|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
5900 xt
Imam jedno pitanje. Dal se moze nekako smanjit broj okretaja venta na ovoj grafi, ali softweski? Malo mi je postao bucniji i zadnje vrijeme, ocistio sam ga al nije se skoro nis utisal, a buduci da mi je grafa na default klokovima htio bi malo smanjit broj okrertaja da ga utisam. Grafa je Gainward 5900 XT |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
probaj s riva tunerom
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Probao sam al nekak je to meni cudno. Tam u izborniku za fan se moraju postavit broj okretaja u postocima i to bi trebalo biti to ili treba jos kaj napraviti? Jer ja sam samo to napravil, pa restart kompa da vidim i nista sve po starom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ono sto meni pada na pamet je da kupis silencera za 80kn i rijesis problem....
![]() |
#6 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
nemoras svaki put restartat komp (samo prviput) da bi sljakalo, jednostavno smanjujes i applay-as dok ti se ne smanji buka, kad dosegnes odredjenu granicu tisine apply, save, ok.....(pritom pazi da ti temp gpu-a ne prelazi 55c ja imam tako spojenog zalmana na svojoj grafickoj. u 2d-u i low power 3d mi je na cca 30% a na 3d - 70% i super funkcionira...
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
@ Codiac di to ima silencer za 80 kn? @ Ferrys Ma fora je kaj ona uopce ne trza na te promjene, bar ja nisam cuo da se stisao kaj. Al mozda je i to radilo al ja nisam cuo jer mi je cooler od proca malo tisi od ovog na grafi pa se razina buke izjednacila i ja dalje nisam cuo promjenu pa sam mislio da ne radi. Budem se malo poigral time. Al hvala svejedno. A ionak sam opet malo modao to pa stavio stock cooler za AMD gore ![]() ![]() A sta ces. Jerry nemoj opet pocet zajebavat sad o tome. E da jos jedno pitanje jel moguce ocitat temp. GPU-a na ovoj grafi? Pitam jer je Ferrys to spomenuo a ja nisam siguran dal se moze ocitat negdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Znam da se na mojoj bivsoj gainwardici nije moglo...a ni vent se nije dao usporit...
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Probaj s ovim programom link ti je u atachmentu (zajbaje me nesto ubacivanje linkova) u txt fajlu prvo njega skini. Ja mislin da bi ti moglo koristiti. Sretno ![]() Zadnje izmijenjeno od: G0RKI. 04.03.2006. u 15:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Kolikose sjeća mislim da je verzija 3.28 i niže radila sa svim karticama, a ne samo gainward. Tamo možeš clockat i regulirat vrtnju. Ne znam ako će ti šljakat
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Sad sam vjerojatnoi vec dosadan al moram pitat. Ja koristim verziju 3.29 i tam ja nisam naso nesto di bi se mogla regulirat vrtnja. Jel to mozda zato kaj ta verzija to vise ne podrzava, a starije su to imale ili kaj? Ak ima i ta verzija to, pliz nek mi netko kaze di se to nalazi. Mogu klokat iz njega normalno al nisam vidio di bi mogo regulirat vrtnju venta. I jos jedno pitanje: Codiac je reko da imam silncer za 80 kn. E naso sam koji je to, AC VGA silencer Rev. 3. E pitanje je dal to ide na 5900xt? Jer kolko sam vidio po netu ide na Radeone i na GF 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Modder
Datum registracije: Mar 2004
|
MSI 5900XT
Da ne otvaram bezveze novu temu. Koliki je najveci clock doticne grafe, u pitanju je MSI 5900XT, 128Mb, VIVO. Imam je u drugom kompu pa sam se malo igrao iz dosade. Stavio sam upravo pasivnjake na memu, kucna izvedba...ima li neko pozitivna iskustva sa ovim igrarijama. Pasivnjake sam zalijepio sa Zalman termalnim ljepilom. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Lipo je pritisni pa vidi di je slaba! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
music freak
|
...mogo su ti lijepi ovi pasivci na memi ,bas si ih lipo ubo ![]()
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Medjutim, taj clock se ponisti zbog tih latencija te bi i za memu trebalo raditi voltmod da bi bilo nekog primnjetnog dobitka performansi. Uz dobro hladjenje te uz VGPU i VMEM mod mozes ocekivati taktove od 550/1050 i score od nekih 7500 u 3DMarku03!
![]() |
![]() |
#22 |
music freak
|
......kako je meni frend na gainwardu 5900xt stavia bios od ultre bez ikakvog volt moda,a i masu ekipe je to radila sa ostalim modelina 5900xt-kartica
![]() |
#23 |
Modder
Datum registracije: Mar 2004
|
Pasivce sam napravio od starog P III coolera i prefarbao nekom gold termalnom bojom, da se poklopi sa bojom njenog coolera. Sto se tice V-moda...tu sam najslabiji...ne znam bash te zahvate na zalost... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|