Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.11.2025., 10:21   #1
Jerry_nidžo
Premium

Jerry_nidžo's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Kloniranje SIM kartice?

Evo jedno pitanje.
Da li je moguće kloniranje SIM kartice.
Ono da imaš 2 ili više potpuno iste SIM kartice
Znam OK da nije moguće službeno i legalno
No da li se to moguće napraviti.

Obrazloženje:
Imam onaj prenosi džepni router za tzv pokućni internet i s njim kako se kaže mogu imati internet svuda.
No nabavio bi router ili modem koji nije džepni i koji bi uvijek bio u kući, da se na njega mogu spojiti preko LAN kabla (TV, PC, box) umjesto da se na njega spajam preko WiFi-a.
Pa sad da ne moram svaki put kad idem negdje vani ili na put da ne moram svaki put prebacivati SIM karticu
Eto ja se nadam da ste me razumjeli i što bih htjeo
Jerry_nidžo je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2025., 10:40   #2
radi.neradi
Premium

Datum registracije: May 2023
Neću reći da nije moguće, ali gotovo da nije bez napredne opreme obzirom da čip koristi enkripciju. Svaka SIM kartica ima IMSI identifikator, zadnje što znam tele-operateri ne dopuštaju korištenje istog IMSI-a na dva različita IMEI-a istovremeno, iako moguće je izmjeniti i IMEI modema preko AT komandi što je opet protuzakonito, i mislim da opet nebi radilo - dva ista IMEI-a istovremeno na mreži.

Postoji Multi-SIM koji su nekada izdavali tele-operateri (imao sam) - dvije kartice - isti broj - ali samo se jedna može koristiti u trenutku. Pretpostavljam da svaka kartica u Multi-SIM kombinaciji ima svoj IMSI.

Ako te zanima tematika generalno, pročitaj o comp128v1 i SS7 protokolu - svojevremeno sam istraživao oko toga, i zanimljivo je.
radi.neradi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.11.2025., 11:21   #3
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Ima A1 multisim i može se koristiti u isto vrijeme. Dvije razlicite sim kartice vezane za isti racun.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2025., 14:18   #4
Jerry_nidžo
Premium

Jerry_nidžo's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Ima A1 multisim i može se koristiti u isto vrijeme. Dvije razlicite sim kartice vezane za isti racun.
A jbg ja sam na telemach
Citiraj:
radi.neradi
Ma ne bi meni istovremeno radile obe kartice odnosno oba uređaja, već samo onaj koji bi bio u uptrebi
Jerry_nidžo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno