|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2021
|
Gigabyte Aorus B850 Elite vs GA x870 A Elite
Pozdrav svima. U fazi sam kupovanja komponenti za novi build, pa me zanima vaše mišljenje i iskustva generalno za ove chipsete. Upale su mi u oko ove matične od GA, možda u tom rangu bih uzeo i MSI Tomahawk. Plan mi je uparirati ih sa 9800x3d. Generalno ne mislim se bavit overclockom, niti me iskreno zanima to. Gaming i workload najviše. Pa koje bi prednosti bile za x870 chipset ? Osim za OC ? Čitam ovako po netu, neki kažu bolje je kvalitetniji chipset uzeti. Da li x870 ima bolji audio ? Opet ako gledam samo to kao prednost, lako se kupi zvučna na B850 ploči ... Da li je po vašem to bacanje novaca i dovoljan je B850 chipset ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ako ti oc nije zanimljiv onda b850. S njom mozes isto oc-at bez problema i radi odlicno. Nedavno i ja bio u slicnoj dilemi i odabrao upravuo tu gigabyte b850 mb. Tomahawk mi je isto bio u izboru, ali znam da mi je na tomahavku nedostajao jedan pci slot ako se dobro skecam + gigabyte bio na akciji u instaru za nekih 190€ |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#5 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
Generalno možda to ovisi kako naletis. Prije sam imao aorus na starijem intelu. radilo godinama. Gledao sam za tomahawk i ljudi se žale isto da imali pretezno probleme sa mrežnom i audio chipsetom. I tko koristi wifi, da nema drajvera za desetku, jer ovi ne žele ni napravit podršku. Valjda idu na ruku microsoftu tu da ljudi odu na 11 |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Registered User
|
Citiraj: