|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Mreža - kako pratiti koji uređaj ide na internet?
Pozdrav, Setup je sljedeći: TV - žicom povezan na switch Switch žicom povezan na router (AX86U Merlin fw) NAS žicom povezan na router Stremio app je na TV-u, a Stremio server je na NAS-u. U postavkama app je naređeno da koristi server na NASu umjesto ovoga ugrađenog u app. Ono što mene zanima sada je koji od uređaja, TV ili NAS radi promet prema Internetu? Teoretski bi Stremio TV app trebao vući preko mreže video s Stremio NAS servera koji bi taj video trebao vući s Interneta. Samo želim provjeriti da li je to baš tako. Kako najjednostavnije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da taj ruter ima traffic analyzer, a meni se pokazao kao odlican tool na AC86U. Vidi samo sliku u threadu kako doci do njega: https://www.reddit.com/r/ASUS/commen...r_to_get_this/ Makar ne znam zbog cega stremio server na nas-u, sta ti ne mogu uredjaji hendlati preuzimanje streama direkt na sebe? Stremio server na nas-u skida stream i prosljedjuje ga tv-u tako da web promet bi trebao raditi nas, a tv ce raditi lokalni promet.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
I htio bih da TV radi lokalni promet, a NAS Stremio server ostalo. Gledao sam malo što točno radi stremio server pa nisam nigdje našao baš da će tako biti. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Trebas dati dozvole, istina. Na dnu gdje je chart to ti je promet od top5 klijenata za taj dan, pa se kasnije taj promet prikazuje po klasama (klikces na svaku boju posebno da dobijes presjek prometa). Ako dobro pamtim, stremio bi se trebao pokazati kao bittorent klasa. Meni je nas uvijek bio u top3, a ispred njega je jedino bio shield box bas zbog streamanja. Tebi bi nas mogao biti prvi na listi. Malo sam citao, server bi trebao raditi na taj nacin kako zelis, da jedan uredjaj skida i prosljedjuje dalje u mrezi s ciljem rasterecenja krajnjih klijenata. Nisam ga nikad osobno koristio pa...
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nije managed switch. ![]() Prema routeru i Traffic Analyzer Statistic, TV je u zadnjih sat vremena imao 4GB prometa, NAS 2MB. Tako da, barem prema ovome, ne skida server nego TV. Ako bude još ideja kako točnije provjeriti, bilježim se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako router ima SNMP možeš piknuti TV direkt u ethernet od routera pa si grafiraj promet na tom interfaceu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|