|
![]() |
#1 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Gledanje filmova na istoj mreži
možda negdje ima tema, prebacite ak treba na katu je moj komp, dolje je boravak di gledam filmove, koristim VLC na apple tv 4k i tamo prebacim filmove preko kompa i dolje na apple tv gledam bez problema (otvorim http://192.168.100.3/ i tu ubacim film, i gg) e problem nastane kad prebacim film od 70GB ultra 4K hd max hevc pro, jer to onda trokira probo sam u VLC na apple tv svašta namještat, ništa nije urodilo plodom, inače 4K super radi ali ovaj LOTR koji sam iskopo baš i neće e sad, koje su alternative ili bolji načini za gledanje takvih filmova na istoj mreži, ako uopće postoje
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
pa prvo vidi protok podataka dal je mreza 100 mbit ili 1000 mbit tj gigabit a može bit da ti apple uređaj ne voli neki kodek doživio ja sa fireom, paaa ili kombinacija kodek + program player |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
1000mbps a nešto ga jebe onda od kodeka, neću se previše zajebavat ako je tako više me muči da sam onda išo pustit preko laptopa, spojio na TV s HDMI i na laptopu radi perfektno, na tv-u malo sjecka, jest da nije najnoviji TV ali sve odrađuje laptop zar ne? HDMI kabel https://www.amazon.de/dp/B097PGJNWT/...11_TE_SCE_dp_1
![]() |
#4 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Kod mene je ovakva situacija Komp u sobi, spojen na powerline TV u dnevnoj sobi, spojen na Time Capsule i iz njega onda ide u powerline i u Synology (nabavio stari DS218 samo za to) S kompa prebacujem na Synology, TV ga vidi kao izvor. Imam i Plex kao rezervu na TV-u i Synology i na oba načina je glatko radilo sve što sam bacio u njega. Ako imaš kakav Synology viška, makar i single drive, pukni ga iza TV-a, stavi nekakav 3 port switch i vozi.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
@1v@n pitanje nevezano za temu Jel koristis VPN za gledanje HRTi i mozda MaxTV i koji? Dao bi prijatelju u Bristolu svoje podatke da za probu, al pretpostavljam da bez VPN-a nula bodova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
njega jebe šta na jabučnom tv boksu pokušava playat bdrip od miljardu GB sa tko zna kakvim kodecima. nema tu veze propusnot mreže. postoji use case za tv box (kakav god bio) i postoji use case za htpc. svi ti silni tv boxevi imaju hardverski dekoder za onu šačicu kodeka koji su najzastupljeniji, ostalo radi procesor softverski. kad mu baciš neki fajl za kojeg nema hardverski dekoder - onda najčešće stvar umre. tebe ovdje vjerojatno ne jebe sam video (uvijek je to nekakav h265), već audio multichannel koji je u flac-u ili tkoznačemu. isto se dešava i meni - film u hevc-u, ali je audio surround 5.1 flac i box umre. zato je pored njega mini htpc sa kodijem koji to proguta bez da štucne. dakle - skini normalan bdrip tog istog filma koji ima normalne kodece. nije da fali na torrentima lotr-ova. ili jednostavno prekodiraj to ako imaš pc koji je sposoban odraditi u razumno vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
video je - UHD BluRay DolbyVisionMP4 2160p E-AC-3 HEVC-d3g al mene muči ovaj dio Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ako hoće, imam mjesta na accountu pa možemo dijeliti trošak.
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Hvala, bum ga pital... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Plex je odgovor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Troogdooor!!!
Datum registracije: May 2013
|
Testiraj različite propusnosti odavdje https://repo.jellyfin.org/ Tako ćeš najlakše saznati što ti tvoj sustav može prožvakati. Najvjerojatnije ga bitrate jebe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|