|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Neki dan vidio do, YT kad gura onda baš gura. Po meni nazaduje IT općenito, u brojnim kategorijama. A i publika je podosta poglupljena, pa je pitanje iz naslova možda potrebno zamijeniti sa: šta je bilo prije, kokoš ili jaje? Smatram da tržište traži višu kvalitetu onda bi je i dobili.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Dobar video ali mislim da je prije standared igraca pao, pa onda igre. Starfield je nekim 10/10. Pogledaj koliko igraca dize u nebesa cyberpunk 2077. Igra u kojoj AI zaostaje skoro 20 godina. Ja je neki dan instalirao da vidim ima li promjena. Nakon pola decenije i silnih updatea. Automobil koji pozoves i dalje pada s neba. Postoji subkultura u 2077 komjunitiju: koga si pogodio sa autom dok si ga pozivao. Pa kao, najveci uspjeh je ako sleti na policiju. https://www.reddit.com/r/cyberpunkga...ime_i_call_my/ https://steamcommunity.com/app/10915...3740381496216/ Sjecma se dok je PUBG bio u early access stanju gdje je igra cesto kresala. Fanbojsi su to branili: i to je dio battleroyale prezivljavanja. I onda dodaj preorder EA i Ubisoft igara. Gameri ne zasluzuju bolje.
Miquella is mine and mine alone. Zadnje izmijenjeno od: Promo. Jučer u 13:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Krivim proizvođače hardvera. Da smo još uvijek na VGA monitorima game developeri nebi morali 80% buđeta trošiti na eye candy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Tuco “the Rat” Ramirez
Datum registracije: Nov 2009
|
Da i mislim da će biti i još gore. Danas je daleko lakše prodati poluproizvod od igre nego prije 20 godina. Čemu se mučiti kao developeri prije, biti ćemo lijeni, hvatati ćemo krivine gdje stignemo i onda ćemo platiti nekoliko influencera da malo igraju našu igru na YT ili Twitchu. I u 90% vremena to prolazi među današnjom publikom, osim ako se baš maestralno ne pretjera s DEI sranjima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
obzirom koliko sam prije igrao igre, sve po redu kako su izlazile, danas kad upalim nešto krene me prat neka jeza, da u šta ja to trošim vrijeme.. i tako već dugi niz godina, od 2017te čini mi se.. znao sam nekad malo dote odigrat, to je ono pol sata partija (turbo) i uvijek različito.. ali ove SP igre? ma ne mogu se natjerat da ga jebeš, radije piljim u zid Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. Jučer u 14:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
igram se od vremena arkadnih automata, tam negdje od 1982. ili koja pa sve na ovamo kako se razvijala tehnologija. I dalje izlazi puno više odličnih igara nego ih stignem odigrati, pa bit će da je moj kriterij pao jer ne vidim neki problem osim previše svega. I dalje mi je to ispred serija i filmova. Najgore mi je kad bi nešto reprizirao a na kompu tridesetak novih igara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ima dobrih igrara al ste vi/mi ostarili |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Od sveg luksuza koji imam na dlanu (velika vecina nas si može priuštiti high end HW, bilo koju konzolu), vrijeme provodim na igrama do 2007.g. Najvise igram WoT (ovih dana mu 15 godina), i u to vrijeme nije ništa bolje izlazilo, ili gore, ili kopija kopije. Tako da da, nazadovanje je aktualno. Savršen primjer je Far Cry franšiza, sjećam se najave dvojke, članaka u časopisima vezanog za istraživanje koje je dev tim imao kod kreiranja svijeta, koliko detalja, pa onda Dune engine i sve kaj nudi. Poslije toga sve gore (mada moram priznati da mi je FC5 najjača igra od Ubisofta). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Kvaliteta softwarea općenito nazaduje. S obzirom u kakvim uvjetima rade developeri, dizajneri i ostali ne čudi da je tako. Čini mi se da se software pa tako i igre sve manje rade iz entuzijazma a sve više radi maksimiziranja profita. Od 1985 do 2005 je bio kvatni skok u igrama. Čovjek bi pomislio da će sljedećih 20 godina biti tko zna što nešto svemirski, kadli… pfft. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Sve navedeno je faktor. Em smo mi ostarili em igre postavljaju vise prioritete na multiplayeru i da se vrti lova nego u dobroj prici i dugogodisnjoj igrivosti.
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk SSD Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Primjecujem zadnjih godina, sto su alati jeftiniji, dostupniji i bolji, toliko su developeri sve više ljeni. Unreal Engine se koristi jer je besplatan. Ne jer je najbolji. DLSS se koristi ne da pomogne starom hardveru da goni igre na pristojnom framerateu vec DLSS koriste da ne ne rade optimizaciju igara. Zamisli prije, morao si napraviti svoj engine, pa svoju igru pa optimizirati. Samo cekam igre sa AI kodom. Tek ce onda nastati shit show. Ali se slazem da i dalje ima dobrig igara. EA nije generalno za pohvali ali evo Battlefield 6 koji je u beti, izgleda i radi pet puta bolje nego vecina novih UE5 noslova. U poredjenju sa BF6, stalker kao da je izasao prije 10 godina. Ja sa DLSS-om (56% of 4K) ne mogu imati 60FPS a u BF6 sa natovnom rezoluciom imam 70-80 FPS. No ne treba Stalker 2 porediti sa BF6 i vidjeti koliko zaostaje. Stalker 2 jos nije dosegao ni originalni Stalker iz 2007.
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Niti će ga doseći ikada. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Igram : Defcon iz 2006. multiplayer Medieval II: Total War isto 2006. singleplayer Sid Meier's Alpha Centauri Crossfire 1999. singleplayer Chess.com multiplayer OGame 2002. multiplayer ![]() Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. Danas u 10:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Citiraj:
VAG koncern je to odavno skužio, samo šta na kraju dobiješ ovo šta imamo danas, svi auti izgledaju slično, a njima je profitabilnije. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pa upravo sam to napisao. Za auta se slazem. Opel Omega A izasla 1986te je jedna od verzija imala elektronske podizace stakala na zadnjim vratima. Golf 8 ima samo dva podizaca pa koristiš onaj switch da prebacis kontrolu na zadnje. A od tableta u autima koji su tehnoloski ko iz 2014te mi se povraca. Al to je druga tema.
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Privatni i službeni auto sa androidom na ekranu. Poveže se automatski, u navigaciju napišeš adresu dolaska, pokreneš si muziku po želji i uživancija ovisno o prometu. Prije si uzeo papirnati plan grada, pa pokušavsš upamtiti cijelu rutu...negdje staneš pa se korigiraš, nemaš pojma do je manja gužva itd. Dva svijeta, jedan komforan a drugi nostalgičan ali nebi hvala. Današnje igre, skineš i igraš. Nekad kupi disk ili flopi...ne jedan nego deset flopija i više diskova, windows 98 boli glava reinstaliraš ga svako malo, bugovi tak da nemereš završiti igru, ali nema veze niš čudno, mijenjaj grafu svake godine itd. Samo onda smo bili mladi to nam je bilo zanimljivo, danas više niš ne valja, čak su i žene nekad bile bolje o vinu da ne pričam |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Mladene, i sam si spomenuo android auto...makni auto dio i imaš mob za navigaciju...jbg meni glupo palit lovu na ovu novu platsikaner skalameriju pa vozim stari auto i koristim mob i vakuum držač za isti. Najbitnija je klima, ostalo je sve nevažno....meni. ![]() A igre današnje i prije...a nemam pojma, to je zabava, meni je gušt i neka prastara igra, ali gušt su i nove...tako da nisam kompetentan komentirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Onaj tko može proć kroz vizualni dojam će pronaći igru takve filozofske dubine i do u detalja stvorenog svijeta kakav imo nije do te razine kvalitete ponovljen nikad, niti u jednoj narednoj civ igri. Apsolutno remek djelo. Znam si pustiti da lakše zaspim na yt quotove tehnologija, secret projecta i ostalog. ![]() https://youtu.be/nWJ48w1PNfU Strategija kojoj nema ravne. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Tak sam i ja mislio dok se nisam naviknuo na puno veći ekran...to mi je kao kad sam prešao sa 24" monitor na 32". Također jednostavnost povezivanja na auto zvučnike, upravljanje po tome dok se voziš itd. A mobitel komotno ostane u džepu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
Eh da su ekrani samo ostali na google mapsu i multimediji. Ne znam koliko pratis auto-industriju ali trend su jeftini digitajzeri ekrana. Ekrani/racunari koji vremenom postanu jako spori. Osnovne fukcije prestanu raditi jer nije prosao update. Spustanje troskova opreme automobila tako sto bazicne stvari u automobili moraju biti aktivirane preko erkana u podmenijima. Doslo je do te mjere da je reagovala EU. "The European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) is requiring car manufacturers to use physical buttons for certain critical functions in order to achieve a five-star safety rating. Starting in January 2026, cars must have physical controls for turn signals, hazard lights, the horn, windshield wipers, and the eCall emergency services function. " To je trend koji je zapoceo Tesla da smanji troskove jer nisu velika firma. Ali su ih svi poceli pratiti.
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#27 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Video je rage bait. Uspoređuje starije igre koje imaju određeni aspekt igre dosta razvijen jer je integralan naspram novih kojima je taj dio sporedan. Evo primjeri - damage model - uzeo novi Gran turismo koji nikad nije imao štetu na automobilima (od 97 do danas) i stariju igru koja to ima (forza?) Zašt nije uzeo npr beamNG za nešto novije?. Pa onda za usporedbu stealth mehanike uzeo MGS koji je iznimno fokusiran na to naspram neke random igre. Šta nije usporedio igre iz istog serijala nekad i sad ![]() ![]() Itekako i danas ima dobrih igara samo smo mi ostarili i pojele nas ostale obveze pa se nema ni vremena ni živaca. Slažem se da su AAA naslovi u dobrom dijelu "poglupljeni" jer je i publika šira, ali uvijek ima igara koje te neće držati za rukicu na svakom koraku (igre od fromsoftwarea npr) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|