|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Disk cleanup, isključi norton protected recykle bin ak je uključen.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pogledaj koliko ti je težak System Volume Information folder (restore). Usput pogledaj i sve one FOUND 00x foldere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Skini freeware programčić WinDirStat i on će ti jako lijepo pokazati grafički što sve imaš na disku. Uključujući SVE fajlove - sistemske, skrivene, page file... ![]() Bit će ti jasno što imaš na disku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Sad kad sam očistio recovery (ono kad se izbršie iz recycle bina) fali mi još samo 20gb, s time da nevidim ništa drugo osim fileova koje inače vidim na disku ne zauzima toliki prostor:confused: btw sys restore mi je 14gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
kapetan Janez Ibrahimovič
Datum registracije: Sep 2005
|
nisi jedini Ja sam davno primijetio da mi se to događa, ali nisam uspio naći rješenje. Čak sam defragmentirao particije i raqdio sve što mi je palo na pamet. Nekad mi je check disk to riješio. Isto mi se ne poklapa kad selektiram sve na particiji i properties particije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
ja cu samo preporuciti jedan freeware program za pregled zauzeca prostora. malo ces upocetku bit zbunjen suceljem, al kad skuzis prikaz, nema ti do njega ![]() http://users.forthnet.gr/pat/efotini.../overdisk.html pogledaj "wasted space" koliki ti je.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
|
Onda ti je najbolje iskopirat podatke na drugu particiju/disk (koliko sam vidio to je D, ne znam jel sistemska) il zapržit na dvdove i napravit format particije. Ovak ćeš se zajebavat ko zna koliko još... Jel se smije brisat "old compressed files" kad se pokrene disk cleanup. Znam da toga nekad zna biti u gigabajtima, a piše nešt kao da su to fajlovi koji nisu dugo korišteni, što u biti ne znači da nisu potrebni, a svi se mogu obrisat preko cleanupa. I ne mogu otvorit cleanup. Kliknem i ništa. Probao sam puno puta. Možda kad ga restartam, ali sad ne mogu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Imam 2 particije, imam C: (windowsi i progovi) i imam D: (igre i podaci) Formatirat ću i D: ali ne sada jer sam ga dosta očistio tak da imam nekih 50gb, pa kad bude zafalilo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Citiraj:
@SniperWolf Kažeš da ćeš formatirat I D particiju. Jel to znači da si formatirao C zbog toga? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
mene muci slican problem i uglavnom igro sam se malo s ovim overdiskom i zakljucio da mi na D particiji postoji neki folder recycled i guta finih 10gb prostora i nijedan file u njemu ne izgleda ko da sam ga ja ikad koristio ili uopce snimio na disk. naravno u exploreru taj folder ne postoji pa me zanima jel se on ikako da izbrisat bez formata diska? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
|
Citiraj:
Prepoznao se! Mada nije tako star komp (BIOS iz 2002.), imao sam zanimljivosti sa diskom. Kupio sam prije par mjeseci novi, ubacio, napravio particiju, i počeo nešto zezat disk. Nakon restarta u BIOSu nisam imao disk nego su pisala neka nerazumljiva slova, nakon toga je pokazivao neki disk od 70-tak giga (inače je od 120 GB), al se to nekako rješilo, kako je došlo, tako je i otišlo. Problem sam ja imao kada sam nabavio disk od 40 GB i probao ga stavit na jedan stari komp (Pentium 133 MHz). To jednostavno nije išlo, pa sam odustao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Sredio sam problem! Posto se ja volim igrat s video kamerom i ostalim izvorima digitalnog videa to uzrokuje prilican promet visegigabajtnih fajlova po mom hardu. meni se ti veliki fajlovi pri deleteu "brisu" odmah jer obicno ne stanu u recycle bin koji je podesen na svega 200 mb... E sad taj isti recycle bin voli ostavit "backup" tih velikih fajlova skriven u folderu RECYCLED na disku. Do njega se nemoze tek ukljucivanjem opcije "Show hidden files & folders" nego treba i maknuti kvacicu s "Hide protected operating system files" koji je nesto nize na popisu. Sad se samo otvori folder RECYCLED na disku i unutra izbrise sve sto se izbrisat dade i to bi onda trebalo oslobodit nestali diskspace... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|