|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Dell monitori opcenito - No DP signal from your device - Rjesenje
Dakle, danas kupio frendu Dell P2425H monitor jer nam je trebao monitor koji ima DisplayPort... Slozio ja monitor, pospajao kabelima sa kompom, upalio komp, kadli ono nista ne ekranu, samo javlja gresku - 'No DP signal from your device'... Probao ugasit/upalit monitor par puta, prebacivao ulaze, restirao ulaze, nula bodova... Nista, ja se vec zabrinuo da je do kompa pa oso po 3 druga takva kompa (radi se o microPC pa su lagani za prijenos)... Spojio sva tri i nikako dobit da radi... Pa nema nikakve vjerojatnosti da su 4 kompa u banani, dakle, nesto je do monitora koji je tek izvadjen iz kutije... Ajd, prije nego ga vratim na servis idem malo procackat po webu sta kazu... Naravno, naso sam na Redditu... Rjesenje je debilno i tako tipicno za nas u IT struci... Rjesenje - Istekaj strujni kabel iz monitora i ustekaj ga natrag Ovo je rjesenje doticnog problema zadnjih 5-6 godina valjda i izgleda da djeluje na SVIM Dell i Alienware monitorima... Izvor: https://www.reddit.com/r/Dell/commen..._input_signal/ - prvi odgovor na threadu, koraci 6 i 7... ![]()
Zadnje izmijenjeno od: calypso. 22.05.2025. u 19:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nije samo Dell. Ja na Aceru ne mogu dobiti sliku putem DP-a pa da se postavim na trepavice. Pokušao sam sa nekoliko DP kabela, DP->HDMI, HDMI->HDMI+DP adapter - 0 bodova.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Dell P2421, spojen na DP, ako se upali prije kompa izbaci tu poruku i nakon kratkog vremena se baci u standby. Nakon toga se ne budi više čak i kad dobije signal s DPa. Treba ga ili tako ištekati iz struje ili komp mora biti upaljen prije monitora, onda sve fercera ok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Stari dobri 2412m nema taj problem, istina spojen na DVI-D. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() |
#7 |
Moderator
|
A to i je problem, znači da neki kiki radi - ne radi kako treba čim je u struji, normalno bi bilo da Off - On na prekidač riješi takve stvari. Znam da je DP problem, po meni od kad su ga i izmislili da nebi morali plaćati za HDMI ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Problem HDMI-ja je što jako kasne s implementacijom pa tako u mom slučaju oprema stara 3 godine ne podržava HDMI 2.1 koji je predstavljen tamo 2017. ili 2018. godine. Imam monitor koji nativno ima 5k rezu, ali samo preko DP jer HDMI mu je zaostao na 2.0 pa preko njega tjera max 4k. Ista stvar je i s laptopom T14 Gen 2, zapeo na HDMI 2.0. Zbog toga sam i ja osuđen na DP i slične probleme kao Calypso iako nemam Dell monitor. Ako ne slijedim "protokol" spajanja i uključivanja laptopa i monitora, završim sa crnim ekranom pa onda isključi, uključi, odspoji, spoji, *ebi mu mater kinesku... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ma da bar on/off, probo sam i to na tom Dell monitoru... Doslovno jedino sto spasava stvar je istekat monitor iz struje i ponovo spojit...
![]() |
#10 |
Moderator
|
Pa zato opisujem konstrukcijsku pi *** ju, nešto proradi čim se ušteka u struju a vezano je za DP input, umjesto da taj dio proradi tek kad stisneš botun. Čupaj kabele ili nabavi / napravi produžni sa prekidačem za svaki izlaz, jedno vrijeme su bili u modi. Nešto ovako > https://italvideo-split.com/proizvod...-s-prekidacem/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Danas se opet igram sa Dell Optiplex 7080 masinama, i nemam nikakvih problema sa spajanjem na EIZO EV2336WFS3 preko DisplayPorta... Jedino moze biti da ovi monitori stvarno hardverski gase struju kada stisnem power button... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|