|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Adguard
Koristim adguard neko vrijeme za blokiranje reklama na mobu. U početku sam ga ručno upisao kao privatni dns no usluga je u zadnje vrijeme često štekala oa sam instalirao aplikaciju. Aplikacija je znatno bolje radila do unazad mjesec dana cca. Nakon toga ista stav, povremeno moram isključiti Adguard kako bih mogao učitati stranicu... Imate li vi takvih problema? Imate li preporuku za neki drugi program? Radi li plaćena verzija Adguarda bolje, riskirao bih 10kn mjesečno za to...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Možeš probati još i app: DNS66, Blokada, oba su free. Imaš oba preko f-droid repozitorija. Kroz godine koristio sam sva 3, na više uređaja i na više verzija androida i na svima se povremeno dogodi da nešto zašteka, npr. nema neta na mobu dok se ne restarta taj VPN program. Doduše, dosta rijetko, ali ipak se događalo. Nativni android DNS nisam probao, ali bilo je nekih napisa na netu da kad se tek pojavio (android 9 ili 10?) bilo je nekih problema oko toga. Adguard je mali DNS u usporedbi s ostalima, lako moguće da im je nešto zaštekalo po serverima. Provjeri da li i ostali podržavaju add blocking, koliko se sjećam, opendns je nešto imao? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
NextDNS imam podesen na mobovima valjda svih ukucana koji imaju mogucnost upisivanja private DNSa. Sve requestove vidim kroz web logove (sortirano prema uredjajima), fajn tjunam block i white liste itd itd. Free je do jedne granice, a meni je ta granica vise nego dovoljna. Jedno vrijeme sam ga koristio i na razini mreze kroz wifi ruter. Davno sam koristio adhell, blokade i sl. usluge uz svoje dedicated appove, ali otkad je android uveo private DNS vise ne gledam u tom smjeru.
![]() |
![]() |
#7 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Na my.nextdns.io u setup tabu imas upute za sve podrzane uredjaje. Instalacija appa nije nuzno uvjet, ali moze i tako ako nema drugog nacina (npr private dns postavke u starijim android verzijama).
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|