|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Zapelo kod resize particije
Pozdrav, help needed. Dosao mi laptop koji se nije htio bootat u windows, izvadim disk van, spojim na svoj komp i vidim da C ima samo 120mb slobodno, otvorim s.m.a.r.t., vidim ima 26 bad sectora. Pokrenem DiskGenius da povecam C kako bi uspio bootati u windows i spasiti podatke jer sa svog kompa mi ne da da udem u user folder. Ujedno je i sve jako jako sporo dok je taj disk spojen, toliko da i programe na mom kompu ili ne pokrene ili trebam par puta pokretati da ih upali. Da, rezimiram, proces je zapeo i vec sat vremena stoji na istom mjestu, vrijeme na timeru isto stoji. Sto mi je ciniti da ne izgubi sve podatke? ![]() Zadnje izmijenjeno od: vacs. 23.02.2025. u 13:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
Ubuduće kada imaš disk na koji sumnjaš da krepava treba ga što manje izlagati teškim IO operacijama a ovim pokušajem da ga resizaš napravio si baš suprotno. Treba napraviti sliku cijelog diska nekim alatom za povrat podataka (kao npr. R-Studio) i onda dalje raditi nad tom slikom. Znači samo jedna read operacija nad diskom i nadati se da uspiješ pročitati što više podataka s diska prije nego do kraja krepa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ovo je stvarno jako nezahvalna situacija. Naročito zbog bad sectora. Meni ne bi iskreno nikada palo na pamet u takvoj situaciji ići raditi resize. Što sada napraviti ja nemam ideju. Par puta sam se našao u relativno sličnom položaju (kod mene je resize završio ali neuspješno) i spašavanje podataka s rasturene particije se pokazalo jako zahtjevno i nezahvalno. PhotoRec je jedini alat kojeg sam našao u slobodnoj domeni koji mi je bio u stanju vratiti dio fajlova, ali bez naziva/putanja. Tako da odradi nešto ali to je kap u moru. https://www.cgsecurity.org/wiki/photoRec
![]() |
#6 |
Premium
|
Malo srece na mojoj strani, restartao i sve je "tu". Mogu uci u particiju, dio podakata sam kopirao, isao sam folder po folder dok me ne smrzne. Ali ima previse fajlova koji su korumpirani. Ima li koji alat sa kojim bi mozda bila veca uspjesnost nego sa windows explorerom? Jer kad zapne, stoji dok sam ne izbaci disk van, nemas ni opciju skip. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nemoj to raditi sa klasičnim winsima nego sa Live Win ili još bolje Live Linux, odavno je win File Explorer teško smetje, koristi Total Commander i slične derivate, nije ni on svemoguć kad je u pitanju polu crknuti disk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Najveci problem ovdje je sto se disk sam odspoji nakon nekog vremena pa nisam imao ni skip opciju. Nakon sto je dobar dio fajlova prebacilo zadnjih 20% sam rijesio seljo metodom. Stavim kopirati folder, kad dode do ostecenog fajla transfer se smrzne, istekam disk, dobijem da je fajl nedostupan i opciju skip, ustekam disk nazad, cim ga windows prepozna stisnem skip i on nastavi do iduceg ostecenog fajla. Mukotrpan proces je bio, ali nisam znao sto vise jer koji god sam file manager probavao ista stvar se dogadala. Uspjesno je izgubljeno samo 104 fajla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Izgleda kao dobar rezultat, još ako nisu toliko bitni onda si "na konju" ![]() Slijedi ti nova zabava, novi disk (nadam se ssd) pa install svega od početka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
|