|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2017
|
Antena za dvb-t2
Nailazim često na reklamu ove dvb-t2 antene - koja se samo ukopča i eto ti 3000 programa koje možeš gledati. Piše da je i za HD i za 4k rezoluciju, što mi sugerira kao nekakvo podmetanje i lažna reklama. Jel kupio netko, valja li išta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Stavi običnu riblju kost i to je to. Nikakve specijalne antene ti ne trebaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Znam ja to, međutim interesiraju me svojstva, kojih 3000 programa, koji 4k nek ne budu smiješni. To mi može reći samo onaj koji ju ima. Imam ja antenu na krovu ali kad bi bilo kako kažu, uzeo bi ovu. Cijena 60 € i nije mala. Zadnje izmijenjeno od: Filc. Danas u 09:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Naravno da je to prevara, to ti podvale običnu unutarnju antenu sa aliexpressa od 6 dolara: https://www.aliexpress.com/item/1005007723358918.html S njom možeš uloviti samo lokalne programe, i to ako si na dobroj poziciji. Ako nisi, ni to. Postoje bolje unutarnje antene. Sve ostalo bi bilo kršenje fizike. Inače popularne su još i reklame za "prijenosnu klimu od 100 eura" koja zapravo ovlažuje zrak i radi još veće sranje, "space heater" od 300w kojim možeš zagrijati cijelu sobu a zapravo možeš zagrijati samo nožni prst i tako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Kao osnovno ne postoje : - Digitalne antene, - Antene DVB-T/T2 - Optimizirane ant. za digitalni prijem - Prijem HEVC (H265) kanala - Prijem PAL, SD, HD, FHD, 4K, 8K - Prijem zaključanih kanala (antenama je svejedno) - Automatska regulacija pojačanja - Pojačala sa više od 25dB - Buka - Prijem signala obavljaju metalni djelovi antene a ne pojačala koja samo pojačaju taj signal od antene za što je i više nego dovoljno 20dB pojačanja. - Ako je za pojačanje navedeno više od 30dB je apsurdno tj. isto kao da su zbrajali VHF+UHF pojačanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Dobra antena je najbolje pojačalo. Riblja kost je najzahvalnija antena. Ako postoje objekti u blizini ili ispred onda je dobro uzeti onu koja ima reflektor iza kako bi odbila duhove (reflektirane signale). UHF antene kakve se danas koriste su optimizirane za 500-800MHz i vrlo su uske jer ne trebaju imati široke usmjerivače za veće valne duljine od odnosno niske frekvencije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Inače neka gospoda na nekim stranicama reklamira te iste antene sa cijenom od 20 € a na drugoj stranici ista antena ali ove su po 60 €. Svašta dopuštamo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|