Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 31.07.2024., 20:44   #1
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Sarkom mekanog tkiva

Pozdrav ljudi

Želio bih čuti eventualno iskustvo od nekog tko je imao (ili se susreo) sa sarkomom mekanog tkiva iz prve ruke, a ne Googlati po internetu i čitati medicinske naputke i idilične prognoze.

Članu obitelji je postavljena dijagnoza (najvjerojatnije) sarkoma, za kojeg se prethodno mislilo da je GIST tumor. Čeka se na biopsiju uzorka da budu sigurni (prethodno-urađeni markeri su svi bili negativni, sve je izgledalo OK) ali kirurg koji je to vidio svojim očima je rekao da najvjerojatnije nije GIST jer se previše čvrsto drži za organe i bude tražio/uputio na kemoterapiju.

Također, da li netko od vas ima iskustva sa lijekom "Ivermectin", o kojem se dosta pričalo za vrijeme Covida? Navodno ima dobre rezultate sa karcinomima, pogotovo sarkomom, ali volio bih čuti vaše mišljenje.
Trekkie4 je offline  
Staro 31.07.2024., 22:26   #2
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
A cujes, to je tema di ti u biti najbolje znaju onkolozi, imas covijeka koji je mogao imati jednu mutaciju, ili cak u obitelji imaju tu mutaciju i ona dobro djeluje na jedan lijek i ta osoba ce se kuniti u taj lijek, druga osoba moze imati skroz drugu mutaciju i na nju taj lijek apsolutno nece djelovati, a onkolozi imaju po stotine slučajeva godisnje, i imaju puno siru sliku.

Ali svakako se savjetovati sa više njih, i onda po tim podatcima donijeti pravu odluku.

Sretno i brz oporavak!
OuttaControl je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.08.2024., 07:51   #3
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Može birati između jedine i prave medicine koja djeluje osim kad ne djeluje i tradicionalne/alternativne.

Mislim da oboje neće funkcionirati, koliko nešto prirodno/alternativno može utjecati na tijelo iscrpljeno tim kemijama
Staro 01.08.2024., 13:12   #4
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Ono što mogu reći, da je trenutak kad smo prestali s onkologijom i medicinom, je trenutak kad smo odustali od života.
U mom osobnom slučaju, stari kad je prestao primati terapije na KBC, stanje se pogoršalo tako da od "zdravog" čovjeka pa do ukopa je prošlo 30 dana.

Alternativa ima smisla sve dok se ne kosi sa onkologijom i svime što doktor prepiše. Trenutak dok ona krene "mijenjati" recept i uputnicu, je trenutak kada treba stati i zapitati se.

Najgora stvar kod kemoterapija, a i zračenja je što stvarno izmuče tijelo, i u tom slučaju treba biti uporan i ne gubiti vjeru ... jer doslovno u ovim slučajevima da bi krenulo na bolje, prvo treba ići na gore.

Ne želim nagovarati i odgovarati ikoga od ičega, samo želim podijeliti dio osobnog iskustva.
DoxyTheCroat je offline  
Staro 01.08.2024., 14:31   #5
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Kod ljudi koji ne mogu operirati, zračenje i kemoterapija bi isto loše djelovali jedina svjetla točka, ako je moguće je Radiokirurgija Zagreb u Sv. Nedjelji. Privatnici, vrhunski doktori i u stanju su spaliti metastazu u plućima bez štete za okolno tkivo. Rade u na uputnicu HZZOa.
Amdejac je offline  
Staro 01.08.2024., 14:41   #6
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
A cujes, to je tema di ti u biti najbolje znaju onkolozi, imas covijeka koji je mogao imati jednu mutaciju, ili cak u obitelji imaju tu mutaciju i ona dobro djeluje na jedan lijek i ta osoba ce se kuniti u taj lijek, druga osoba moze imati skroz drugu mutaciju i na nju taj lijek apsolutno nece djelovati, a onkolozi imaju po stotine slučajeva godisnje, i imaju puno siru sliku.

Ali svakako se savjetovati sa više njih, i onda po tim podatcima donijeti pravu odluku.

Sretno i brz oporavak!
Ovo je istina. Imali smo slične dijagnoze u obitelji, tako da je ovo (nažalost) obiteljska crta. Hvala na savjetu.

Citiraj:
Autor DoxyTheCroat Pregled postova
Ono što mogu reći, da je trenutak kad smo prestali s onkologijom i medicinom, je trenutak kad smo odustali od života.
U mom osobnom slučaju, stari kad je prestao primati terapije na KBC, stanje se pogoršalo tako da od "zdravog" čovjeka pa do ukopa je prošlo 30 dana.

Alternativa ima smisla sve dok se ne kosi sa onkologijom i svime što doktor prepiše. Trenutak dok ona krene "mijenjati" recept i uputnicu, je trenutak kada treba stati i zapitati se.

Najgora stvar kod kemoterapija, a i zračenja je što stvarno izmuče tijelo, i u tom slučaju treba biti uporan i ne gubiti vjeru ... jer doslovno u ovim slučajevima da bi krenulo na bolje, prvo treba ići na gore.

Ne želim nagovarati i odgovarati ikoga od ičega, samo želim podijeliti dio osobnog iskustva.
Slažem se, ovo je jedna stvar oko koje se svi slažu. Kombinirati jedno i drugo, i nadati se najboljem. Nisam protiv kemoterapije (koliko god bila štetna), ali volio bih da postoji i onaj plan "B" alternativom.

Problem je u tome što se još čeka biopsija uzorka (kako bi bili sigurni da je sarkom), a i trebaju konci zacijeliti od reza. Dok to ne bude gotovo kemoterapija ne može krenuti, barem mi je tako rekao kirurg. Ali ne vidim razlog zašto alternativa ne bi funkcionirala, tim više dok se gubi dragocjeno vrijeme. Tumori brzo rastu i svaka minuta je bitna.

Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Kod ljudi koji ne mogu operirati, zračenje i kemoterapija bi isto loše djelovali jedina svjetla točka, ako je moguće je Radiokirurgija Zagreb u Sv. Nedjelji. Privatnici, vrhunski doktori i u stanju su spaliti metastazu u plućima bez štete za okolno tkivo. Rade u na uputnicu HZZOa.
Zračenje ne dolazi u obzir jer je previše toga otkriveno, ali se ide na kemoterapiju. Pluća (za sad) nisu zahvaćena, govorimo baš i samo o abdominalnim organima. Ponajviše želudac, nadbubrežna žlijezda, dio gušterače i tanko crijevo.

Debelo crijevo je već prethodno uklonjeno, stoga nema rizika za njega.
Trekkie4 je offline  
Staro 01.08.2024., 17:28   #7
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Preživio sam maligni tumor koji nije metastazirao.

Išao sam na kemo i prirodnim putem istovremeno. Sa svakom kemoterapijom mi je bilo sve gore a od prirodnih stvari sve bolje. Na kraju sam samoinicijativno prekinuo kemo i nastavio zdravo. 13 godina poslije sam još tu

U mojem slučaju onkolozi nisu ostavili visok dojam na mene. Oni vide nalaz i kažu: "za taj tumor ide ova terapija". Tako svaki bedak može biti doktor.

Onkolozima nije previše stalo da izliječe pacijenta. Oni samo žele da radiš po protokolu da obitelj ne bi mogla tužiti njih i bolnicu kada pacijent umre.

Skoro svi ljudi koje sam upoznao na liječenju je ubila kemoterapija a ne rak. Zračenje je još gore. To su strašne muke.

Savjet: slušaj pametne ljude koji su to prošli. Oni znaju kako je to i što pomaže iz prve ruke. Onkolog ne zna a ako zna ne smije ništa savjetovati jer momentalno gubi licencu ako radi mimo protokola.
Staro 01.08.2024., 20:37   #8
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Moj ti je savjet da ne slušaš medu i slične. Banaliziranje onkologije i godina specijaliacije je stvarno dno. Pogotovo ako je netko primarijus i kroz ruke te osobe je prošlo hiljade ljudi.

