|
![]() |
#1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo jednog PC eksperta
Kako je tekao razgovor s njim, uvjerite se i sami. A šta ćeš, čovjek uči dok je živ. ![]() Mario says: ej Marko says: slusaj DOMY Marko says: jel ja ako odem na neku stranicu Domy says: reci Marko says: kako ce mi biti jeftinije da copiram tekst sa copy paste oce me to izaci jeftinije Domy says: kako misliš jeftinije? Domy says: ti plaćaš jednako sve Marko says: pa oce me izaci jeftinije ako copy paste tekst sa stranice nego da ga prepisujem 1 po 1 slovo Domy says: nema tu jeftinije skuplje Domy says: pitanje je samo brže ili sporije Domy says: označi šta oćeš kopirat i C/P Domy says: ili save as Domy says: i miran si Marko says: e a onaj winamp za programe kako se taj program pokrece Domy says: jesi ga instaliro? Marko says: pa jesam Marko says: jel taj program za gledanje slika..tako mi je lega rekao Domy says: nije za slike nego za slušanje pjesama i gledanje videa Marko says: e a kolko nam novaca uzima ovo dopisivanje jel to kao sms poruka ti uzima 0.40lipa Domy says: ne plaćaš poruke Domy says: samo vrijeme koje si spojen na net Marko says: aha.... Marko says: to je onda super. Domy says: ako ideš preko carnet-a onda 3.66 kn/sat Domy says: skuplja tarifa Domy says: a jeftinija je 1.83 kn/sat Domy says: skuplja je od 7 ujutro do 7 navečer Domy says: a jeftinija od 7 navečer do sljedećeg dana ujutro Domy says: isto u 7 Marko says: a jel mi mozes pokazati kako da upadnem nekom u komp.-..meni je lega rekao da mogu preko windows media player nekom upasti i gledat sta radi..jel to isitna Domy says: nije istina Marko says: kako to Domy says: za to ti treba jako puno iskustva, živaca i vremena Domy says: i sam odgovaraš za svoje postupke Marko says: a jel nemogu ja upasti nekom u kompjuter i optuzit ga za silovanje Domy says: ne možeš Marko says: e a sta ako mi saljes one udarce ili puse preko msn jel mi to steti monitoru Domy says: ne Marko says: meni je brna rekao da mji to moze sjebat monitor...e a jel mogu pomocu svojih zvucnika slusati MP3 Domy says: ne može sjebat Domy says: neko te zajebava Domy says: spoji zvučnike na komp, pali winamp i slušaj Marko says: hvala ti za ovo..sada sam skontao dosta toga... Marko says: meni je rekao lega da nemogu slusati MP3 sa svojim zvucnicima Domy says: ovima od kompa? Marko says: aha..a ne o zvucnicima Domy says: ma možeš, bez brige Marko says: ajd uzivaj vidimo se na faxu Domy says: ajde Domy says: pozdrav Marko says: e jel mi mozes nabaviti..... NOVI DVD PROGRAM Domy says: mogu Domy says: koji sad imaš? Marko says: DVD 2 Domy says: znaš cijeli naziv? Marko says: pise DVD ROM...koji je to Domy says: DVD-ROM je uređaj koji čita DVD i CD medije Marko says: aha Domy says: ovo što se otvara kad pritisneš tipku Marko says: e pise DVD ROM LG.. Domy says: LG je proizvođač tog uređaja Mario says: de perkovicu glup si kao kurac Domy says: ti šuti Marko says: ovog poljaka treba natuci... Domy says: čovjek uči dok je živ Mario says: uci kurac....nezna sta znaci shut down Domy says: znat će Marko has left the conversation. Domy says: evo vidiš, sad si ga otjero Domy says: Mario says: kiada je kreten Mario says: tebe sam spasio Domy says: ahaha Mario says: kako ti se da mu objasnjavat to ...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
bacc. ing. comp.
Datum registracije: Nov 2003
|
kako je on samo dospio na studij.... ovo mi se cini ko sprdacina a ak nij onda je doticni :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Tip je ozbiljan.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
LOL domy kak ti se dalo objašnjavat,pa taj lik nema ni osnove,čudi me što je uopće znao upalit komp,ak mu neko nije pomogao ![]()
![]() |
#10 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Njemu mama svako jutro pali komp a tata gasi... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Ma, nemate vi pojma koliko ljudi nema pojma o kompjuterima... cak i oni koji bi ipak trebali imat neko osnovno znanje. Evo vam pa citajte! ![]() Naime, mi na racunalnom smjeru na tehnickom faxu imamo jednu prostoriju sa 5 piceka i jos dosta Silicon-a.. uglavnom prostorija samo za studente smjera Računarsko inženjerstvo u strojarstvu. I tako, jednog dana ja tako lijepo radio tamo neke proračune na piceku i bio jos jedan kolega na Siliconu... i upadne asistent. Kao crko mu mis na njegovom piceku, pa ako ima neki na kojem nitko ne radi da posudi misa. I OK, uzme on tako otg "glodavca" i nakon par minuta ulazi jos jedan student, inace kolega kojeg poznajem i nije bas na glasu kao pametan i radisan, u biti pravi muljator. I tako, sjedne on na taj komp i bas tamo 'oce radit. (za pravi dojam u ovom "igrokazu", uzmite u obzir da je lik negdje iz nekog sela u Slavonskoj posavini i da ima totalno bosanski naglasak ![]() Ja: "Nema ti misa, posudio asistent, skini s drugoga jer ne mozes ovako radit." On: "S kojeg?" Ja: "S bilo kojeg" On: "Jel moze s ovog?" Ja: "Moze." On: "Ajde mi ga dodaj." Ja: "Evo, uzmi." (mislim si, daj sto si dosadan, evo ti ga samo da me ne davis vise) On: "Mozes mi ga spojit na komp?" Ja: "Ajde, evo cim zavrsim ovo sto radim i stavim da mi vrti proracun. Za 5 minuta." Ja: "Pa mozes ga spojit i sam. Samo ga ustekaj u komp dok je ugasen" (rijec je o PS/2 misu) Prodje nekih 5-6 minuta... On: "Ajde mi spoji taj mis" Ja: "Evo, sad cu" Scena: Ja stojim ispred njegovog kompa, on iza. Na stolu monitor, pored stola ugaseni picek i do njega upaljeni Silicon. Dodajem mu ps/2 konektor od misa. Ja: "Evo, ustekaj ovo iza u komp" On: (Gleda po straznjoj strani monitora) "Pa ovo se nema tu di spojit :confused: " Ja: "Ne tu, to ti je samo monitor. Ustekaj dolje u komp." (mislim: koji idiot, nakon toliko godina ne zna da ostatak kompa nije u monitoru) On: "Aha!" On: (Sagne se, gleda u zadnji dio Silicona, nadje neki slican konektor i pokusava ugurat) "Ne mogu ga ugurat" Ja: "Pa reko sam ti da ga ustekas u komp, u PC, ne u Silicona. To ti je ovaj drugi komp" (mislim: budala, ne zna jos ni kako izgledaju kucista o PCa, nakon toliko godina na studiju. A ocito ni ne zna razliku izmedju ukljucenog i ugasenog kompa. ) On: "Ahaaa, u ovaj bijeli, jel?" Ja: "Da" On: "A di se to treba spojit?" Ja: "Pa imas tamo pored ovog kabela od tastature. Vidjet ces, jedini konektor u kojeg ti pase." On: "A evo ga. Uspio sam!" Drugi kolega u prostoriji: " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uglavnom... cijeli ovaj dogadjaj i nije toliko tragican (i komican) ako se ne uzme u obzir da lik ima 27 godina i da je apsolvent pred diplomom na strojarskom fakultetu u Rijeci, smjer - RAČUNARSKO INŽENJERSTVO U BRODOGRADNJI (!!!!) I godinama radi na kompjuterima. Doduse, nismo bili previse iznenadjeni s ovim dogadjajem, buduci da ga nitko ne smatra bas previse pametinim i inteligentnim ![]() Eto ljudi moji, i takvi ljudi zavrsavaju visoko obrazovanje u tehnickoj struci!
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Zasto ismijavate neuke ljude, radije nam reci sto znas, a ostatak ovog foruma nezna.......
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Al sam gad... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
I stvar je u tome sto on nema ni zelju to naucit, on i ovako uvijek mulja tako da mu netko drugi napravi njegov posao ![]() ![]() Covjeka koji nista ne zna i kojemu se struka ne veze usko uz kompjutere nemam sta ismijavat. Ako ne zna, lijepo me covjek pita i sve sam spreman objasnit i pokazat (kao sto vec puno puta i napravio i u RL i preko neta). Ali ovakvo neznanje koje sam ja naveo je sramota za nase visoko skolstvo.. jer ako od nas 40 koji zavrsavamo tehnicki fax (20 na racunalnom smjeru) 1 ne zna di se prikljucuje mis u komp, onda je problem ocito u tom 1 coviku ![]() Ma uglavnom... nije to nista.. nagled'o i naslus'o sam se ja svakakvih "bolida".
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
isuse ovak se nisam već dugo nasmijao:clap: :clap: :clap: ![]() ![]() a najbolje mi je ono jel winkovi na msn-u štete monitoru :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: pa di ima takvih idiota OMFG |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja mislim da je sramota u danasšnje vrijeme nemat pojma o osnovnom znanju o računalima. Sve me to podsječa na panjeve iz Big Brothera: Pojačaj na 50mb ![]() Al Bože moj nije za nikog ismijavat ak nezna... Objasniš mu... Al problem je što je mentalitet ljudi da on tebe još i podjebava dok mu ti pokušavaš pomoč. Neznam kolko puta mi se to dogodilo. Neko me zove odi mi popravi nešto. Ja dođem. Vidim na otvorenoj konfi da je prolio 0.5l kole po njemu i velim čuj nemrem ti puno pomoč. Moram stestirat da vidim kaj radi, a kaj ne radi. I onda mi ovaj veli PODRUGLJIVO: a ja sam mislil da ti to znaš popravit. Pa kak to neznaš? Pa najrađe bi ga šakom u glavu trosnul. Evo sad sam jednom liku slago mrežu. Svaki dan 4 sata i tak 3 dana. Lik je n00b. Dobil sam živčani. Lik mi nije frend, ni ništa. Starci ga ovak poznaju iz viđenja i lik me zove da mu to složim i po potrošim 12h na to (3x4h) i LIK mi nije ni 50kn ponudil. Reko aj bok. Sljedeči put kad bu me neko neš tražio samo bum im dal broj od Linksovog servisa. Svi velki eksperti, a neznaju miša spojit... Ma pun mi je kurac takvih.... Neznaju ništa (ne samo PC, to je štovše, najmanji problem), nego BAŠ ništa. Totalni RL luzeri i takvi se provlače kroz život. Mislim ono gledam kod sebe u školi brijem da 95% ekipe nezna nabrojit članove Beatlesa, a svi na upisu u školu prek veze upisali il imali enrmno puno bodova. Profači ih puste jel il zmuljaju il se uližu tolko u šupak da im samo nogice vire van. Puštali im u osnovnoj, puštaju im u srednjoj... Pa kak mu onda jednog dana i nebu na faxu pušto neko. Aj bok. A ja sve moram na svoj trud. I onda mi pijani lik iz tjelesnog da 2 i ja prođem sa 3. Sve samo zato kaj se bunim kad me tjera pentrat se po štriku. Sorry na podužem txt, ali jednostavno sam moro. Digo mi tlak ovaj lik kojem sam mrežu slago ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
@Fleks Bez brige nisi ti jedini koji gubiš živce s pacijentima. Primjer: susedu sam dva dana slagal dual-boot WinXP, jer je tak htel i još k tome da sve bude stvikano i da dela ko bog. I ja složil, sve dela i dojde on za par dana i veli kak sam ja to nekaj krivo složil i da su ti moji Win nestabilni. Pitam ga ja pa kak su nestabilni, a on meni: pa kad ti velim da ti Win sereju, kad se ja spojim na net odma mi se pokrene Winamp (kojeg si je sam zinsatliral, jer nije htel da mu ja denem Foobar) i tak svaki put. Nije mi se ni dalo objašnjavat mu koji je on kreten. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
JDM
|
Citiraj:
Nemoraju svi sve znati, ali u kurac pa kad ti nekej složim đabe (prijatelju) pa reci hvala u kurac. A ovima okolo, red je da platite. To je ko da ti majstor stavlja pločice, a ti mu poslije ne platiš.... Ma daj aj bok ono ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Kaj se tiče ovog pacijenta kojeg sam spomenul, niti je rekal hvala, a kamoli dal neke pare. Kak je glup još je valjda razglasil da sam mu komp syebal.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Domy jesi siguran da te lik nije uhvatio sprdat malo pa ti nasjeo? ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Dok je neukih imat cemo posla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Fleks nemaš sreće. Evo ja sam jednom susjedu (koji ima oko 50 god) već dvaput u nekoliko mjeseci formatirao disk i ponovo snimio Windowse i svaki put mi je dao 50 kn. Evo kako je naučio cijeniti trud. Još sam mu jednom prije isto tako formatirao disk i stavio Windowse i zahvalio mi je. Ja sam mislio dobro mogao mi je barem dati nešto za piće, ali nema veze. Ionak sam imao vremena igrati se s tim. Kad je opet poslije nešt zasrao i baš taj dan-dva nisam mogao složiti jer nisam imao vremena (rekao sam mu da dolazim kroz vikend do njega) zvao je firmu gdje je kupio komp i zaračunali mu 300 kn za instalaciju Windowsa i nisu mu stavili nikakav dodatni program kao Winamp, AcrobatReader, Firefox... i sve je trajalo nekoliko dana. Sljedeči put je odlučio mene zvati koji mu za 2 sata sve to lijepo složim. Čovjek je počeo cijeniti trud i vrijeme koje sam proveo kod njega. Čak mi zna donijeti sok i domaćicu ili nekakve takve kekse dok čekam da se Windowsi instaliraju. I tako svi sretni, a susjed uštedio novac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
meni su gore one instant uvredice tipa: netko je cuo da studiras informatiku, pa te pita da mu rjesis problem npr. transformiranja neke baze podataka, i kada skuzi da to ne mozes napraviti u 5min, baci komentar:"i ti studiraš informatiku..." ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Jedan snob, poznanik iz osnovnjaka (sad sam 3. godina faksa, davno je to bilo) je među prvima imao Power Macintosh, tada opaku zvjerku. I naravno, pravio se važan, dok smo mi ostali samo zujali i mislili da je game boy vrhunac tehnologije. Drugi frend iz razreda je posvjedočio kako dotični gasi računalo kad je bio kod njega - naglim povlačenjem štekera iz utičnice. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Osim ako nema neke druge kvalitete tipa 60/90/60 i poveće iskustvo. ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
"Fleks nemaš sreće. Evo ja sam jednom susjedu (koji ima oko 50 god) već dvaput u nekoliko mjeseci formatirao disk i ponovo snimio Windowse i svaki put mi je dao 50 kn. Evo kako je naučio cijeniti trud. Još sam mu jednom prije isto tako formatirao disk i stavio Windowse i zahvalio mi je. Ja sam mislio dobro mogao mi je barem dati nešto za piće, ali nema veze. Ionak sam imao vremena igrati se s tim. Kad je opet poslije nešt zasrao i baš taj dan-dva nisam mogao složiti jer nisam imao vremena (rekao sam mu da dolazim kroz vikend do njega) zvao je firmu gdje je kupio komp i zaračunali mu 300 kn za instalaciju Windowsa i nisu mu stavili nikakav dodatni program kao Winamp, AcrobatReader, Firefox... i sve je trajalo nekoliko dana. Sljedeči put je odlučio mene zvati koji mu za 2 sata sve to lijepo složim. Čovjek je počeo cijeniti trud i vrijeme koje sam proveo kod njega. Čak mi zna donijeti sok i domaćicu ili nekakve takve kekse dok čekam da se Windowsi instaliraju. I tako svi sretni, a susjed uštedio novac." ![]() ovo je tuzno ne smijesno...tuzno ovo uznad je jako fer...tak i meni obicno makar odbijam sve...uglavnom da ljude se pita i onda popljuva (hm odakle mi je samo to poznato) i sto je najgore ka d se sami uvijere...onda je obicno bez sorry itd...cast iznimkama...no doro meni postalo tak svejedno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|