Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.12.2002., 21:44   #1
Lignja
Re Di Calamara

Lignja's Avatar

Datum registracije: May 2002
Przilica , koja?

prvo sam pucao na teac i tada mi na kladi uleti 500 kn i slucajno na nekom forumu naletim na neku informaciju i ispadne plextor zakon. dali je on opce vrijedan te love (vjerovatno nije) ... neznam ...kaj da radim
Staro 29.12.2002., 21:46   #2
STRMX
Premium

STRMX's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
ma uzmi teac i neces pogrijesit

Oglas
Staro 29.12.2002., 22:12   #3
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Kratko i jasno

Plex je sveti Ilija gromovnik, TEAC konj radnik. Ja biram konja koji šuti i radi. Sveci su zahtjevni i skupi.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2002., 22:17   #4
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Plextor je prava stvar za puno novaca. Vrijedi svake lipe, ali je preslup.

NEC je moj izbor.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2002., 23:00   #5
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Ako imamo slobodu

Čovjek pitao Plex ili TEAC, ali ako ćemo po slobodnom izboru onda ja biram tebe Pikachu, pardon Riknoha, mislim RICOHa. Moj radi bez greške. TEAC mi je čitač. Pa mislim RICOH ipak drži vlasništvo nad jedno 50% patenata što se tiče CDR/RW tehnologije, ostalu većinu drži SONY, a ostalima šta ih zapadne.
Staro 30.12.2002., 08:39   #6
Lignja
Re Di Calamara

Lignja's Avatar

Re: Ako imamo slobodu

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Čovjek pitao Plex ili TEAC, ali ako ćemo po slobodnom izboru onda ja biram tebe Pikachu, pardon Riknoha,

uglavnom sam zapeo za ta dva , ali uvijek su prijedlozi dobrodosli
Staro 30.12.2002., 08:49   #7
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Kratko i jasno

Citiraj:
Plex je sveti Ilija gromovnik, TEAC konj radnik. Ja biram konja koji šuti i radi. Sveci su zahtjevni i skupi.
lol :clap:

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2002., 09:14   #8
Lignja
Re Di Calamara

Lignja's Avatar

Re: Re: Kratko i jasno

Citiraj:
Originally posted by miato
lol :clap:
vecina postova od BlackDragona mami smjesak na moje lice

Staro 06.01.2003., 10:57   #9
Ivor
Premium
Moj komp

Ivor's Avatar

Koju bi przilicu od ovih preporucili:

Cd-rw Lg 48/16/48x 522kn
Cd-rw Lite On 48/24/48x 474kn
Cd-rw Msi 48/16/48x 529kn
Cd-rw Samsung 48/16/48x 484kn

ili mozda neku drugu 48x do 550kn

Dali mozda negdje ima 32x plextor za tu cijenu
Ivor je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2003., 11:02   #10
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Preporučio bi ti da to ne kupuješ. Za moj izbor pogledaj par postova gore.
Elegantan kao leopard

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2003., 12:03   #11
Ivor
Premium
Moj komp

Ivor's Avatar

A MSI? Da li je taj sta bolji od ostalih gore navedenih.
Staro 06.01.2003., 12:28   #12
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by RAK
Preporučio bi ti da to ne kupuješ. Za moj izbor pogledaj par postova gore.
rak,davis vise s tim pricama........nisi imao srece s diskovima, nisi imao srece s CD/CDRW uredjajima.........povraca ti se kad otovris neki lite-on/lg CDRW.........
sve smo to vec culi.....
a vecina ima takve CDRWove i rade ima dobro....
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2003., 13:31   #13
marac
Premium

marac's Avatar

Rak je u pravu smrdjelo to tebi u ustima ili iz njih

Nec je vrlo dobra przilica koja za svoju cijenu nudi zaista mnogo
Sjetite se samo Nec 7700 koji je prije godinu ili 2 dana nudio 12x/8X/32 po cijeni od 850kn i nenadjebivoj kvaliteti

Vec duze vrijeme ne vidim(citaj:ne pratim ) Nec modele na policama trgovina te stoga nisam siguran jel delaju kvalitetne proizvode kao prije i po isto tako povoljnoj cijeni

Ako naletis na NEc-a po povoljnoj cijeni preporucujem ti da ga kupis pa makar to bio i taj 7700 model
Jer brzina mu je dobra osim ako ne zelis raditi za firmu koja ti daje godisnji u Rajtari!!!!
marac je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2003., 14:02   #14
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Ivor
Koju bi przilicu od ovih preporucili:

Cd-rw Lg 48/16/48x 522kn
Cd-rw Lite On 48/24/48x 474kn
Cd-rw Msi 48/16/48x 529kn
Cd-rw Samsung 48/16/48x 484kn

ili mozda neku drugu 48x do 550kn

Dali mozda negdje ima 32x plextor za tu cijenu
Zanimljiv izbor, to tebi ponestaje ideja za postove pa bi za koji dan znate meni moj CDRW ne snima, ne svijetli, ne prži ali zato buči, huči i s vremena na vrijeme se malo dimi. Mislim LG na CDRWe piše tako da ih samo on čita ili drugi LG, LiteOn doslovno zna prosvijetliti svoga vlasnika, Samsung je dobar usisavač, donekle dobar televizor, osrednji monitor (samo neki modeli) ali nikako dobar CDRW, MSI je nešto što neka ching-chong Li kompanija mlati u milijun komada pa gore lijepi MSI logo. Skupi još dva - tri tjedna pare i TEAC ili vidi možda ima negdje kakva akcija. I koja je fora to 48x, pa mislim ako želiš da snimiš CD koji svi čitaju 12x je magična granica (6 minuta po CDu), šta snimaš 100 kopija dnevno i radiš za 1000$ na sat pa nemaš vremena?
Staro 06.01.2003., 14:50   #15
Ivor
Premium
Moj komp

Ivor's Avatar

Citiraj:
Zanimljiv izbor, to tebi ponestaje ideja za postove pa bi za koji dan znate meni moj CDRW ne snima, ne svijetli, ne prži ali zato buči, huči i s vremena na vrijeme se malo dimi. Mislim LG na CDRWe piše tako da ih samo on čita ili drugi LG, LiteOn doslovno zna prosvijetliti svoga vlasnika, Samsung je dobar usisavač, donekle dobar televizor, osrednji monitor (samo neki modeli) ali nikako dobar CDRW, MSI je nešto što neka ching-chong Li kompanija mlati u milijun komada pa gore lijepi MSI logo. Skupi još dva - tri tjedna pare i TEAC ili vidi možda ima negdje kakva akcija. I koja je fora to 48x, pa mislim ako želiš da snimiš CD koji svi čitaju 12x je magična granica (6 minuta po CDu), šta snimaš 100 kopija dnevno i radiš za 1000$ na sat pa nemaš vremena?
Imo sam CD-RW Pine (Samsungova elektronika) 24x10x40x koji sam prodo. I sad me zanima da li se moze dobit sta za 550kn. Stavio sam 48x zato sto nemislim ic na nize brzine ako sam imo 24x. I snimam mjesecno oko 10cd-a i ne radim s tim nikakav biznis. I na drugom kompu imam LG 24x koji odlicno radi i nisam imo problema s njim i svi cd-rom ,dvd-rom, cd-rw su procitali njegov cd.
I za tvoju informaciju imo sam Sony CD-R 2x/8x (sa cadyem) koji je kosto 3200kn i dok niste ni zanli sta je przilica.
Staro 06.01.2003., 15:17   #16
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Imo sam CD-RW Pine (Samsungova elektronika) 24x10x40x koji sam prodo. I sad me zanima da li se moze dobit sta za 550kn. Stavio sam 48x zato sto nemislim ic na nize brzine ako sam imo 24x. I snimam mjesecno oko 10cd-a i ne radim s tim nikakav biznis. I na drugom kompu imam LG 24x koji odlicno radi i nisam imo problema s njim i svi cd-rom ,dvd-rom, cd-rw su procitali njegov cd.
I za tvoju informaciju imo sam Sony CD-R 2x/8x (sa cadyem) koji je kosto 3200kn i dok niste ni zanli sta je przilica.
Čovjek ti samo hoče reći da razlika između 16x i 48x nije tri puta brža pržilica...
A razlika imeđu 24 i 48 je nikakva pogotovo ako snimaš 10 CD mjesečno!
Ako si proda 24x samo da bi prešao na neku 48x, onda stvarno...
A snimaš 10 CD mjesečno. Poslužiče ti bilo koja za 200 kn, a ti se nečkaš o 48x, ova-ona. Moš mislit, jebena razlika. Ja imam ovog Plextora 16x i ne namjeravam ga zamjeniti s ničim osim DVD pržilicom. Snimi sve za 5 min i sve ispod toga je šminka koja nije potrebna ako ne snimaš 100 CD dnevno pa ti je bitna razlika od minutu-dvije.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2003., 15:32   #17
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by tor
Čovjek ti samo hoče reći da razlika između 16x i 48x nije tri puta brža pržilica...
A razlika imeđu 24 i 48 je nikakva pogotovo ako snimaš 10 CD mjesečno!
Ako si proda 24x samo da bi prešao na neku 48x, onda stvarno...
A snimaš 10 CD mjesečno. Poslužiče ti bilo koja za 200 kn, a ti se nečkaš o 48x, ova-ona. Moš mislit, jebena razlika. Ja imam ovog Plextora 16x i ne namjeravam ga zamjeniti s ničim osim DVD pržilicom. Snimi sve za 5 min i sve ispod toga je šminka koja nije potrebna ako ne snimaš 100 CD dnevno pa ti je bitna razlika od minutu-dvije.
pa ja se slazem i ja bih ga prodao..prvo lagano mu odlazi garancija ziher a ovdje dobijes brzi za iste il manje pare + garancija koje je na lg-u 2 godine...a vase hvaljenje teaca..frend stavio neki novi firmware i nije mogao prziti isti cd-e u seriji (vise istih od jednom)..to mu se desilo prije vise od 6 mjeseci a teac jos nije popravio tu gresku a toliko dugo znaju za nju jer su se jos neki bunili...a drugome je frendu ista takva krepala dvaput (prvi put servisirana drugi put u paklu zavrsila..)

pa sad nije teac nesto vauuuuuu...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2003., 15:42   #18
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
pa ja se slazem i ja bih ga prodao..prvo lagano mu odlazi garancija ziher a ovdje dobijes brzi za iste il manje pare + garancija koje je na lg-u 2 godine...a vase hvaljenje teaca..frend stavio neki novi firmware i nije mogao prziti isti cd-e u seriji (vise istih od jednom)..to mu se desilo prije vise od 6 mjeseci a teac jos nije popravio tu gresku a toliko dugo znaju za nju jer su se jos neki bunili...a drugome je frendu ista takva krepala dvaput (prvi put servisirana drugi put u paklu zavrsila..)

pa sad nije teac nesto vauuuuuu...
Ja sam hvalio Plextora
tor je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2003., 16:27   #19
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Shamaranje

Citiraj:
Ak ćemo se šamarat ja sam imao CDR100 5 mjeseci nakon što je izašao, ak znaš kaj je to i čije je onda znaš p ćem je riječ i koštao je skoro kao taj tvoj SONY ali u orlićima
Staro 06.01.2003., 16:59   #20
Ivor
Premium
Moj komp

Ivor's Avatar

Re: Shamaranje

Citiraj:
Ak ćemo se šamarat ja sam imao CDR100 5 mjeseci nakon što je izašao, ak znaš kaj je to i čije je onda znaš p ćem je riječ i koštao je skoro kao taj tvoj SONY ali u orlićima
Ako se ne varam to je Yamaha SCSI CD-R 4x/4x
Staro 06.01.2003., 17:55   #21
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Aplauz molim

Eto čovjek je znao, da to je bio prvi 4x šarač na celom svetu daco draga. Čuj ona SONY Spressa 2/4 ti i danas večini radi i pazi sada ovo zašto je ljudi imaju u externom SCSI kućištu. Uglavnom postoji neka ogromna klavijatura (Corg ili takav neki q) koji vidi samo SCSI diskove do 800 MB i pozna samo taj CDRW, uglavnom neka shema da se neki MIDI snimaju pa nešto takvo, nisam previše pozorno slušao čovjeka koji ju čuva (Spressu) u ladici za takve stvari. Ne znam šta da si uzmeš, ja još habam ovog pun kufer godina starog RICOHa 7083A, znam da je bar već prošlo godinu dana od kada sam trebao uzeti drugi, ali kako da kažem, ne trba mi bolji, brži mada bi mogao onako radi reda. Uzmi TEAC, dodaj 200 ćuna na onih 550 i to je to. Milim bolje nego neki zamzung. Mada će CatKiller reći da nije jer su mu mislim dva TEACa vrisnula u nekih 6 mjeseci
Staro 06.01.2003., 18:03   #22
Ivor
Premium
Moj komp

Ivor's Avatar

Mislim da nije lose uzet Ricoha 32x/10x/40x 508kn

Zadnje izmijenjeno od: Ivor. 06.01.2003. u 18:50.
Staro 06.01.2003., 18:55   #23
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

A chuj ...

