|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2019
|
![]() Pozdrav, uletila mi je prilika možda piknuti ThinkPad T14 sa Intel Core Ultra 7 155U procesorom. Koristio bih ga sa ThinkPad dockom i u dock bi bila priključena dva 32" Dell monitora Dock specifikacija kaže:
I hoće li taj laptop/integrirana grafika moći vrtiti recimo Baldurs Gate 3? To je najnovije i najzahtjevnije što bih igrao (uz to, GTA V, Skyrim i tako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Premjestio sam u predviđen podforum Prijenosnici. Preko docka će prikazati 4K ali samo na 60Hz kako su naveli po specifikaciji. Može prikazati oba 4K u 2D načinu rada - tipa uredski posao, browsanje, itd.. Morat ću te razočarati, laptop nije predviđen za igre Bladburs Gate3. Pogotovo kada je u pitanju 155U i pri 4K rezoluciji. Tu su linkovi na review https://www.notebookcheck.net/Baldur....739444.0.html Pošto 155U spada pod Intel Graphics 4-Cores iGPU (Arc) Označio sam tablicu gdje prikazuje ![]() Samo procesori sa sufixom H serije imaju bolju grafičku nego sa sufixom U. Ako imaš priliku ugrabiti modele po psrefu, modele 155H ili 165H , spadaju pod Intel Arc 8-Core iGPU ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Kao što reče kolega, ništa od bg3. Ta integrirana grafika je polovica Arc-a i to još na nižem taktu. Uz te modele vendori čak stavljaju single channel ram jer ne mora biti dual pošto nije Arc. Takav igpu Intel na svojem webu zove samo "Intel graphics". Za bg3 minimalno AMD 680M ili Intel Arc sa 8 jezgri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2019
|
Huh, hvala obojici na ovome - koji zez skoro ![]() Nisam ni znao za ovaj NotebookCheck site - odlična stvar zapravo baš za ovo što me zanimalo. Damn, ništa - tražiti drugi laptop sa H oznakom ili ću razmišljati o Legionu (tu se pak lomim - 5 Pro ili 7-ica obična, 7 Pro je ipak too much novaca). A onda na sve to naći dock koji bi mogao gurati 2x 4K monitora @ 144 Hz. Zapravo želim PC kantu koja sad ima 6-7 godina umiroviti i ostaviti ju kao neki file/plex server, a preći na laptop i usput napraviti upgrade na 144 Hz monitore, dosta je ovih uredskih 60Hz. No dobro, godišnji je blizu pa će biti vremena za surfanje i istraživanje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|