|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
u sleepu ne gasi LED vent
zašto u sleep modu MBO ne gasi LED svjetla na ventovima? ugasi kad klinknem na sleep i onda za 10 sekundi opet upali vent spojen na konektor na MB i na napajanje preko MOLEXa (ako je samo na MBO nema LED rasvjete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da za početak daš detalje a ne da gledamo u kristalnu kuglu ? - mobo tj. njen full manual - iz toga kakve opcije ima za upravljanje Led igrokazom - koji su ventilatori i kakve konektore imaju - preciziraj taj spoj Led igrokaza na Molex napajanja U principu, u sleep - u samo +5V_SB radi, ovisno o postavkama Bios - a vidi do kojeg C odnosno S state "može ići" > https://superuser.com/questions/7183...r-sleep-states Sa druge strane da bi Led svijetlio (možda ne full intezitetom) dovoljno je par volti i jako mala struja. U nedostatku dodatnih informacija pretpostavljam da Led svijetli dok se ne isprazni(e) elektrolit(i) u psu (a to može potrajati). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nikky nisam očekivao da je to gašenje LEDica toliko komplicirano ![]() MBO: gigabyte B450 gaming https://www.gigabyte.com/hr/Motherbo...ng-X-rev-1x#kf vents: "no name" imaju molex + 3pin za MB https://www.aliexpress.com/item/1005...9f511802S5loEu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Detektiraj / izmjeri napon na ta 2 pina gdje se spaja vent na Molex, u normalnom radu i u sleep - u (glupi color code sve crno pa označi koja je žica +). Ovo prvo da saznaš(mo) jesu li Led - ice spojene na 12V ili na 5V, a drugo će t pokazati jeli se radi o mojoj gornjoj pretpostavci. Ako su Led - ice spojene na 12V možda bi mogao iskoristiti 4-pin port za Led na mobo ? Svakako prvo ištekaj Molex prema napajanju ! Pošto je vent jednobojan nećeš dobiti RGB igrokaz ali možeš upravljati ako znaš šta radiš. 4-pin port za Led na mobo (imaš označeno i na mobo) ima pinove: 12V - G - R - B, ako spojiš (ranije otkriven) + na 12V a drugu žicu na G + u sw za upravljanje digneš "zelenu" (G) na 100% > trebao bi dobiti full intezitet. Ako to radi onda vidi šta ti nudi sw za upravljanje ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
nikky malo sam prčkao po power settingsima i uspio dobiti da nakon odabira sleep komp se ne zasvijetli nakon 5-6 sekundi ali morao sam u tasku prisilno ugasit Mezzmo server , dakle sllep ne gasi nužno neke appove iz pozadine sad ako ostavim da komp ide u sleep nakon 5 minuta onda će mi se tako "ugasit" ako ja taj čas ne radim na njemu a to nebi htio |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Sleep se ne aktivira ako bilo šta radiš na kompu nego kad ga ostaviš u idle, digni vrijeme na cca 10 - 15 min. A to da ga neki app non - stop drži aktivnim (kao taj Mezzmo server) je druga stvar, možda ga ugasiti kada ti stvarno ne treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
tako sam napravio u power manageru i sad je OK. očekivao sam da kad sam gotov sa radom stavim "slep" ( ne hibernate, ne power off) i to je to , ali se sam vratio na "on" i upaluio LEDice na ventovima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|