|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
problem spajanja siemens cx70 i PC-a
Imam usb data kabel-punjač c55. Jučer sam s njim spojila mobitel (siemens cx70) i PC i sve je radilo normalno (prebacivanje java igrica, slika i melodija sa SiMoCo programom). Danas mi kabel radi samo kao punjač, a SiMoCo javlja da nije spojen mobitel. Molila bih da mi netko odgovori ako zna u čemu je problem. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji je točno kabal u pitanju? Probaj reinstalirat drivere za kabal, a možeš i SiMoCo. Provjeri u opcijama programa da se slučajno nije promjenio način spajanja. Možeš probat i sa Mobile Phone Managerom.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Tako je, instaliraj Siemens Mobile manager. Možeš ga nać za skinut na Siemensovim stranicama. On ti doda posebnu stavku u windows exploreru koja se odnosi na "drive" od mobitela. Ja imam tako spojen S65 sa kablom od S55 i sve šljaka, samo na novoj ploči nemam COM port, pa ne mogu više upgrejdat firmware ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
Riješeno. Primijetila sam da na mobitelu ne radi vibracija, isključila ga i uključila i sad opet sve normalno radi (čak i MPM koji mi nije uopće prepoznavao mobitel dok je još radilo sa SiMoCo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
|
Odlično, znači bio je bug u firmwareu moba, da se zblesila komunikacija mob -> PC Poznavajući siemens, nisam niti mislio da može biti nešto drugo
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
jer moze neki info o kabelu ? koji je tocno model , cijena i dr? imam i sam taj mobitel trenutno pa bi trebao nesto takvo |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
od LemilicE
|
Najobičniji data kabel za siemens seriju 55, 65 ili 70 Ako imaš USB kabel ne možeš flashat firmware, treba ti baš za COM port
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Možeš flashat i sa USB kablom samo moraš uzet pravi model. Postoje dva USB kabla i jedan serijski: 1. DCA-500 (spaja se na COM port, nema nikakve pretvorbe, s originalnim ne radi WinSwap što znači da nema debrandiranja dok s neoriginalnim ide sve, na netu ima shema za modanje) 2. DCA-510 (ide na USB, na sebi ima sklop za pretvorbu iz USB-a na serial, najbolji kabal jer dozvoljava sve radnje, čak i originalni) 3. DCA-540 (najgori kabal, USB na USB, dozvoljava samo kopiranje datoteka, od bilo kakvog flashanja ništa pa ni s originalnim firmwareom, ne može se modat u ništa)
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Hejter
|
jer netko vidio kabel za siemens u hg spotu ? jer mozda taj dca-510 ? pise samo siemens |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Hejter
|
je , hvala , pogledao sam , ali nezgodno mi je cekati dostavu . u siemensu nemaju . |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
od LemilicE
|
Drugi dan je kod tebe, šalju pouzečem
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|