|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
Gainward ultra 1980 gf 6600 gs 256MB ili Powercolor Radeon X800GTO 256MB
Vec sam lud ![]() Link za Gainward: www.gainward.net/new/main.html Link za Powercolor: www.powercolor.com/main_product_detail.asp?id=98 thk. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Zaboravi 3dmark...kupi x800gto... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
x800gto svakako
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hm, da to je bio i moj izbor, ali sve jedno sam trebao cuti i druga misljenja. Hvala. :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ok, svi ste tak jednoglasno presudili u korist x800, al jel bi mi sad netko plllliiz rekao zakaj je ona toliko bolja? mislim, i sam sam u velikoj dilemi oko tih grafickih, i vec sam trebao kupiti gainwardicu, al je nemaju niti u jednom ducanu u zg. (ukljucujuci i vemil) onda vjerojatno imam srece sto je nema za kupiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
X800GTO (400/980 MHz, 12/6 cjevovoda) ima 256MB GDDR3 memorije, 256-bitnu sabirnicu, da se fino clockati (nek se daju čak i otključati u jače/skuplje modele X800 serije), dok 6600GT (500/1000MHz, 8/3 cjevovoda) ima 128MB GDDR3 memorije, 128-bitnu sabirnicu (ne da se otključati). Sve u svemu X800GTO je bolja po performansama, jedini nedostatak joj je to kaj ne podržava Shader Model 3.0 i dela na nešto nižim radnim taktovima, ali je sve ostalo je na strani X800GTO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
ok, a za sta bi mi bio potreban taj Shader Model 3.0? a kak stoje stvari s PowerColor X800 XL i Powercolor Radeon X850XT? jel se isplati tih 400kn razlike u vemilu? (ak ti sta znaci, radim dosta renderinga, pa bi mi trebala neka koja bi zadovoljila te uvjete) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
-------
|
Kaj se tiče PowerColor X800XL i X850XT ja bi rađe kupil X850XT (jednostavno jer je bolja). Kaj se tiče Shader Model 3.0, evo u čem je fora: Allows more complex shading, lighting, and procedural materials, Saves performance by skipping complex shading on irrelevant pixels, Developers can calculate the screen space derivatives of any function, allowing them to adjust shading frequencies or over-sampling to eliminate artifacts, Allows two-sided lighting in a single pass, Higher range and precision color allows high-dynamic range lighting at the vertex level, Allows advanced lighting algorithms to save filtering and vertex work – thus more lights for minimal cost, Shader Model 3.0 gives developers full and precise control over specular and fog computations, previously fixed-function, More instructions allow more detailed character lighting and animation... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
evo kako cemo onda: ak vi sad kazete da je bolja powercolor radeon x850xt pcie od gainward ultra 1980 gs 6600gt 256mb, ja cu vama fino vjerovati i u pon uzeti tu 850xt Naravno da mora biti kompatibilna s plocom asus a8n-sli premium koju posjedujem. na taj nacin cete me fakat postedit dodatnih muka i ja cu vam biti zahvalan na tome |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
|
Naravno da je X850XT bolja od 6600GT, tu nema dileme i kompatibilna je s tvojom pločom. Slobodno pitaj još par ljudi, da ne bi bilo nismo znali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
super jos samo da je imaju u vemillu, i moj komp je gotov! tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Pazite sada ovo: VGA ASUS AX800XT/TVD PLATINUM ATI Radeon X800XT, AGP 8X,TV-OUT+VGA+composit out+DVI+VIDEO IN,520MHz engine clock,400MHz RAMDAC,1120MHz Memory ,256 MB 256 BIT DDR3, USB Webcam BEST BUY!!! U Nitelu kosta 2242,00 kn Po svemu sudeci to je ubiti čisto solidna kartica za koju bi covijek rekao da bi trebala biti ipak nesto skuplja. Mislim, ova cijena je meni nesto malo pre mala. Covijek ima osjecaj ko' da kartica ubiti i nije nista posebno, a oped je bolja od fx 6600 gs i x800gto koje sam na pocetku "raspreve" naveo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
-------
|
@koki Imaš u Ve-milu i Autronicu PowerColor X850XT za 1.900/2.100 kn, koja je bolja od svih koje si ti nabrojal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Neznam jesam li negdje prije napomenu ili nisam, mora bit AGP. Puno je laksi izbor kod PCIe, ali eto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
-------
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Uprincipu ova Asus-ova bi trebala biti dobra, jel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
-------
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
pogledaj si na trznici,lik je prodavao(zile1942) asus x850xt za 2200kn,agp,4mjeseca staru...sa garancijom u linksu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
The LowRider
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() ..::::Pozdrav, pogledaj ovaj link na dnu, i idi na kraj stranice na summary, pa pogledaj testove i možda ti pomogne, vozdra!!!::.. ovo ti je link "www.digit-life.com/articles2/video/sapphire-14.html" štega ovaj forum, pa mi neće postat link normalno, sorry ![]()
![]() |
#21 |
Registered User
|
Nije nimalo losa stranica. Svasta se korisnog moze naci na njoj. Thk: goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
A zasto ne razmislis o npr. 6800GT ili 6800 Ultra karticama buduci da vec kupujes karticu tog "kalibra"??? Imaju podrsku za SM3.0 i rame uz rame su sa X800XT i X850XT karticama, u dosta testova cak i brze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
|
Citiraj:
ono ala leadtek, gainward, asus? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Koju kod da uzmes neces pogrijesiti... U principu ti je razlika u stock hladjenju. Leadtek ima jako dobro hladjenje dok kod Gainwarda sucksa i jako je glasno. Zato sam ja na svoju iz siga bacio VF700-Cu i sad je sve OK... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
![]() |
#26 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ajd neka meni neko lijepo objasni sto to sve 6800 podrzava, a x800 xt platinum ne? Malo sam slab na znanju o pojedini svojstvima koje graficka podrzava. Jos mi nekaj nije jasno, ako x800 xt ima nesto slabiju podrsku zasto je onda u vecini testova (mislim dirito na testove igara, ne 3dMarku) ima bolje perfomanse. Jer ako ja kupim asus x800 xt platinum hocu li pogrijesiti jer nisam kupio npr. 6800 gt (6800 ultra mi je ipak preskup). :confused: E, i jos nekaj. Razlika u x800 i x850? Ah, nakon svega toga u principum, sada vise pojma nemam.: stoopid : hitthewa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
-------
|
@koki ____________________________________________ X800XT PE - 520/1120 MHz, 16/6 cjevovoda, ne podržava HDR i SM3.0 X850XT - 520/1080 MHz, 16/6 cjevovoda, ne podražava HDR i SM3.0 6800GT - 350/1000 Mhz, 16/6 cjevovoda, podržava HDR i SM3.0 ____________________________________________ Koju god od ovih kartica kupiš ne buš fulal. Ako ti treba kartica koja podržava HDR i SM3.0 onda si zemi 6800GT, u suprotnom X800/X850 i voljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
|
Citiraj:
Znaci izmedju x800xt pe i x850xt je samo ta razlika što x850xt ima nesto bržu memoriju? A kaj se tice HDR-a i SM3.0 nije veliki minus sto ga x800 i x850 ne podržavaju? P.S. (McG) Ti imas x800. Predpostavit cu da si igrao F.E.A.R.. Dali si ga mogao igrati sa dobrim detaljima a da nema zapinjanja? I jel tebi HDR i SM3.0 predsavljaju neku manu ili u principu niti "nekužiš" da ih nemaš? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
-------
|
Kaj se tiče HDR-a i SM3.0 nije veliki minus kaj X800 i X850 to ne podržavaju, razlika u prikazu postoji, ali (po meni) nije nekaj zbog čega bi si čovek trebal glavu razbijati. Ja nisam sprobal F.E.A.R. sa svojom karticom zato jer mi komp nije još osposobljen (fali mi memorija), a i kad ga osposobim ne namjeravam sprobati F.E.A.R. zato jer nisam gamer (niti se takvim smatram), a i sama igra mi nije baš nekaj posebno (samo još jedna u nizu razvikanih/moram igrati igara). Osim toga F.E.A.R. je, kolko sam imal prilike videti, dosta neoptimizirana igra tak da i jače grafičke kartice (+3.000 kn) znaju malo ''kašljucati'', ako se pretjera s detaljima. Uglavnom da ne duljim i sa X800XT/X850XT i sa 6800GT F.E.A.R. mora raditi sa solidnim detaljima bez zapinjanja.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
hvala na detaljnom odgovoru ![]() pa ni ja sebe ne gamerom, nego igru sam probao igrati i svidjela mi se, ali da bi bila igriva mora odvratno izgledati. lagano mi titra živce kada dodjem doma s posla pa bi malo htio odmorit uz pokoji ispaljeni metak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|