Prošao sam karcinom (HNL NHL ALK pozivitni analastični velikostanični limfom T-fenotipa T-ALCL, AKL+...izrazito rijetko od svih NHL moj je u 2%) koji je metastazirao u stadij 3 (sve osim organa i kosti) i izvukao sam se uz pomoć propisnih doktora, a ne idiotarija na svoju ruku.

Ono što je bitno da potražiš lijekove van liste HZZOa ako postoje pa da ih eventualno platiš sam. Od sličnog je preminuo otac od prijatelja jer eto doktorica nije preporučila lijek jer je naime "skup". Njoj je 10.000 eura bilo skupo po šutu, a frendu je to crno ispod nokta.

Tak da nađi nekog iz medicinske struke i istražuj.

Ako protokolna terapije ne daje željene rezultate, traži dalje...plati i bok.

Za mene je opcija bila ako prokokol ne radi lijek iz USA za 500k tadašnjih HRK. To je bio plan B dok plan C nije postojao. Jer ga naime nema....

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ajde da pogodim..melanom.

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 01.08.2024. u 20:46.
Hamm je offline  
Staro 01.08.2024., 20:58   #9
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:

Išao sam na kemo i prirodnim putem istovremeno. Sa svakom kemoterapijom mi je bilo sve gore a od prirodnih stvari sve bolje. Na kraju sam samoinicijativno prekinuo kemo i nastavio zdravo. 13 godina poslije sam još tu

U mojem slučaju onkolozi nisu ostavili visok dojam na mene. Oni vide nalaz i kažu: "za taj tumor ide ova terapija". Tako svaki bedak može biti doktor.

Onkolozima nije previše stalo da izliječe pacijenta. Oni samo žele da radiš po protokolu da obitelj ne bi mogla tužiti njih i bolnicu kada pacijent umre.

Skoro svi ljudi koje sam upoznao na liječenju je ubila kemoterapija a ne rak. Zračenje je još gore. To su strašne muke.

Savjet: slušaj pametne ljude koji su to prošli. Oni znaju kako je to i što pomaže iz prve ruke. Onkolog ne zna a ako zna ne smije ništa savjetovati jer momentalno gubi licencu ako radi mimo protokola.
Apsolutno mi je drago sto si s nama i veseli me cuti da si prezivio pa makar morali citati tvoje pizdarije. Hej zapravo i nemoramo, ide prijava posta. Ali kao sto je rekao Hamm ne dolazi u obzir nikakvo banaliziranje onkologije pogotovo na forumu/javnom mjestu jer nedaj boze te netko moze i poslusati....

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 01.08.2024. u 21:51.
Master_Hrc je offline  
Staro 01.08.2024., 21:00   #10
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Teška tema, želim najbolje tebi i tvojima. Vidim i po svojim pojedinim članovima obitelji u kakvo su se stanje sposobni dotjerati a onda se traži čudo da im spasi život.

Što se kemo "terapije" tiče to u mene neće nikada sigurno. Ali naravno da ne dijelim okolo savjete jer nisam stručan niti imam iskustva. Ali znam dovoljno dobro čitati da znam da ta "terapija" nije za mene.

@master tebi kemo terapije ne pomogne, frende. Vrijeđaš čovjeka i prijavljuješ ga zbog toga što se ne slažeš s njegovim mišljenjem. Strahota, netko se nije složio s nekime na forumu. Brzo zovi policiju! Peta kolona nikad jača.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.08.2024., 21:30   #11
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Hehe, cim si spomenuo petu kolonu sve mi jasno iz kojeg si tabora. Zaboravio si samo spomenuti Soroša. Kako je super kako se uvijek igra na kartu covjek je samo izrazio svoje misljenje, odmah ga se napada i slicne floskule. Da svako ima pravo na misljenje ali se dobro zna gdje vode stavovi "Svaki bedak moze biti doktor".
Ima puno takvih portala na kojemu se takve stvari mogu dijeliti. Mislim da na ovom forumu za takve stvari nema mjesta.
Master_Hrc je offline  
Staro 01.08.2024., 23:56   #12
kenti
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:

Jako ograničeno mišljenje, prema nekim studijima kemoterapija doprinosi samo 2.3% u preživljavanju 5 godina. Kako i sam imam onkološke bolesnike u obitelji čuo sam u početku svakakvih gluposti od onkologa i medicine. U zadnje vrijeme sam vidio mali napredak, ali i dalje je to preslabo. A i sam sam odustajanjem od medicine tek počeo živjeti zdravo i bez bolova. Rekli su mi da mi ne mogu pomoći pa sam si sam pomogao. 10godina bez medicine i nikad boljeg zdravlja. Alternativno ako znaš što radiš možeš podići postotak s 2.3% na bar 20-30%.

No da se vratimo na prvobitno pitanje o ivermektinu, nisam pobornik njega iako je moguće da će pomoći. Koliko vidim potiče autofagiju koja bi logički mogla pomoći u takvim situacijama. I sam koristim autofagiju postom i odgovara mi jako dobro.

Prvo bi naravno otkrio i eliminirao uzroke što je dovelo do sarkoma jer ako se to ne popravi krpanje će biti slabije učinkovito. Mogu biti npr. kancerogene kemikalije i toksini, npr. ako se bavi poljoprivredom glifosat ili dr. kemikalije. Može biti loša prehrana ili neuhranjenost, pušenje, alkohol, šećer itd. Starije osobe i zračenje...

Onda bi krenuo zdravom prehranom da nahranim tijelo da se može samo obraniti od bolesti + post/autofagija da pojede loše tkivo. Svaka situacija je drukčija jer se ljudi danas truju na razne načine i što pomogne jednom ne mora i drugome. Ako nešto šteti treba prestati i krenuti s nečim drugim.
kenti je offline  
Staro 02.08.2024., 05:27   #13
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Moj stari je imao tumor na gušterači koji je zahvatio dio želuca i pritiskao žućovod. Pošto je imao već 78 godina operacija nije dolazila u obzir kao ni klasično zračenje i kemo terapija.
Dali papire doktorima u Sv. Nedelji na radiokirurgiju i procjenili su da će sa 6 tretmana spaliti tumor bez oštečenja ostalog tkiva i da praktički neće niti osjetiti zračenje. Dali su procjenu uspješnosti od 98%. Na kraju je umro od plućne embolije koja nije imala veze sa tumorom i zračenjem.
U svakom zanimanju imate stručnjaka i šarlatana. Fala bogu završio sam kod dobrih doktora i ne sumnjam u njih. Vjerojatno ću na operaciju srca, ali to u današnje vrijeme maltene rutinski rade. Stent mi je ugradio ispod srca kroz zapešće na ruci za 15 minuta.
I zato vjerujem doktorima, a ne nekakvoj alternativnoj medicini i liječenju češnjakom i vradžbinama.
Amdejac je offline  
Staro 02.08.2024., 06:28   #14
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Inače taj lijek kojeg frendov stari nije dobio jer je onkologica bila tupava se zove Enfortumab vedotin.

Sada je na listi https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/novi...zzo-a-11545870

Pa eto velim ti istražuj kaj ima eventualno još, a da nije na HZZO listi.

p.s promjena načina života i prehrane uvelike pospješuje šanse za oporavak kao i mentalno stanje osobe. Jasno uz fizičku aktivnost ako je moguće.
Hamm je offline  
Staro 02.08.2024., 08:24   #15
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Iskreno, kad nam je u kuću ušlo to govno od bolesti sve se ispitalo, preispitalo, dokumentacija liječnička se slala privatno dr. Đikiću u dojčland, dobili preporuku umirovljenog doktora koji se petlja rakčinama 40 godina (liječio pokojnog Bobetka), a u slobodno vrijeme je travar, koji nam je spravljao čajeve koji su se konzumirali paralelno sa kemoterapijom, da pomognu protiv nuspojava kemo.
I da, pomogli su tako da nuspojava nije bilo, a odradio je 20 kemo, svaka je trajala od 08:00-15:00 ... doslovno je proveo cijelu smjenu prikopčan na vrećicu.
Taj čarobnjak kako sam ga ja zvao, prije nego što smo išta počeli "poslovati" je objasnio da to NIJE zamjena za liječenje kod doktora, već samo pripomoć da se umanje nuspojave i olakša život kroz liječenje. Da se ne očekuje od čaja i sličnih pizdarija čudo, i nedajbože izbjegava doktor.

Da smo naletjeli na budalu koja bi rekla da je kemo zlo, stari bi odapeo u rekordnom roku.

Liječenje smo prekinuli, i umro je u roku 30 dana, a prekinuli smo jer je radi desete stvari završio na intenzivnoj, pa liječenje raka nije bilo moguće. Jbg.
DoxyTheCroat je offline  
Staro 02.08.2024., 08:59   #16
kenti
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Moj stari je imao tumor na gušterači koji je zahvatio dio želuca i pritiskao žućovod. Pošto je imao već 78 godina operacija nije dolazila u obzir kao ni klasično zračenje i kemo terapija.
Dali papire doktorima u Sv. Nedelji na radiokirurgiju i procjenili su da će sa 6 tretmana spaliti tumor bez oštečenja ostalog tkiva i da praktički neće niti osjetiti zračenje. Dali su procjenu uspješnosti od 98%. Na kraju je umro od plućne embolije koja nije imala veze sa tumorom i zračenjem.
U svakom zanimanju imate stručnjaka i šarlatana. Fala bogu završio sam kod dobrih doktora i ne sumnjam u njih. Vjerojatno ću na operaciju srca, ali to u današnje vrijeme maltene rutinski rade. Stent mi je ugradio ispod srca kroz zapešće na ruci za 15 minuta.
I zato vjerujem doktorima, a ne nekakvoj alternativnoj medicini i liječenju češnjakom i vradžbinama.
Slažem se, imaš šarlatana na obje strane. Malo podmitiš političare i ispereš mozgove preko propagandnih medija i nastavljaš dalje. Malo platiš i uspiješ uvjeriti naivne da su potvrđeni kriminalci i ubojice "znanstvenici". Šišaš ovce i dalje, nemaju neko pamćenje.
Samo bi dodao da imaš vjeru u dokazane prevarante , i još ovo. Cijela RH je beskrajno korumpirana i treba imati hrabrosti ili nešto drugo za vjerovati im.

Srce je lako popraviti kad znaš što radiš, ipak je to pumpa kapaciteta 24h/365d/100+god.
Imao bolove u prsima/srcu prije 12-13 god., kao i aritmiju jedno vrijeme. Da sam otišao kod kirurga rekao bi pod nož i vjerojatno pacemaker.
Pronašao kako radi, zbog tolikog kapaciteta zahtjeva određenu zdravu hranu. Hranim ga zdravo svaki dan i danas nikakvih problema s njim. Ima medicina i dobrih stvari, ali previše korupcije otkako ih je naftni mafijaš preuzeo.

Citiraj:
Iskreno, kad nam je u kuću ušlo to govno od bolesti sve se ispitalo, preispitalo, dokumentacija liječnička se slala privatno dr. Đikiću u dojčland, dobili preporuku umirovljenog doktora koji se petlja rakčinama 40 godina (liječio pokojnog Bobetka), a u slobodno vrijeme je travar, koji nam je spravljao čajeve koji su se konzumirali paralelno sa kemoterapijom, da pomognu protiv nuspojava kemo.
I da, pomogli su tako da nuspojava nije bilo, a odradio je 20 kemo, svaka je trajala od 08:00-15:00 ... doslovno je proveo cijelu smjenu prikopčan na vrećicu.
Mogli ste naletjeti na budalu koji pojma nema i bilo bi još gore. Tako da ste možda dobro prošli. Taj Đikić je šarlatan koliko se sjećam.
No, vjerojatno je bilo i onih koji znaju pa je moglo biti bolje. Ovisi koliko ljudi ulože vremena u bitne stvari poput zdravlja ili u gluposti tipa nogometa.
kenti je offline  
Staro 02.08.2024., 09:11   #17
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Šarlatanom su ga prozvali oko priče sa COVID.
Kad je karcinom u igri, tu je gazda.
DoxyTheCroat je offline  
Staro 02.08.2024., 09:18   #18
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Vidim da se informiraš iz bombastične štampe pa ti odmah mogu reći da nemaš pojma kako se krade. Šta se može ukrasti u jednoj sirotinjskoj državi.
Pogledaj malo u Europi kako se krade.
Berlinski aerodrom, do sad je zamračeno preko 6 milijardi eura i još nije gotov i još se krade.
Ovi lijekovi koje spominješ. To je obično sranje za mazanje očiju, da se raja ima s čime zabavljati i da se prodaju novine.
Znam kako to ide. Dolaze trgovački putnici i nude putovanja, laptope, opremanje ordinacija da doktor propisuje njegov lijek. I onda uzmeš od svakoga i ravnomjerno propisuješ lijekove, oni zadovoljni, doktori zadovoljni, a kad te PNUSKOK uzme na razgovor ne mogu ti ništa i još im napomeneš da je Pfizerov lijek bio najjeftiniji i da si državi ušparao novce.
Koliko doktora je iz te afere osuđeno?
Amdejac je offline  
Staro 02.08.2024., 10:17   #19
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kad smo već na ovom topicu, ne bih zauzimao strane oko ovoga, ali bih ljude koji su drastično promijenili prehranu (nabolje) pitao što su promijenili? Pošto imam osjećaj da se stvarno loše hranim (meso svaki dan, kroasani, čokolade i sl. gluposti).
Hvala!
Exy je offline  
Staro 02.08.2024., 10:26   #20
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Sarkom mekanog tkiva

Ne daj Bože većeg zla nego pročitati kritično mišljenje nekoga tko je nešto proživio i preživio. I to o stvarima koje doslovno mogu značiti život i smrt.

Znači bolje je umrijeti po propisima nego preživjeti na neki drugi način :-/

I onda te takvi ljudi prozivaju za 3.14zdarije i gluposti…
Staro 02.08.2024., 10:30   #21
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Kod mene u užoj i široj obitelji i među prijateljima imam barem 10 doktora i medicinskog osoblja zaposleno u 3-4 bolnice, i stažom od 10-40god. Godinama sam slušao o sranjima koje rade po bolniciama, čisti kriminal i kako doktori uvaljuju sranja zbog odmora na karibima. korona je jasno dokazala da svi pjevaju kako netko odozgora svira.

that been said, u užoj obitelji je rakonja prisutan valjda genetski, kemo je pomogla jednom članu obitelji.i odlazak u međugorje

Zdrav razum, kombinacija doktora ali i priodne medicina ftw
vex je offline  
Staro 02.08.2024., 10:54   #22
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Čekamo korona-semestar generaciju da počnu liječiti hahaha.

Inače, da, kemoterapija je toliko neučinkovita, da bi ju trebalo zabraniti.

No drugog nema.
Medicina radi po smjernicama.

Ima dosta mehanike, višak se reže, spaljuje mehanički/kemijski, zaštopano se reže, preusmjerava, ak nešto uđe, tamani se neselektivno.

Posljedica se rješava, uzrok se ne traži, jer uopće nije niti bitan a istraživanja su jako skupa

Nažalost, i sam sam zadnjih deset godina oko bolnica, dijagnoza, doktora, specijalista.

Radi smjermica se propisuju lijekovi koji umjesto da brišu posljedicu, još više izazivaju. Ako probaš nešto reći, proglašava te se teoretičare zavjere, jer nema veze što drugi specijalist veli za tog doktora: čemu to radi, temeljem čega, zašto taj lijek itd.
Staro 02.08.2024., 11:43   #23
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Tako je, džabe doktori i medicina.

To što je u 250 godina životni vijek skočio preko 2x, to je sasvim slučajno…

https://ourworldindata.org/life-expectancy

Dobro dođu ovakve teme, da čovjek vidi kakvim umovima je okružen

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline  
Staro 02.08.2024., 11:52   #24
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Moj susjed, jak dobra osoba i duša od čovjeka, je gladovao tj. nije jeo ništa i samo je pio čaj bez šećera 42 dana ako se ne varam. Netko mu je rekao da će tako izliječiti rak debelog crijeva. Nije želio na operaciju. Izdržao je gladovanje što je bio poduhvat ali umro je godinu dana kasnije u gadnim mukama. Pred kraj nije mogao ni ležati od bolova, stalno je sjedio sa glavom nasonjenom na ormar. Nisam vidio, bilo mi je preteško gledati ali vjerujem pričama drugih.
Mladenxy je offline  
Staro 02.08.2024., 12:10   #25
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

To je naš mentalitet, ako u nekom krugu (o ovom slučaju doktori) krade ili je muljator, onda su svi takvi, ako određeni resor je neefektivan, svi su, ako jedan službenik spava na poslu, svi spavaju.
Po toj našoj logici, ako te jednom ošišam onda sam frizer valjda.
DoxyTheCroat je offline  
Staro 02.08.2024., 12:25   #26
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Sarkom mekanog tkiva

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Tako je, džabe doktori i medicina.

To što je u 250 godina životni vijek skočio preko 2x, to je sasvim slučajno…

https://ourworldindata.org/life-expectancy
Veliš, poboljšanje higijene, životnih uvjeta i kvalitete prehrane nema baš nikakve veze s time Samo tablete i injekcije…. Eh.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Dobro dođu ovakve teme, da čovjek vidi kakvim umovima je okružen
Apsolutno se slažem. Dao si odličan primjer. Živio ti meni još dugo
Staro 02.08.2024., 12:28   #27
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Mislim da mi imamo odlične doktore, čak štoviše, vrhunske, naravno, ima iznimaka pa čovjek naleti na nekog kog baš "boli briga" za pacijenta i taj može odredit sudbinu pacijenta ukoliko potonji ne traži drugo mišljenje.. Ali, pitanje je, kolko stručnost doktora svjetskog glasa znači za čovjeka, kad mu je prijevremena smrt praktički zagarantirana.

Susjeda, 77god. počelo je s kašljanjem, iskašaljavanjem šlajma, otišla u bolnicu, napravili pretrage a uz to i ct pluća, ustanovljena tvroba cca 5cm, susjeda nakon "100" god pušenja, ostavila se cigareta u roku odmah.. Prošla je torturu i neizvjesnost.

Nakon toga je opet (a prošlo je od prvog pregleda cca 1.5mj) otišla na pregled (bronhoskopija-EBUS) i napravila opet ct, utvrđeno je da ipak nije to zloćudna tvorba. Ne moram reći da je pošteno odahnula od neizvjesnosti, straha i stresa, al tu se dogodila velika pogreška tj kriva procjena doktora kojeg čovjeka stoji psihičkog zdravlja.

Znam ih dost koji su umrli od raka, ali znam ih dost (rak želudca, rak grla, rak donje čeljusti, rak dojke) koji su i dan danas živi, tu je bila u pitanju kemoterapija. Kolega, 43.god. rak donje čeljusti, hvala dragom Bogu, rak se nije proširio, imao preko 20 zračenja, skidali mu kožu s potkoljenice i stavili u donju čeljust, al tu isto igra veliku ulogu psih.stanje, srećom pa je on, rekli bismo vedre naravi.

Punica imala rak m.mjehura, otišla u roku 1.5god. dok smo išli po nju s kemotrepaije, pa to je čisti užas, al ona je bila psih. lošije i da je postojala vjera, nada, a i da je na vrijeme išla (doktor je rekao da se ta bolest vukla desetak godina, a sjećam se da dok je htjela ići na kontrolu uzv abdomena, rekli su joj da nema potrebe tu je možda bio prijelomni trenutak tu se moglo sve promjenit) na kontrole, tko zna, možda bi bila danas još živa.

Zasad je medicini kemoterapija jedino sredstvo protiv borbe, mada nisam baš fan konvencionalnog liječenja, nego je i dobro kombinirat lijekove+alternativne pripravke..

A komotno mogu reći da doktori imaju dva mišljenja, osobno i službeno (stav struke-medicine)
A na čovjeku je da izvaže i prosudi. E da pitamo dokotore kako bi se oni liječili dok bi došli u situaciju, vjerujem da bi očekivali svakakve odgovore, a stav i mišljenje struke, bile bi negdje na začelju

Ne trebam ni govorit kolko (ovo s razlogom pišem) medicina malo zna, više ne zna nego što, govorim o općenito medicini, a s druge strane, neka grana medicine tj neke bolesti se uspješno liječe, kaj reć na to..

Izgleda da ona bolest koja je široko rasprostranjenja u nju se više ulaže s ciljem boljeg liječenja i razumijevanja bolesti, recimo neke vrste rakova, pa je i uspješnost izlječenja veća. Dok neke rijeđe bolesti tu baš ne prolaze dobro, a onaj tko naleti da pokupi neku rijeđu bolest, prolazi torturu.

Bolest je individualna, dva čovjeka mogu imat istu bolest i liječit se istim lijekova, al ishod događaja može bit različit u toj mjeri da se čovjek zapita..

Godine, geni, stil života, stres, okolišno zagađenje, prehrana, sve to igra ulogu, a rekao bih i doza sreće odnosno nesreće.

Ali, ipak vjerujem doktoru nego guglu, jer, čitajući gugl, čovjek oboli. Dok sam napisao vjerujem doktoru, naravno, ne bilo kojemu i dalje tvrdim da imamo doktore svjetskog ranga, a da još imamo i opremu, ne bi nam bilo ravne. A još da nema korupcije-kriminala, pa bili bi smo prvaci.

Znam dost nijh koji vele "doktori su me upropastili" ja samo pitam, "a koji to doktori", treba imat na umu nisu svi doktori isti. Ak je jedan loš, jel to znači i da su svi takvi? Ima ih dost koji se žrtvuju i "pišaju krv" A ti pak rade i povlače za one koji love krivine.

Što se tiče ovih s koferima koji obilaze doktore, nerijetko vidim čovjeka fino obučenog s aktovkom ide iz ordinacije van, ne trebam ni govorit o čemu se radi ovdje

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 02.08.2024. u 12:33.
zvonac je offline  
Staro 02.08.2024., 12:32   #28
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Veliš, poboljšanje higijene, životnih uvjeta i kvalitete prehrane nema baš nikakve veze s time Samo tablete i injekcije…. Eh.

Apsolutno se slažem. Dao si odličan primjer. Živio ti meni još dugo
Quote samo da ovo ostane zabilježeno.

Kad se idući put ne daj bože porežeš na hrđavi metal, slomiš nešto ili dobiješ alergijsku reakciju…pojedi bananu pa sjedni i odmori.
Živio

1v@n je offline  
Staro 02.08.2024., 12:37   #29
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Sarkom mekanog tkiva

Pišeš gluposti koje nemaju veze s temom a OP ima potencijalno teško bolesnog člana obitelji i vjerojatno mu u onoj situaciji takvi poput tebe idu na živce dok to čitaju.

Čovjeku treba konkretna pomoć i iskustva.
Staro 02.08.2024., 12:50   #30
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

I? Imam ga i ja, 9 doza kemoterapije joj spasilo život. I što ćemo sad?

Općenito, ne vidim potrebu za ovakvim temama na ovom forumu. Zdravstvena pomoć i savjeti se traže u za to predviđenoj ustanovi u kojoj rade profesionalci, a ne kod kumica na placu

1v@n je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme