|
![]() |
#1 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Vodeno -> PVC reduktor (ili kako se već zove)
Budući da sam obišao čitav grad (Samobor) i nisam našao ono što tražim, palo mi je na pamet da pitam vas tu za pokoji savijet. Dakle tražim najobičniji reduktor za promjer cijevi, i još da ima tri izlaza. Točnije, trebo bi komadić PVC-a ili može i od metala, kroz koji može prolazit voda, i to tako da "transformira" promjer od 15tak mm (koliko je na pumpi) na 2 ili tri promjera od 6mm(koliko je na blokovima). Ako neko zna gdje da to nabavim, slobodno mi se javite. I btw, kako je ostatak ekipe spojio pumpu s blokovima (jer vjerujem da je i drugima promjer na pumpi veći od blokova)? Evo jedan post nakon mjesec i više dana ![]() ta škola...... ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
imam ja, kupio sam ih dosta, ali te stvarcice dodju 80kn. skupo, jelda? zovu se brze spojnice, samo utaknes cijev unutra i ona obavi ostatak posla. fora, jelda? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Re: Vodeno -> PVC reduktor (ili kako se već zove)
Citiraj:
![]() meni pak treba sa 12 na 8mm. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
(°_°)
|
Pa kuda ta ljepanaša ide? Da se u ZG-u ne može nabaviti najobičniji komad plastike koji može biti koristan za 101 stvar??? A di da nabavim recimo komad bakra/plastike koji je na jednoj strani 15mm promjera, a na drugoj 6? Bar za početak da nešto imam. Z3D, di si nabavio te tzv. brze spojnice? No, kako ste vi drugi rijesili tu promjenu promjera?
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ja sam taj problem rijesio tako da sam utaknu cijev manjeg promjera u cijev veceg promjera. dihta odlicno, ali nije to to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
ja sam ubo adapter za eheima, 1048 ima standardno 12mm i 10mm prikljucke, zaboravio sam koji je ulaz a koji izlaz.. mislim da je 10mm bio ulaz a 12mm izlaz.. enivej, kupio sam 10mm izlaz (sam se odsarafi stari i zasarafi novi), a blokovi su svi 10mm. radijator je 12mm al se na njega moze bez problema navuc 10mm crijevo, posto je elasticno. sto se spajanja blokova tice, spojio sam ih u seriju, a ne paralelno kako ti planiras. mislim da je tako bolje, jer sam odredjujem gdje mi ide najhladnija voda, dakle prvo na procesor.
![]() |
#7 |
Moderator
|
to JE brza spojnica, proizvodi ih Festo ako se ne varam? (firma koja proizvodi kompresore, itd.). nabavljam ih u Italiji posto servisiram zubarske jedinice pa mi trebaju....plasticne su, za razliku od onih brzih spojnica za zrak (kao one kod vulkanizera na gun-u za sarafljenje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
(°_°)
|
Citiraj:
![]() Sad nisam siguran koliko je time smanjena efikasnost svega. Citiraj:
Ako da, nije mi bed dati tih 80kn ako je ono na sto mislim. (iako te pare za komad plastike ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
u tom slucaju naravno na GPU ti dolazi zagrijanija voda jer je prosla CPU, ali sto se efikasnosti tice sumnjam da ima neke bitne razlike. naime i dalje je bolje od zracnog hladjenja, a nema buke. ti ventilatori na grafickim karticama su sitni i bucni jer se vrte na gro okretaja, a efikasnost im je nikakva. kod mene se GPU da overclockat na istu brzinu sa zracnim i sa vodenim. nemam opciju dizanja voltaze, i nemam metodu mjerenja temperature sa graficke. moze bit da sama jezgra neide dalje. u svakom slucaju ja zadovoljan jer buke vise nema ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
ma zeznuo sam se, dodju oko 50 kn! i bed je sta imaju redukcije samo za jedan do dva cm! (npr. sa 8 na 9 ili za 8 na 10.) ali, nasrecu, ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
(°_°)
|
Citiraj:
Jel je veci promjer 1.5 cm. Nadam se da si mislio u milimetrima ![]() Prvo cu sada vidjeti ako uspijem nesto skemijati s obicnom plasticnom cijevi, da nekako sa selnicom stisnem i zalijepim vece crijevo, a manje rastegnem kolko ide ![]() manje crijevo mi je iovako ionako premalo. A sada, smanjenje od 2-3 mm mi ne pomaze, a jos i da dam za to nekih 50+kn... hm... NE !
![]() |
![]() |
#12 |
(°_°)
|
Bas sam naso u Petrokovu ono sto mi treba. T komad za plin, tj nije T nego vise Y. tako da cu paralelno spojit proc, a na drugu stranu serijski graf i northbridge. kostalo je cak 4 kn ![]() ima ko ideju kolko kosta killer od auta, illi nesto slicno (onaj od mystificatora mi je malo prevelik) trebo bi nesto 20x15, max
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
auto kileri su ti oko 300kn novi, a rabljeni idu i za 20ak kuna ![]() i najcesce su vec od Mystifikatorovog ![]() i meni je Mystificatorov radijator prevelik, pa ako nadjes nesto manje podijeli informaciju sa nama... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
(°_°)
|
Citiraj:
Ono vece naravno malo curi, ali to se sve nalazi u rezervoiru (citaj hamperu ![]() A za kilere sam preko ljeta obisao sve mehanicare u samoboru, ali kod svih isti odgovor : ili nemaju ili su ih dali Romima ![]() Jedino se sjecam da sam kod jednog naso NOVI, ako se ne varam bakreni, dimenzija cca ono sto mi treba, jedino sto je promjer cijevi bio najmanje 2cm. i znam da mi ga je lik nudio za 100kn ![]() sto i nije tako lose, uzevsi u obzir da su novi uistinu dosta skuplji... Citiraj:
bili vidjeli, ali nista nismo nasli ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|