Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.06.2025., 15:41   #1
Boniing
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2021
HP Office Pro 8620

Imam problem sa HP Office Pro 8620. Potrošio sam crnu tintu i mislim se, cijena nove original tinte je cca 65 eura, idem ja nabaviti zamjenski tintu. I umetnem tu zamjensku patronu i pojavi se greška. Pomislim kako nije ispravan Chip na toj tinti pa stavim drugu, pa treću... i shvatim kako pisač HP bolokira tinte ako nisu original.
I kupim original i umetnem je, ali greška i dalje ostaje. Printer ne radi.
Probao sam proći kroz programe od HP-a i nije pomoglo.
Ne mogu niti Firmware novi instalirati jer mi javlja da "nije raapoloživ" ili tako nešto. Promijenio sam i još jednu tintu (Magenta), stavio novu original pa mi sad javlja kako je i ta u "kvaru".
Ima li tko neku ideju?
Mislim, ovo je zaista glupo od HP-a.
Boniing je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2025., 17:07   #2
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Potraži neki stariji firmware i instaliraj ga preko USB-a.
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.06.2025., 17:28   #3
dyas
Registered User

Datum registracije: May 2019
Hp printeri dolaze sa malwerom koji blokira printer ako se ne koriste nove verzije HP tinte i ne dozvoljava downgrade firmwarea na verziju koja podrzava starije HP tinte
https://www.theguardian.com/money/20...nter-cartridge

Probaj sa najnovijom firmware verzijom ili najpametnije saniraj ga i kupi nesta boljeg, nesta bez ugradjenih virusa

Zato se kod hp printera, cim se kupe, blokira pristup ruteru putem firewall ili ip filteringa jer protiv korisnikove volje sami apdejtaju firmware na kojiem je crna lista tinta - sve sto nije od hp i sve sto nije novo

money,money,money....
Takve proizvodjace je njbolje na sav glas svima savjetovat da ne kupuju, nek gamad bankrotira
Isto ko i ona malwerska smeca od hp laptopa
.

Zadnje izmijenjeno od: dyas. 19.06.2025. u 18:10.
dyas je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2025., 08:57   #4
Boniing
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor dyas Pregled postova
Hp printeri dolaze sa malwerom koji blokira printer ako se ne koriste nove verzije HP tinte i ne dozvoljava downgrade firmwarea na verziju koja podrzava starije HP tinte
https://www.theguardian.com/money/20...nter-cartridge

Probaj sa najnovijom firmware verzijom ili najpametnije saniraj ga i kupi nesta boljeg, nesta bez ugradjenih virusa

Zato se kod hp printera, cim se kupe, blokira pristup ruteru putem firewall ili ip filteringa jer protiv korisnikove volje sami apdejtaju firmware na kojiem je crna lista tinta - sve sto nije od hp i sve sto nije novo

money,money,money....
Takve proizvodjace je njbolje na sav glas svima savjetovat da ne kupuju, nek gamad bankrotira
Isto ko i ona malwerska smeca od hp laptopa
.
Probao sam sa HP aplikaciojm za instalaciju novog FW ali nema pomoći. Aplikacija prepozna pisač i sadašnje podtake ali kaže da novi FW nije dostupan i tu stane.
Imam i OKI i Brother i Kyocera pisače i svi oni rade bez obzira na tinte/tonere bili oni zamjenski ili originali.
Ovo sa HP je zaista bezobrazno.
I glavna fora im je usluga kao "pretplata na tinte" pa će ti sam pisač prepoznati i javiti lokalnom distributeru da ti dostavi tintu itd.
Sad mi žao novca kojeg imam uloženog u te tinte kojih imam za njega.
Nego, ima li neki servis sposoban popraviti moj pisač, možda neki ovlašteni HP pa ima neke alate?
Staro 20.06.2025., 09:22   #5
tun3
Premium
Moj komp

tun3's Avatar

Datum registracije: Oct 2018
Na dosta tih starijih HP-a možeš downgradeati FW, ali teško ćeš naći stariji firmware (na HP-u nikako), i mislim da tool za to nije HP-ov. Downgradeali smo u firmi više od nekoliko LJ 404 i 428, ali to su laserjeti, ne sjećam se da smo tintaše vraćali nazad.

S druge strane, ako ti je greška ostala kad si probao original mene to upućuje na kvar printera. Više puta smo imali takve kombinacije i kad staviš original prepozna je i radi, bila nova ili polovna (za te javi da su prethodno korištene). A friško sam imao jednog 8710 koji nije vidio zamjenske tinte i počeo je bacati greške na originale, a update fw mu je odavno isključen i ostao je na starom fw. Popravak (ako je i moguć) skuplji od printera i lijepo ga je zamijenio Epson.
tun3 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2025., 17:59   #6
Boniing
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor tun3 Pregled postova
Na dosta tih starijih HP-a možeš downgradeati FW, ali teško ćeš naći stariji firmware (na HP-u nikako), i mislim da tool za to nije HP-ov. Downgradeali smo u firmi više od nekoliko LJ 404 i 428, ali to su laserjeti, ne sjećam se da smo tintaše vraćali nazad.

S druge strane, ako ti je greška ostala kad si probao original mene to upućuje na kvar printera. Više puta smo imali takve kombinacije i kad staviš original prepozna je i radi, bila nova ili polovna (za te javi da su prethodno korištene). A friško sam imao jednog 8710 koji nije vidio zamjenske tinte i počeo je bacati greške na originale, a update fw mu je odavno isključen i ostao je na starom fw. Popravak (ako je i moguć) skuplji od printera i lijepo ga je zamijenio Epson.
idem se s ovim igrati:
https://bostoncommunitycomputers.com...downgrades.htm
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke