Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.03.2025., 18:20   #1
dzajko
Premium
Moj komp

dzajko's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Arrow Šta zeza u mom slučaju ?

Iman jedan problem, a s mrežama sam na Vi.

Uglavnom uzeo sam nekakav "STRONG 5-PORT GIGABIT DESKTOP SWITCH" i do njega dovukao Lan kabel s rutera. Na njega sam prikljucio Iskon Tv i Xiaomi wifi extender ac 1200, međutim ova dva uređaja ne mogu raditi u isto vrijeme, vec ili jedan ili drugi. Extender nema nikakva podešavanja. Trebao bi nešto dodatno na ruteru podesiti ili uzeti neki drugi switch?
dzajko je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2025., 18:33   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ukratko trebao si napisati više detalja, jeli xDSL ili optika, koji router si dobio od njih ....
99% je problem u tome šta Iskon TV traži odvojenu konekciju (čitaj: direkt spojen na router) a kućni Lan / WiFi su u "drugoj mreži".

Najjeftinije rješenje je da provučeš dodatni Lan kabel i njega spojiš direkt router - Iskon TV, a da na ovo prvo provučeno ostaviš switch + Xiaomi wifi extender ac 1200.
Ako može, podesi taj extender u AP mod rada, tako ćeš dobiti bitno bolji rezultat.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.03.2025. u 21:06.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.03.2025., 19:02   #3
dzajko
Premium
Moj komp

dzajko's Avatar

Pozdrav,
Dsl je u pitanju, nazalost nema optike na mojoj adresi. Sto se rutera tiče on je Sercom Speedport Plus. Hvala na ovom drugom rješenju, ali nazalost ne mogu ga izvesti, čitaj provuci drugi kabel.
Staro 24.03.2025., 21:26   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Poanta problema je šta je IpTv tj. Iskon TV u zasebnoj mreži (u odnosu na kućni LAN / WiFi).

U prošloj temi kolega je spomenuo drugo rješenje, a to je da uzmeš (za test posudiš ako možeš) jedan PowerLine par.
To je mreža preko struje, važan preduvjet je da bude ista strujna faza gdje je spojen router i Iskon TV STB.

Kako sam gore napisao, provučeni Lan kabel, switch, Xiaomi wifi extender ac 1200 ćeš koristiti za "Internet".

Po ovom videu > https://www.youtube.com/watch?v=4TtQTO2462E
može se taj Xiaomi wifi extender ac 1200 postaviti u AP mod rada, moraš koristiti app na mobu.
Staro 24.03.2025., 21:47   #5
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Najjednostavnije ti je, ako nemas vec Android Tv, uzeti Android Tv box i koristiti Iskon Tv preko njihove aplikacije

Ili im vrati taj sto imas i uzmi ovaj

https://www.iskon.hr/Televizija/Uredaji
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2025., 21:59   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ta varijanta radi preko Internet konekcije ali ima drugih bisera da program više kasni i ostalih "štoseva" ...
Staro 24.03.2025., 22:01   #7
dzajko
Premium
Moj komp

dzajko's Avatar

Da, da, skuzio sam da ne može na istom lan izlazu iz rutera se emitirati signal i za tv i internet. Power line također nije opcija, stan je u prizemlju i na drugom strujnom krugu, a u tom stanu ne mogu dobiti nikako usluge jer nema slobodne parice...
Ipak ce taj lan ici u TV, a extender cu nekako pribliziti ruteru koji je na katu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno