Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.01.2025., 12:42   #1
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Stremio i Mediafusion pomoć

Ima li koja dobra duša da mi malo objasni taj Stremio i pluginove. Ostario sam, teško ulazi u glavu.

Stremio je koliko sam shvatio player i library tj. popis aktualnih filmova i serija. Pluginovi onda služe za sve i svašta.

Mediafusion mi izgleda kao ok plugin i gledao sam selfhosted verzija koju bi mogao instalirati uz puno patnje kroz docker na synology nas.

Kada u ukoliko ikada to uspijem napraviti, ukoliko se film preuzima preko torrenta (public domain naravno), tko taj film u konačnici skida? Stremio ili mediafusion server na nasu?

Moje znanje oko ovoga je zericu veće od apsolutne nule, tako da molim nježno.

Trebam prvo shvatiti kako to uopće radi, a onda i kako se to instalira. Načelno bi mi bilo dobro da plugin skida na NAS, a Stremio na TVu je samo player preko mreže.

Zadnje izmijenjeno od: Libertus. 12.01.2025. u 12:58.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2025., 09:02   #2
Jerry_nidžo
Premium

Jerry_nidžo's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Ima li koja dobra duša da mi malo objasni taj Stremio i pluginove. Ostario sam, teško ulazi u glavu.

Stremio je koliko sam shvatio player i library tj. popis aktualnih filmova i serija. Pluginovi onda služe za sve i svašta.

Mediafusion mi izgleda kao ok plugin i gledao sam selfhosted verzija koju bi mogao instalirati uz puno patnje kroz docker na synology nas.

Kada u ukoliko ikada to uspijem napraviti, ukoliko se film preuzima preko torrenta (public domain naravno), tko taj film u konačnici skida? Stremio ili mediafusion server na nasu?

Moje znanje oko ovoga je zericu veće od apsolutne nule, tako da molim nježno.

Trebam prvo shvatiti kako to uopće radi, a onda i kako se to instalira. Načelno bi mi bilo dobro da plugin skida na NAS, a Stremio na TVu je samo player preko mreže.
STREMIO ti je strimanje filmova i serija i to uglavnom sa torrenta, pa ako živiš negdje vani di su torrenti zabranjeni ne bi bilo kloše da instaliraš neki VPN

Da stremio ne funkcionira bez dodataka (addona) meni je za sad od svih dodataka najbolji The Pirate by Ako ga nemaš instaliranog otvori gornji link i klikni na install i on će se automatski instalirati.
možeš među addonima potražiti i netflix, HBO, Prima video... katalog ne nećeš moći gledati netflixs ako nemaš plaćeni nalog, ali možeš pronaći video ili seriju koja je na netflixu u nekom drugom dodatku poput gore navedonog pirate bay

Naravno ako želiš gledati filmove s prijevodom poželjno je instalirati neki addon (opensubtitle) za tiotlove. Od nedavno i titlovi.com imaju addon za stremio pogledaj ovdje kako ga instalirati
Stremio se može instalirati na bilo koju platformu (linux, windows, box, smart i android TV, mobitel..
Filmove i serije osim na android TV možeš gledati kao gost, no ako se registriraš (registracija je besplatna) putem emaila ili facebooka, google računa... onda na svim platformama ne moraš ponovno instaliravati dodatke, bilježi se povijest gledanja i sl
Jerry_nidžo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno