|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2021
|
HP Office Pro 8620
Imam problem sa HP Office Pro 8620. Potrošio sam crnu tintu i mislim se, cijena nove original tinte je cca 65 eura, idem ja nabaviti zamjenski tintu. I umetnem tu zamjensku patronu i pojavi se greška. Pomislim kako nije ispravan Chip na toj tinti pa stavim drugu, pa treću... i shvatim kako pisač HP bolokira tinte ako nisu original. I kupim original i umetnem je, ali greška i dalje ostaje. Printer ne radi. Probao sam proći kroz programe od HP-a i nije pomoglo. Ne mogu niti Firmware novi instalirati jer mi javlja da "nije raapoloživ" ili tako nešto. Promijenio sam i još jednu tintu (Magenta), stavio novu original pa mi sad javlja kako je i ta u "kvaru". Ima li tko neku ideju? Mislim, ovo je zaista glupo od HP-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Potraži neki stariji firmware i instaliraj ga preko USB-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: May 2019
|
Hp printeri dolaze sa malwerom koji blokira printer ako se ne koriste nove verzije HP tinte i ne dozvoljava downgrade firmwarea na verziju koja podrzava starije HP tinte https://www.theguardian.com/money/20...nter-cartridge Probaj sa najnovijom firmware verzijom ili najpametnije saniraj ga i kupi nesta boljeg, nesta bez ugradjenih virusa ![]() Zato se kod hp printera, cim se kupe, blokira pristup ruteru putem firewall ili ip filteringa jer protiv korisnikove volje sami apdejtaju firmware na kojiem je crna lista tinta - sve sto nije od hp i sve sto nije novo money,money,money.... Takve proizvodjace je njbolje na sav glas svima savjetovat da ne kupuju, nek gamad bankrotira Isto ko i ona malwerska smeca od hp laptopa . Zadnje izmijenjeno od: dyas. 19.06.2025. u 18:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Imam i OKI i Brother i Kyocera pisače i svi oni rade bez obzira na tinte/tonere bili oni zamjenski ili originali. Ovo sa HP je zaista bezobrazno. I glavna fora im je usluga kao "pretplata na tinte" pa će ti sam pisač prepoznati i javiti lokalnom distributeru da ti dostavi tintu itd. Sad mi žao novca kojeg imam uloženog u te tinte kojih imam za njega. Nego, ima li neki servis sposoban popraviti moj pisač, možda neki ovlašteni HP pa ima neke alate? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2018
|
Na dosta tih starijih HP-a možeš downgradeati FW, ali teško ćeš naći stariji firmware (na HP-u nikako), i mislim da tool za to nije HP-ov. Downgradeali smo u firmi više od nekoliko LJ 404 i 428, ali to su laserjeti, ne sjećam se da smo tintaše vraćali nazad. S druge strane, ako ti je greška ostala kad si probao original mene to upućuje na kvar printera. Više puta smo imali takve kombinacije i kad staviš original prepozna je i radi, bila nova ili polovna (za te javi da su prethodno korištene). A friško sam imao jednog 8710 koji nije vidio zamjenske tinte i počeo je bacati greške na originale, a update fw mu je odavno isključen i ostao je na starom fw. Popravak (ako je i moguć) skuplji od printera i lijepo ga je zamijenio Epson. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
https://bostoncommunitycomputers.com...downgrades.htm |
|
![]() |
![]() |