Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 11:42   #1
chombila
Premium

Datum registracije: Jun 2006
Xeon konfiguracije

Pozdrav!

Zbog posla malo sam se odmaknu od računala, komponenti i sveg ostalog vezanog uz informatiku. No sada bih trebao novo računalo za ured i povremenu obradu videa. Vidio sam da se na AliExpressu prodaju Xeon procesori uz matične ploče starije generacije po povoljnim cijenama. Uz to se mogu naći i jeftine grafičke kartice. Eto kao primjer: X99 matična, Xeon E5 2680 V4, Radeon RX580 grafička, 32GB DDR4 rama... vrlo povoljno

Zanima me vaše mišljenje, jel to valja šta ili je bolje kupiti nešto skuplje komponente koje su aktualnijeg datuma proizvodnje
chombila je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:49   #2
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Prestaro i prezedno. Koliko ti je budet?
tomek@vz je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 12:44   #3
chombila
Premium

Datum registracije: Jun 2006
Uložio bih minimalno što je moguće. Ne mora biti novo, može i polovno. Ne igram se, najviše koristim corel za crtanje i tu i tamo obrada videa. Htio bih postići da komp duplo bolje radi od trenutnog koji je i5-6500 uz grafičku gtx 960. Jasno mi je da to mogu postići kupnjom neke nove Ryzen konfiguracije (bez zasebne grafe) za 350-400 eura. Bio bih zadovoljniji kad bih to mogao postići za manje novaca jer je pitanje da li ću ga ispatiti korištenjem...
chombila je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:23   #4
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ako tako razmišljaš, nećeš si ga nikad kupit, komp se ne kupuje da bi ga "isplatio" već iz potrebe/hobija. odnosno - jer želiš kupit novi komp.
6500 je sad već dosta stara makina, imam jedan mini pc sa 6500 unutra i neću reć da umire ali nije ga baš ugodno koristit niti za surfanje.
that said - na tržnici se povremeno nađu sasvim solidne konfiguracije za umjerenu lovu. ispod nekakvog i5-10600 ja ne bi išao, to je sad već 4 godine stara generacija, ali sasvim se fino nosi sa modernim zahtjevima, gpu je solidan, i ima zadnju (mislim) generaciju quicksynca pa ti zapravo zasebna grafika nije potrebna.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno