|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Kloniranje SIM kartice?
Evo jedno pitanje. Da li je moguće kloniranje SIM kartice. Ono da imaš 2 ili više potpuno iste SIM kartice Znam OK da nije moguće službeno i legalno No da li se to moguće napraviti. Obrazloženje: Imam onaj prenosi džepni router za tzv pokućni internet i s njim kako se kaže mogu imati internet svuda. No nabavio bi router ili modem koji nije džepni i koji bi uvijek bio u kući, da se na njega mogu spojiti preko LAN kabla (TV, PC, box) umjesto da se na njega spajam preko WiFi-a. Pa sad da ne moram svaki put kad idem negdje vani ili na put da ne moram svaki put prebacivati SIM karticu Eto ja se nadam da ste me razumjeli i što bih htjeo |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: May 2023
|
Neću reći da nije moguće, ali gotovo da nije bez napredne opreme obzirom da čip koristi enkripciju. Svaka SIM kartica ima IMSI identifikator, zadnje što znam tele-operateri ne dopuštaju korištenje istog IMSI-a na dva različita IMEI-a istovremeno, iako moguće je izmjeniti i IMEI modema preko AT komandi što je opet protuzakonito, i mislim da opet nebi radilo - dva ista IMEI-a istovremeno na mreži. Postoji Multi-SIM koji su nekada izdavali tele-operateri (imao sam) - dvije kartice - isti broj - ali samo se jedna može koristiti u trenutku. Pretpostavljam da svaka kartica u Multi-SIM kombinaciji ima svoj IMSI. Ako te zanima tematika generalno, pročitaj o comp128v1 i SS7 protokolu - svojevremeno sam istraživao oko toga, i zanimljivo je. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|