|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Shitshow sa microsoft i licencama - trebam pomoc
Trebam brzu pomoc (sigurno se netko susreo sa ovim sranjem) Frend je donio laptop da mu ubacim novi ssd, znaci dodao sam jos jedan uz postojeci, nista nismo vadili niti ista drugo mijenjali ali retardirani microsoft je odlucio deaktivirati licence za windows i office uz poruku "It looks like the hardware on this device has changed. Make sure you're connected to the internet and try again later. Error code: 0xC0EA000A ovo je prvi put da mi se ovo dogodilo kod bilo koje komponente osim maticne. No dobro, nema veze, uzet cemo nove. Ukucam office bez problema ali windows i dalje (isao sam na change) nece nego stoji ista greska. Pokrenem iz cmd komande slmgr /upk, slmgr /cpky, slmgr /rearm i restaram komp, error stoji i dalje, idem na change, ukucam novu licencu, error i dalje idem na troubleshoot, trazi me MS account, napravim novi jer ga nije imao, povezem se, smece kaze da ne postoji licenca na ovom accountu (nemoj jebat), izadem van i imam i dalje problem sa pocetka + problem da me sad svaki put kod bootanja trazi login u taj MS account (naci cu vec kako ga nazad konvertirati u lokalni) ima li itko ideju kako ovo smece aktvirati sad? Zadnje izmijenjeno od: vacs. 12.06.2024. u 20:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ovdje sugeriraju da bi moglo biti do servera: https://answers.microsoft.com/en-us/...1-7ff08812f995 Ima osjećaj da bi ona "druga" aktivacijska metoda urodila plodom uz znatno manje uloženog truda ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Slicno se meni desilo. Nisam cak ni SSD zamjenio vec instalirao Win11 (poslije win10) na novi NVME i sistem nije prihvatao licence. Kao da su "ostale" na starom SSD-u koji je i dalje pikopcan. Samo ne dizem sa njega novi sistem. Na kraju kupio novi kljuc za win11 s kojim sam mogao poslije aktivirati i win10 kada sam se vratio nazad na desetku. Nesto su promjenili sa licencama. Isto nikad nije bilo problema kod promjene komponenata osim MBO. A sa officom su mi toliko zakomplkovali da evo koristim LibreOffice i ako sam ga platio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mutant Year Zero
Datum registracije: Nov 2004
|
Imam original retail licencu, sa računom, kupljenu prije 10,12 godina kad su izašli windows 8. Na dvd-u, šarena kutija i sve. Uglavnom bili windowsi na laptopu godinama i nadogradili se na win 8.1 pa na win10. Na Laptopu godinama prijavljen na mirrosoft korisnički račun. Dalje na win11 nisu mogli jer ne podržavaju stari procesor. I sad ja prije tjedan dana kupim novi PC. Deaktiviram licencu na laptopu, pobrišem je u registry. Instaliram Win 11 na novi PC, upišem serijski broj, i ne želi aktivirati windowse. Ok, probam staviti windows 10. upišem serijski broj, i opet ne želi aktivirati windowse. Ok, vratim se opet na win 11, probam sve šta znam i ništa od aktivacije. Zovem Microsoft službu za korisnike, i jedva je uspijem dobiti nakon 3 dana. Svaki put pričam sa umjetnom inteligencijom koja ništa ne uspije riješit, i prekine mi poziv. Napokon dobijem agenta, objasnim šta je po pitanju. Ne uspijeva ništa riješit. Kaže da je licenca blokirana, ali ne zna zašto. ali ja imam retail windowse kažem..kaže agent ne mogu vam aktivirat i ne mogu vam dati novu licencu. ne zna u čemu je problem. Pa me usmjerava na trgovinu gdje sam prije 12 godina kupio windowse. I da to riješim sa trgovinom. E sad stvarno ne znam kaj da radim ![]() dođe mi da kupim Applee Mac, fakat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Gdje si kupio tu originalnu Retail licencu?
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Mutant Year Zero
|
U Protisu prije 10-12 godina, ali mislim da nije problem Protisu. Jer je sve radilo do sad. Imao sam te windowse i na kompu prije laptopa, mijenjao grafičke i ploču, i sve je uvijek radilo bez problema. Mislim kaj to sad znači, ako kupim FPP Win 11 za 150 eura isto me čeka ovakav loš support? Prvi put kad promjenim neku komponentu moram opet kupit novu licencu? Eto..koristim legalan software plaćen tada 853,79 kuna, 2014 godine(baš gledam račun). I ne radi. Blago rečeno sam razočaran. Zadnje izmijenjeno od: zlikovski. 19.06.2024. u 22:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Windows 8 licencu imaš? Microsoft je ugasio da se s windows 8 ili 8.1 licencama može aktivirati Windows 10 ili 11. Jesi probao instalirati Windows 8 i aktivirati s tom licencom?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Mutant Year Zero
|
Citiraj:
Poslano sa mog 21081111RG koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Fora je u tome da prvo instaliraš w8, pa ih onda upgradeaš na w10/11 ako en prolazi direkt ključ. Poslije toga možeš frišku direkt instalaciju w11 i ne upisuješ ključ jer će se win sami aktivirati čim dođu do neta. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|