|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Xeon konfiguracije
Pozdrav! Zbog posla malo sam se odmaknu od računala, komponenti i sveg ostalog vezanog uz informatiku. No sada bih trebao novo računalo za ured i povremenu obradu videa. Vidio sam da se na AliExpressu prodaju Xeon procesori uz matične ploče starije generacije po povoljnim cijenama. Uz to se mogu naći i jeftine grafičke kartice. Eto kao primjer: X99 matična, Xeon E5 2680 V4, Radeon RX580 grafička, 32GB DDR4 rama... vrlo povoljno ![]() Zanima me vaše mišljenje, jel to valja šta ili je bolje kupiti nešto skuplje komponente koje su aktualnijeg datuma proizvodnje ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Prestaro i prezedno. Koliko ti je budet? |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Uložio bih minimalno što je moguće. Ne mora biti novo, može i polovno. Ne igram se, najviše koristim corel za crtanje i tu i tamo obrada videa. Htio bih postići da komp duplo bolje radi od trenutnog koji je i5-6500 uz grafičku gtx 960. Jasno mi je da to mogu postići kupnjom neke nove Ryzen konfiguracije (bez zasebne grafe) za 350-400 eura. Bio bih zadovoljniji kad bih to mogao postići za manje novaca jer je pitanje da li ću ga ispatiti korištenjem... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ako tako razmišljaš, nećeš si ga nikad kupit, komp se ne kupuje da bi ga "isplatio" već iz potrebe/hobija. odnosno - jer želiš kupit novi komp. 6500 je sad već dosta stara makina, imam jedan mini pc sa 6500 unutra i neću reć da umire ali nije ga baš ugodno koristit niti za surfanje. that said - na tržnici se povremeno nađu sasvim solidne konfiguracije za umjerenu lovu. ispod nekakvog i5-10600 ja ne bi išao, to je sad već 4 godine stara generacija, ali sasvim se fino nosi sa modernim zahtjevima, gpu je solidan, i ima zadnju (mislim) generaciju quicksynca pa ti zapravo zasebna grafika nije potrebna. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|