|
![]() |
#1 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Koliko naplatiti instalaciju servera i klijenata (ad, dc)?
Koliko odnosno kako (po satu, po pc-ju?) naplatiti instalaciju servera, podesavanje active directoryja, na jedan server i 5+ pc-ja? Gledam sta bi bilo najpostenije. Slusam, pretvorio sam se u uho 😁 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
da meni odradis po principi next-next-finish, nebi ti nist platil ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
uf jebem ti prejeftin sam |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Koliko je realna cifra za naplatiti zamjenu ekrana na jednom laptopu i hladnjaka u drugom? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
naplaćuješ svoje vrijeme po satu, to ti je najpoštenije + materijal koji eventualno trebaš nabaviti, uzeti, zamijeniti... Ako je to ovako na crno, onda možeš slobodno nekih 40-50€ po satu.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Po meni treba naplatiti znanje a ne vrijeme. Samo kupleraj i tvornica danas naplacuje po satu, a cak i kupleraj ne daje istu uslugu po satu. Negdje si zadovoljan negdje ne. I autokuce jer nemaju kako drukcije napltiti rad pa naprave normativ za svaki posao. Naplacivanje po satu je kaznjavanje onih koji imaju znanje. Naplata po satu je zastarjelo socijalisticko vrijeme. Ako ja posao naplatim 100€ i traje 3 sata, klijent mora biti sretan ako to isto i bez gubljenja kvalitete mogu odraditi u 1 sat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Jasno ali ja mislim da se to treba promijeniti. Treba dogovoriti posao po principu “Ovaj posao košta ,izmišljam, 150€, trajanje od 1-3 sata”. Imho naravno. Primjer 2, malo drukciji ali opisuje cijenu rada po satu, ako si zaposlenik u firmi i ti firmi u 8 sati napraviš duplo više od onog drugog, imate isto znanje ali si ti jednostavno brzi, firma ce te kazniti tako sto ti daje istu placu za tih 8 sati. Osim ako je firma fer pa dobijes velike bonuse. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 24.10.2024. u 15:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako ne nadjes takvu motivirajucu firmu, radit ces manje tj dovoljno da ispunis kvotu od 8 sati i da odradis svoju placu sto dovodi do neproduktivnosti i neiskoristivosti potencijala i znanja. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Dok neke zemlje zadrzavaju preduktivnost a smanjuju radne sate uz istu placu sto znaci da radni sati nisu bitni osim u tvornicama koje rade u 3 smjene tj 24/7 ili 24/6 pa je radni dan 8h i placa na sat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]() Čak i nije pitanje toga da li odradiš brže, više, kvalitetnije; odradiš i to je poznata činjenica koju nitko ne dovodi u pitanje, ali na kraju, kako reče Ričard, kur*ina. A siguran sam da nađu nekoga sličnog profila u nastojanju da ga zaposle platili bi više. Inače ovo što spominje kolega spawn ima smisla i sigurno je ispravno, samo premalo ljudi to radi. Počev od mene.
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Problem je decki da u IT kao i svugdje se rijetko trazi kvaliteta...samo da manje kosta, samo da se moze vise ustediti. Kad vidim kolikim sam kretenima okruzen koji samo gledaju svoje projekte (dupe) bez obzira na katastrofalne posljedice na Big Picture dize mi se kosa na glavi. Bitno je da znas pricat i da se guras u guzicu managementu. Takvi doguraju jebeno daleko. Kvalitetne IT ekipe je vrlo, vrlo malo i cesto su potplaceni za ono sto rade (al su dobri najcesce jer to rade iz gusta i dok im pase placa ne traze vise).
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2024
|
koji naziv
Ako je hobi ništa |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Slažem se u potpunosti. Ako znaš posao, naplata po satu je bolja za klijenta, a gora za tebe. Ako ne znaš posao, naplata po satu je bolja za tebe, gora za klijenta. U mojoj branši se, pogotovo kada se radi sa UK/USA vrijeme računa u intervalima od 6 minuta, jer su oni tako navikli. u svakoj branši ti je isto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Slažem se. Osim toga ako odeš na pauzu ili se spustiš po drugi laptop u auto ovaj koji plaća odmah gleda kako zabušavaš i jesi li baš trebao taj drugi laptop ili nisi… Yebesh takav posao. Muka mi dođe kada čujem “čovjek-sat”. Kao da radim s lopatom i krampom a ne s tipkovnicom. Zadnje izmijenjeno od: medo. 25.10.2024. u 14:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Ventilator sve 5. Ekran naruce bez okvira, najebem se dok sam to sve razlijepio i skinuo svo staklo itd i onda vidim da ekrani nisu identicni. Spojim, naravno ne radi. Narucili sa aliexpresa. Sto da im ja sad radim. Neces platiti 500€ u servisu, eto ti sad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Posao naplatis svakako. Sat,2 ili 5 svejedno. Odradio si sto treba i ako nisi ti narucivao dijelove njihov problem. Inace, ako nisu dijelovi tvoji, moras se ograditi u pocetku i reci klijentima “što ako”. U pravilu sve manje servisera bilo koje branše radi sa tuđim dijelovima bas iz tvog navedenog razloga. Probaj kupiti klimu na aliju pa pitaj nekog našeg da ti ugradi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Zato ni ne nabavljam dijelove. Ovako bar nisam u minusu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Najgori je posao koji se radi polu iz usluge. Pojeo sam govno 10 puta. Užas.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|