|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() Dakle tema za zaljubljenike u ovaj jedinstveni zanr...Sta igrate, sta cete igrati,iskustva,problemi,razmjene,zapeo sam tu i sl.... ![]() Neki u zadnje vrijeme kritiziraju pojavu "nestandardnih" avantura kao svojevrsno svetogrde (npr. Indigo prophercy aka Fahrenheith,zadnji Broken sword, Gabriel knight3) no ja to smatram potrebom za necim novim i evolucijom zanra... Kako su recimo RPG-ovi presli u puni 3D pa cak je i Civ4 "dobio 3d" IMHO i avanturama treba evolucija, no to neznaci da dobre stare point&click trebaju izumrjeti vec bi trebale upotpunjavati ove "nove", jer ipak je ovo specifican zanr... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Trenutno igram Agatha Christie: And then there were none. Link: w w w.gamespot.com/pc/adventure/andthentherewerenone/index.html?q=agatha Dojmovi: Odmah da kazem igra je sasvim OK. Ocekivao sam nesto u razini proslogodisnjeg Sherlock Homlesa il nedaj boze Jack the rippera ali igra je pokazala da je puno blize top naslovima. Ne nadajte se da je ovo novi Still life, Syberia il The longest journey ali nije ni (pre)daleko... Kao prvo casual avanturisti ili izletnici u zanr mogu je odmah preskociti (radije nek zaigraju neki od gore spomenutih naslova) dok ce prekaljeni avanturisti naci sate zabave(ipak ne previse jer je igra relativno kratka)... Moram priznati da se nisam odmah ufurao vec mi je trebao koji sat za to no jednostavno pomislite da ste mali debeli Belgijanac (Poirot) i zacas cete se ufurati. Najaca strana igre su atmosfera (nakon sat-dva) i prica koja vas tjera da ju igrate do kraja unatoc njenim nedostacima. Nedostatci: U prvom redu tipicno za avanture bjesomucno lutanje od lokacije do lokacije sta je problem jer kuca ima dva kata sa 20-tak prostorija i 30-tak "ekrana" te najmanje toliko sam otok...A kroz igru nemozete napredovati dok ne pokupite SVE predmete na lokacijama kojima je u tom trenutku dozvoljen pristup te dok ne porazgovarate sa SVIM ukucanima... Tako da igra nakon par sati postaje: -animacija -razgovor sa svim zivim likovima -lutanje po vec deset puta prodenim lokacijama... Frustracije: -Ja sam, recimo, dva puta pregledao sve prostorije u kuci i nisam kuzio sta trebam napraviti da krenem dalje...kombinirao predmete...da bi shvatio da sam jednu stvar na jednoj lokaciji dva puta previdio... -Predmeti se mogu kombinirati i rastavljati no samo jedan se moze i okrenuti te tako upotrijebiti, makar glavni lik nikad to nekaze pa nakon jos par sati mozganja kako dalje slucajno sam to napravio i igra krenula dalje. Dakle ima par tezih i nelogicnih stvari no i to je karakterisicno za zarn. Zakljucak: Ljubitelji zanra ce biti zadovoljni s ovim naslovom pa ce i unatoc sitnim frustracijama zahvaljujuci ponajprije prici i atmosferi nastaviti igrati do kraja...Ja znam da ja hocu...jer moze samo bolje...trenutno sam na nekih 60% igre (u 10-tak sati igranja-rekoh da je kratka ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja trenutno ne igram ni jednu. ![]() Kaj se tiče "nestandardnih" to me ne smeta ni malo, Fahrenheith je bio čist ok. Nisam odigrao zadnji Myst-jel valja kaj ili...??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Tražim već dugo The Longest Journey i slične igre Syberyi i Broken Swordu, pa ako ima netko da mi posudi. BTW: Da ne bi bilo zabune, original igru ću vratiti ćim budem prešao! ![]()
Zadnje izmijenjeno od: -POP-. 11.01.2006. u 23:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Evo opet sam počeo igrat Beneath a steel sky ![]() Stara point and click avanturica+ abandonware je tak da ju svi mogu isprobat
![]() |
#6 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Beneath a steel sky mozda i probam... Sad moram nabaviti Moment of silence il nesto slicno, novo, jer Agatha Christie veceras pada (vec je igram 14h, a poceo sam pred tek nesto vise od 24h - jednostavno nemam se snage odvojiti - danas sam zaboravio na sve obaveze, popio par kavi, a dizanje sa stolice prakticirano je samo za bacit nesto pod zub)... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Baš gledam popis avantura za Amigu i mislim si da bi baš mogao i odhaklati koju... http://gamefaqs.com/computer/amiga/list_adventure.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ovo je inace THE site za nostalgicare: w w w.abandonia.com/genre.php?genre=adventure&page=0 Zadnje izmijenjeno od: E.T.. 14.01.2006. u 19:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
dugo nisam igrao avanture. mislim da je zadnja bila Monkey Island 4. Sto se tice prijasnjih iskustava: volim taj zanr. i dalje tvrdim da su #1 avanture ever Lucasartsove (Monkey Island, Sam & Max...) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() Ovo jednostavno morate probati : Curse Of Enchantia (download na istoj stranici - 5MB) Odusevit ce vas atmosfera i razina mozganja ! Probah davno na PC-u, samo imala je bug i nakon pecine (lokacija) pocela se rusiti ![]() Ovo se mora probati ! Samo da napomenem da se ovo zapravo zovu Arkadne Avanture dok Avanture u pravom smislu (najdraze) su one tekstualne gdje se eventualno moze pojaviti pokoji graficki ekrancic kao neki veliki lili vazan prelaz ili eventualno pri samom kraju. Tko ima dignut Z80 emulator ili je voljan dignuti istog a zelio bi vidjeti kako izgleda prava old school avantura... nek si skine HOBBIT.Z80 i VERACRU.Z80 : tude >>> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
doktor
Datum registracije: Sep 2004
|
Nema do Little Big Adventure 2. E to je avantura! Rado bih je opet igrao ali je ne mogu dignuti u WinXP. Šteta. gogo
![]() |
#14 | |
Moderator
|
Citiraj:
w w w.abandonia.com/main.php?nav=programs EDIT: -Evo za ljubitelje Sam&MAx-a nesto o novom nastavku: w w w.telltalegames.com/sam_and_max -Buka Entertaement radi na igri: Pathologic: w w w.gamespot.com/pc/adventure/pathologic/index.htm tu je i trailer-to bi mogli biti OK... -Tu je teaser sa novi Broken sword: w w w.revolution.co.uk -Thesis-e ovo bi moglo biti zanimljivo: "Theseis is a conspiracy adventure game with a fantasy setting" w w w.track7games.com/ EDIT2: Da se pohvalim-zavrsio sam Agatha Christie...Na kraju igre dobijete dodatnu zagonetku (bemti-pol sata sam je rjesavao) cijim rjesavanjem otkljucate ORGINALNI zavrsetak (dakle kakav je i u knjizi te vidite "prikaz" svih ubojstava)...jer je igra nesto drugcija od knjige i filma..Ubacen je 11 lik(vi), i promijenjen je ubojica i jos stosta... Moram reci da su 5. i 6. chapter frustrirajuce teski i tu sam lutao vise od 10h po otoku...8.chapter je po meni nelogican...ali necu kvariti zabavu...onaj tko bude igrao ce to i sam vidjeti... Zadnje izmijenjeno od: E.T.. 15.01.2006. u 04:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Evo nakon sati i sati igranja,uspio sam zavrsiti moram priznat hebeno tesku Agathu Christie,igram je 2 mjeseca ![]() Ocjena 10/10
![]() |
#16 |
Premium
|
E.T.@Kad se otrovas u neznam kojem chapteru tocno,mozes li umrijeti ako ne nadjes onaj lijek kod pcela?Ja sam bome dosta vremena lutao,ali tek kad sam ga nasao mi je rekao da gubi svjest :confused: Koja avantura je jos dobra?Vrijedna gubljenja vremena...
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
ja sam u posljednje vrijeme (zadnjih 3-4 mjeseca) samo dvije avanture preshao do kraja, dakle bile su mi zanimljive, a to su still life i fahrenheith. 3dmark? sutra sam na kastvu. pravac krnjevo-srdochi-kastav-donji turki. pa se javi.... ![]()
![]() |
#18 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Meni je to solidna avantura...igrao sam je nekoliko dana non-stop gotovo svo slobodno vrijeme tako da sam je relatvino brzo presao...ali sta je istina- je istina neki djelovi su uzasno teski...znao sam 3h lutati i nazivcirati se kao lud Citiraj:
Od starijih imas tzv. klasike novog doba: -Syberia 1 i 2 -The longest journey -Grim fandango -Sanitarium (bolesno dobra igra) -Blade runner Te one koji su Ok ali imho nisu u prvoj ligi: -Runaway: a road adventure -Post mortem I one koje meni nisu sjele: -Myst serijal -Wanted Nadopunite niz... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderators
|
Ja uvijek igram paralelno jednu "pucačinu" i jednu avanturu...kad mi neka priglupa zagonetka u avanturi digne tlak-samo se prebacim na pucačinu. Fino se opustim ubijajući par tisuća razno-raznih neprijatelja i onda se fino relaksiran vratim na avanturu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
koju sam i ja koristio kada sam igrao yeb... fahrenheith i izbjegavao letece predmete. samo se prebacim u cod2, ubijem pokojeg njemca, i vec je bolje... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ca mislis zasto smo mi na CoD2 multiplayeru? Nista te nemore bolje opustit nego kad saznas gdje AMD-jac kempa pa mu sprasis metak sa drugog kraja mape...Il sprasis RAK-u jedan s leda dok on trci s mitraljezom... ![]() ![]() OT Ja se najbolje opustim uz RPG...Nema do ulaska u fantaziju, "gradenja" svog lika, price, atmosfere...uf..Sad gustam u Dungeon siegeu 2 (u nedostatku konkretnijih RPG-a). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Still Life it is ! To je sljedeca avantura,probat cu prvo demo negdje iskopat,da znam sta kupujem...Ali mislim da sam tu igru imao na Xboxu ali se uopce ne sjecam.
![]() |
![]() |
#24 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Power Ranger
Datum registracije: Dec 2004
|
evo skidam ovaj Curse of Enchantia pa da vidimo na šta to liči.. ![]() enivej najdraža avantura ikada mi je Grim Fandango... nešto bolje nisam vidio... druga po redu je Sam&Max, onda MI1, pa MI3... pa Day of the Tentacle... broken sword mi je ok ali nekako prelagan... barem pta se tiče zadnjeg dijela... U principou sve stare Lucas Artsove avanture su odlične..
MSI i865 NEO2 - F1SR2 Pentium 4 2,6 HT @ 3,54ghz (273 FSB) - Coolermaster JET 4 2x512mb RAM DDR 433 Kingmax 2.5-3-3-6 Gigabyte 6800NU 16/6@ 415/880 - moddan Heatpipe pasivnjak Hiper 4S525 PSU - 525W - Triple Fan -------------------------------------------------- www.hcl.hr |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Nazalost Fahrenheit (iliti Indigo prophecy) je jedinstven tako da nema slicnih avantura... Alternativu point`n clicku daje recimo zadnji Broken sword...no to je imho isti vrag samo lika kontroliras tipkovnicom a "akciju(e)/interakciju" vrsis umjesto klika sa W,A,S,D il sl. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Fahrenheit definitivno rula, to je zadnja igrao koju sam odigrao sa odusavljenjem.!! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|