|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Pokušavam osposobiti odličan ali stariji "WesternDigital Black" HDD. Fora je što ga ne mogu vidjeti u Windows Device Manageru ni Disk Managmentu ali je zato u BIOSu i programu CrystalDiskInfo uredno vidi. Podaci na njemu mi nisu bitni jer ga planiram formatirati. Znam da je prije bio korišten u RAID polju na nekom kompu, pa neznam el to ima sada kakve veze? Možda neki bootabilni program koj bi ga prepoznao i omogučio da napravim nešto sa njim? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matija Š.. 29.03.2025. u 23:29. Razlog: problem je riješen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2018
|
Diskpart probao? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
1. Vidi jel ga diskpart ili neki Partition Manager vidi pa novu particijsku tabelu kreiraj 2. Ako ovo pod 1 ne sljaka bootaj neki Live Linux i pokreni Disks ili Gparted pa probaj od tamo isto to napraviti
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p: Intel i7 4700MQ / 16GB DDR3 / Sandisk 240GB / Intel iGPU + Geforce 730M / Gentoo Linux Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Jedno glup pitanje: jesi li disk ubacio u ugašeno računalo? Čudno mi je da ga disk management ne vidi, a CD da. Iako, moje iskustvo sa win gluparijama je dosta zastarjelo, tako da me ne čudi da me čudi ![]() Ima tu dosta sugestija: https://www.stellarinfo.co.in/blog/h...sk-management/
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Riješeno Probao sam diskpart ali od toga ništa, nedetektira ga opće. Ali sam zato bootao sa USB-a PartedMagic (Linux OS koj služi za rad sa diskovima) i iskoristio instaliran Gparted program, u kojem sam primjetio da je disk formatiran u "ataRaid" formatu kojeg Windowsi nemogu detektirati. Onda sam ljepo odabrao da ga prebaci na NTFS, gdje me je upozorio da postoji mogučnost gubitka podataka i nakon toga za par sekundi ga je prebacio u NTFS i onda su ga Widowsi mogli vidjeti u Disk Managmentu. Očito je stavrno bio problem kaj je disk bio korišten u RAID polju zbog kojeg se nije mogo vidjeti u Windowsima. Hvala na preporukama, a posebno Tomeku. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|