkretnije odgovore. Npr. dali trebam neki programčić za to. Nisam baš neki guru.
turista je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2006., 11:52   #6
Jelc
Super Moderators

Re: Re: Re: Digit. fotoaparat kao web kamera

Citiraj:
Eeee, ovo me sjeti sto stalno zaboravljam pitati VIVO vlasnike.

Ako intezivno koristiš schedule opciju-moj ti je savjet da si nabaviš i isprobaš Beyond TV 4.

http://snapstream.com/download/beyondtv/

Za većinu korisnika je taj soft overkill, ali ako često moraš koristiti schedule nema boljeg.

Imaš SVE kaj ti treba i još više.
Staro 03.02.2006., 02:00   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by turista Zahvaljujem svima na odgovorima, ali mi nista nisu pomogli. Molio bih trunčicu preciznije i konkretnije odgovore. Npr. dali trebam neki programčić za to. Nisam baš neki guru.
Sad kad znas da je tvoja digitalka sposobna za misiju, mislim da bi zapravo trebao otici na software-ski dio foruma i traziti preporuke za naj program. Doista ne pratim tu igru vec odavno pa bi samo nabrajao neke starudije koje danas mozda vise i ne postoje ili su debelo pregazene boljim alatima.

Kako je tvoj Sony ocigledno 'propusniji' od obicne web camere onda ces ovisno o vezi koju koristis, malo i posetup-irati idealne postavke za brzinu/kvalitetu.

Pitaj na PCE-u (soft) sto je trenutno naj za korisnike cam-a.

Mozda da odes naci i nekog vlasnika svoje kamere na forumu najboljeg i najstarijeg photo web-a na Netu i pitas sto oni koriste kao preporuku za tebe.
Staro 03.02.2006., 02:06   #8
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by MadBoY
AIW-ovac sam duze vremena i poznate su mi blagodati

Citiraj:
Ako intezivno koristiš schedule opciju-moj ti je savjet da si nabaviš i isprobaš Beyond TV 4. http://snapstream.com/download/beyondtv/ Za većinu korisnika je taj soft overkill, ali ako često moraš koristiti schedule nema boljeg.
Imaš SVE kaj ti treba i još više.
Odlicno, hvala.

Cesto sam na AIW forumima iscitavao da MMC (iz razumljivih Tuner razloga) nije potpuno funkcionalan na VIVO modelima.

Ali nikad nisam znao sto mu je tocno restriktirano, zato sam i pitao.

Ma kako da je od mog 9600XT-a TH postao jos bolji i slika je konacno kakvu je AIW uvjek trebao imati u svojoj klasi... ipak, kako sve manje snimam na linijski DVD a AIW je stalno bas na schedule-iranju, najvise povjerenja (radi stabilnosti) imam u video tuner. Composite je sigurniji od Tunera sa karte zbog puno stvari koje se mogu i koje se desavaju (iznenadno gubljenje ST/Mono...po koje pucketanje i jos stosta)

Zato rekoh, ako VIVO moze koristiti schedule samog inputa, onda uopce ne vidim vise koristi da uzimam ubuduce AIW-ice vec samo VIVO karte.

Znaci li to da imas i punu setup konzolu?

Preseti snimanja, Personal Video Recorder i Stills Gallery?
Staro 03.02.2006., 15:30   #9
Jelc
Super Moderators

Ovak-više manje sve verzije MMC-a rade sa ATI VIVO grafama.
Ali ima hrpa problema, ne daju se sve verzije instalirati kak treba, koji put je potrebno brljati po registryu...itd...

Ali zato ima hrpa drugog softa koji se može koristiti
To nije problem.

Problem je taj kaj za VIVO moraš tak jasno imati nekakav tuner, ja koristim Zamzung VCR, stari debeli "dvosmjerni" scart koji je prištekan na Hamin AV selector.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	avselector.jpg‎
Views:	188
Size:	26.5 kB
ID:	5758  
Staro 04.02.2006., 04:57   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc Ovak-više manje sve verzije MMC-a rade sa ATI VIVO grafama. Ali ima hrpa problema, ne daju se sve verzije instalirati kak treba, koji put je potrebno brljati po registryu...itd...
Klanje DX i MMC-a je zalosna storija za koju svaka strana (ATI/MS)
optuzuje drugu. Sve iznad 8.8 je po meni nepredvidivo, moze raditi ali sa stimanjem i pazljivim setupom, no nikad u potpunosti (kod AIW-a) ako zelis u isto vrijeme imati TV/Kodirati/MM-irati i biti siguran da nece biti rusenja. Jos da je samo rusenje koje se resetom sanira, to je najcesce rusenje za koje se sve mora jovo-nanovo dizati

Citiraj:
Originally posted by Jelc Ali zato ima hrpa drugog softa koji se može koristiti To nije problem.
Vjerujem, stavio sam u book Beyond TV 4 a imadoh i nekog drugog samo, kad taj MMC radi kako treba, malo je atraktivnijeg sucelja od te bestije

Citiraj:
Originally posted by Jelc Problem je taj kaj za VIVO moraš tak jasno imati nekakav tuner, ja koristim Zamzung VCR,
Na svakom AIW-u do sad se i snimalo kod mene samo preko video-compo nacina kao glavnog izvora. AIW tuner je samo za puko gledanje u pozadini.

Koju ti onda trenutno verziju koristis MMC-a sa kojim DX-om (c-om ili necim starijim) na svom trenutnom VIVO-u?

Uz sve to vozis Omegu ili Cat-a?

Citiraj:
Originally posted by Jelc ...prištekan na Hamin AV selector.
Opet prijateljica.

Slican, puno stariji Hama Box (SC/RGB) koristim bas da na jedan 1084S primim A2000/1200/C64/ZX Spectrum +2 (128k) sve skupa

Inace bas gledam Hama ponudu i stvarno su pozitivno konzervativni sa svojim kutijama. Ovaj prvi SW datira jos od kraja 1989-te Bauer/Bosh dekade. Ne dira ih pomodarstvo, pametno.

, , , , , ,
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2006., 12:18   #11
Jelc
Super Moderators

Onu slikicu sam hitio orjentacije radi, imam baš ovaj Hamin 100s doma

MMC trenutno nemam na kompu, zadnji koji mi je radio ok. je bio 9.08 mislim...

Najbolje je VIVO grafu preflashati sa BBA device ID-om, onda je manje problema pri instalaciji MMC-a.

Imam u planu nabaviti 9.10 verziju ali se isporučuje samo sa X1800XL AIW pa ju je malo teže naći.

Kaj se tiče razno-raznih priključaka i praktičnosti meni je ovaj ljepotan zapeo za oko

http://bit-tech.net/hardware/2006/01...monitor/1.html
Staro 04.02.2006., 14:17   #12
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Najbolje je VIVO grafu preflashati sa BBA device ID-om, onda je manje problema pri instalaciji MMC-a.
Zapamtio

Citiraj:
Originally posted by Jelc Kaj se tiče razno-raznih priključaka i praktičnosti meni je ovaj ljepotan zapeo za oko
http://bit-tech.net/hardware/2006/01...monitor/1.html
Pa dobro, ako bas moraju bas biti LCD-i ... meni je ovaj :

Doduse "punjenje" je odvratno
Staro 04.02.2006., 23:04   #13
Jelc
Super Moderators

Ah, ja se pokušavam zadržati u rangu normalnijih cijena (500-600$), a ne par tisuća $

Zanimljivo, ovaj Acer se vani dobije za 500-600$ a kod nas je 1000$: suicide
Staro 05.02.2006., 06:31   #14
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc Ah, ja se pokušavam zadržati u rangu normalnijih cijena (500-600$), a ne par tisuća $
Zanimljivo, ovaj Acer se vani dobije za 500-600$ a kod nas je 1000$: suicide
Da, nisam ni skuzio da ima i Tuner, pa i nije neka pinka kad se uzme u obzir sto sve nudi. Samo ja bih radije da je Acer, bez tog konjica.

Doduse, za fanove je pun pogodak.
Staro 05.02.2006., 12:05   #15
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Da, nisam ni skuzio da ima i Tuner, pa i nije neka pinka kad se uzme u obzir sto sve nudi. Samo ja bih radije da je Acer, bez tog konjica.
Pa u tom grmu i leži zec, nema takvog bez znakića kojeg plaćaš

Makar-obzirom na bogatstvo i iskoristivost svih IN ulaza, dobar ekran i TV nije ni puno za 20"...

Kaj je najbolje-može se koristiti i kao TV bez paljenja kompa, a mislim da bi se i Amiga mogla fino prištekati na njega

Ja sam još na CRT-u ali danas-sutra kad ću kupovati LCD morat će imati takve priključke.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno