|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Iman jedan problem, a s mrežama sam na Vi. Uglavnom uzeo sam nekakav "STRONG 5-PORT GIGABIT DESKTOP SWITCH" i do njega dovukao Lan kabel s rutera. Na njega sam prikljucio Iskon Tv i Xiaomi wifi extender ac 1200, međutim ova dva uređaja ne mogu raditi u isto vrijeme, vec ili jedan ili drugi. Extender nema nikakva podešavanja. Trebao bi nešto dodatno na ruteru podesiti ili uzeti neki drugi switch? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ukratko trebao si napisati više detalja, jeli xDSL ili optika, koji router si dobio od njih .... 99% je problem u tome šta Iskon TV traži odvojenu konekciju (čitaj: direkt spojen na router) a kućni Lan / WiFi su u "drugoj mreži". Najjeftinije rješenje je da provučeš dodatni Lan kabel i njega spojiš direkt router - Iskon TV, a da na ovo prvo provučeno ostaviš switch + Xiaomi wifi extender ac 1200. Ako može, podesi taj extender u AP mod rada, tako ćeš dobiti bitno bolji rezultat. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.03.2025. u 21:06. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pozdrav, Dsl je u pitanju, nazalost nema optike na mojoj adresi. Sto se rutera tiče on je Sercom Speedport Plus. Hvala na ovom drugom rješenju, ali nazalost ne mogu ga izvesti, čitaj provuci drugi kabel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Poanta problema je šta je IpTv tj. Iskon TV u zasebnoj mreži (u odnosu na kućni LAN / WiFi). U prošloj temi kolega je spomenuo drugo rješenje, a to je da uzmeš (za test posudiš ako možeš) jedan PowerLine par. To je mreža preko struje, važan preduvjet je da bude ista strujna faza gdje je spojen router i Iskon TV STB. Kako sam gore napisao, provučeni Lan kabel, switch, Xiaomi wifi extender ac 1200 ćeš koristiti za "Internet". Po ovom videu > https://www.youtube.com/watch?v=4TtQTO2462E može se taj Xiaomi wifi extender ac 1200 postaviti u AP mod rada, moraš koristiti app na mobu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Najjednostavnije ti je, ako nemas vec Android Tv, uzeti Android Tv box i koristiti Iskon Tv preko njihove aplikacije Ili im vrati taj sto imas i uzmi ovaj https://www.iskon.hr/Televizija/Uredaji |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ta varijanta radi preko Internet konekcije ali ima drugih bisera da program više kasni i ostalih "štoseva" ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Da, da, skuzio sam da ne može na istom lan izlazu iz rutera se emitirati signal i za tv i internet. Power line također nije opcija, stan je u prizemlju i na drugom strujnom krugu, a u tom stanu ne mogu dobiti nikako usluge jer nema slobodne parice... Ipak ce taj lan ici u TV, a extender cu nekako pribliziti ruteru koji je na katu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|