Ricoh MP7320A bi trebao biti dobar CDRW, ova moja prapotopija 7083A 8/8/32 je snimila blizu 1000 CDa kroz sve ove godine. RICOH ima uz SONY najveći dio patentnih prava u CDRW tehnologiji pa valjda znaju šta rade. Znaš kako se kaže zadovoljan kupac je najbolji kupac i mislim da bi to mogau i upiknuti u kućište, mada ne znam da li mi treba ovaj još nema namjeru posustati. Budem malo progruntao.
Staro 06.01.2003., 19:01   #24
Lignja
Re Di Calamara

Lignja's Avatar

dobil sam na kladi 500 kn i ja bum si kupil teac 48x
pa cemo da vidimo cija majka crnu vunu prede:confused:
Staro 06.01.2003., 19:30   #25
Ivor
Premium
Moj komp

Ivor's Avatar

Muci me jos jedna stvar da li je Sony dobar kao i Ricoh.
Staro 06.01.2003., 19:38   #26
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Re: Aplauz molim

Citiraj:
Milim bolje nego neki zamzung. Mada će CatKiller reći da nije jer su mu mislim dva TEACa vrisnula u nekih 6 mjeseci
Od 26.9.2002 DVA KOMADA, zutra vu fenix po novi (3. sreća) , ako i taj vrisne onda stvarno....
Staro 07.01.2003., 01:18   #27
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
Originally posted by greg SE
rak,davis vise s tim pricama........nisi imao srece s diskovima, nisi imao srece s CD/CDRW uredjajima.........povraca ti se kad otovris neki lite-on/lg CDRW.........
sve smo to vec culi.....
a vecina ima takve CDRWove i rade ima dobro....
Da. Baš sam to primijetio kako rade normalno.

Zašto si zaključio da nemam sreće sa CD/RW???????????

Nemoj kupiti Plextor. Dugo traje pa ne želiš trošiti novce dok ne rikne a tada je spor ko krava. Ja jadan snimam još uvjek na 12x.
Elegantan kao leopard

Staro 07.01.2003., 01:47   #28
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Eto RAK rekao sve

Ako kpiš dobar CDRW onda ti ostane lova za druge stvari. Čovjek ima Plexa pun kufer ...... (to dođe riječ koju ne smijem pisati uz RAK) i nije ga promjenio. 12x, pa nije pirat, ne zarađuje 1000$ na sat (ovu jedinicu vremena mislim smijem još pisat, ali onu na g nikako, tako me je RAK zamolio). Ista stvar je sa 500 put sa mojim RICOHom. Radi, snima i funkcionira. Ne trebam brže i umjesto da kupim neki novi RICOH ili Plex bum si kupil nekaj drugog, još jedan ATA 100 controler, Promise. Pa na njega lako poslije stavim brži RICOH ili Plex (bilo bi lijepo kada bi bili DVDR/RW i da mi potraju još kao ovaj RICOH ...)
Staro 07.01.2003., 01:53   #29
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Gle ovo RAK GODINA. Nigdje ne piše koliko. Ta konstrukcija je dobra.

RAK 25 godina je loša. (previše godina)

Piše u manualu za kontroler da nije dobro stavljati na njega CD i sl. Na to ide hard a CD i sl. staviš na IDE od ploče.
Elegantan kao leopard

Staro 07.01.2003., 02:15   #30
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Talking Učim, učim

Pa maldi smo onoliko koliko se osječamo. Uspeo sam da konstruktujem rečenicu prilikom ovog konektovanja kojom si ti zadovoljan.
Znači na onaj Promise TX2 ATA 100 jo od CD/R/RW DVD/R/RW na njega. Samo hardiće da pikam. Mislim trenutna situacija u kompu je Maxtor jedan na PM i Maxtor drugi na PS i na SM RICOH i na SS je TEAC, ovaj kontroler mi je namjenjen za dvije ATA ladice pa mi onda ostanu još dva prazna mjesta ma koja sam mislio upiknuti DVD ili nešto takvoga. Mislim onaj Promise ATA 133 mi je za to nekako bezveze kupovati, nekih je 430 ovaj ATA 100 je 310. Mislim za ovo šta mi treba bolje mi je ovih 120 kuna zapit nego dat za tih 33 kojih nikada neću ostvariti pa niti sa ATA 133 diskom. Je ili nije?:confused:
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno