|
![]() |
#1 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
OT: u vezi narihtavanja digitalca
digitalac : Canon powershot a410 daklem ovak primjetil sam da kad ocu nekaj slikati recimo u sumrak bez blica mi se pojavi ona mala ikonica da se fotoaparat trese .. i naravno da slika ispadne mutna .. a kad ukljucim blic onda te ikonice nema ali naravno slika ne ispadne dobra .. evo za primjer .. ovo je to kaj sam stel slikati .. naravno bez blica ispadne tak mutno .. a s blicom se ne vidi u daljinu . tj vidi se metar poda i ostalo mrak .... http://img302.imageshack.us/img302/1166/img03453yq.jpg dal bi mi ko mogel reci kaj treba to podesiti da mi dojde u takvoj situaciji normalna slika ?
![]() |
#2 |
Magister Mundi sum!
|
efo .. sad sam ga probal na stol metnuti i timer ukljucil ... i sve jeno mi se pojavi ona ikonica da se fotoaparat trese ... mislim .. stol je barem miraaan ![]() .. ali sam primjetil da ak imam ukljuceno makro da se onda to ne pojavi ... tak da mi se takve stvari ustvari dogadjaju samo kad ocu slikati nekaj tipa onog gore kaj sam del link ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Nema ti tu neke pameti - za kvalitetne noćne snimke treba ti stativ. BTW, kakva ispadne slika kad ga staviš na stol (napisao si da se pojavi ikonica da se aparat trese, ali jesi li, neovisno o tome, probao uslikati)? Inače, možeš probati povećati ISO osjetljivost, ali to će ti, opet, donijeti noise. Inače, taj je aparat jedan od najjeftinijih Canon-ovih, pa u svakom slučaju nemoj očekivati čudo (iako, sudeći po priloženoj slici, ima potencijala za vrlo dobar noćni snimak - samo ako uspiješ umrtviti aparat).
![]() |
#4 |
Magister Mundi sum!
|
iskljucil sam AiAF ili ti auto fokus pa mi sad slike ok ispadneju .. i metnul sam okidac na timer od 2 sekunde tak da je aparat miran kolko je god moguce i dobro mi sad ispadneju slike .. tj .. nisu vise onak jako mutne ... budem do jutra skuzil i ostale mogucnosti ![]() ... inace .. međutim da je ovaj najjeftiniji od cannona .. baš me zanima kak bi onda ove slike koje sam ja napravil sa ovim izgledale sa kakvim pravim .. malo skupljim .. jer ja sam ostal *paf* kad sam videl da ovaj moj more tak nekaj ![]() efo o cemu govoirm .. super makro .. http://img513.imageshack.us/img513/7339/img01165ou.jpg http://img513.imageshack.us/img513/8881/img01279tk.jpg http://img513.imageshack.us/img513/2427/img01287jf.jpg http://img513.imageshack.us/img513/1543/img01850jj.jpg
![]() |
#5 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš par stvari na koje moraš pazit: kod nočnih snimaka se podešava osjetljivost iliti ISO što je više to je veća osjetljivost i potrebna je za snimke sa malo svijetla, onda expozicija dakle brzina okidača, što je veća ulazi više svijetla al je zato veća vjerojatnost da će slika biti mutna, i ima još otvor leće, također što je više otvorena ulazi više svijetla. Za noćne slike stavi ovako: ISO 400, manualni fokus, onda ona slova (A,M,S) izaberi A i stavi što više moguće, i imaj mirnu ruku pa probaj opet slikat.. Mala napomena: sad je pol 4 pa se nadam da nisam puno fulao jer jedva gledam.. Sutra ću editirat ak bude potrebe (kad se naspavam) ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Stavi na manulano slikanje i drži OK gumb onda bi ti se lijevo dolje trebalo pojavit manulano izoštravanje pa probaj i to.
![]() |
![]() |
#8 |
Magister Mundi sum!
|
noup.. njet to imati .. efo kaj imam .. #Shooting mode (Manual, super macro, My Colors, Stitch Assist) # Special Scene mode (Portrait, kids & pets, foliage, beach, night snapshot, indoor, snow, fireworks) # Exposure compensation (-2EV to +2EV in 1/3EV increments) # ISO (Auto, 50, 100, 200) # White balance (Auto, daylight, cloudy, tungsten, fluorescent, fluorescent H, custom) - see below # Drive (Single-shot, continuous, self-timer) - see below # Photo effect (Off, vivid, neutral, low sharpening, sepia, black & white) # My Colors (Positive film, lighter skin tone, darker skin tone, vivid blue, vivid green, vivid red, color accent, color swap) - see below # Resolution/Compression (see chart later in review) * AiAF (on/off) - turns the 5-point autofocus system on and off; if turned off, camera focuses on whatever is in the center of the frame (which is faster) * Metering mode (Evaluative, center-weighted, spot) * AF-assist beam (on/off) * Digital zoom (on/off) - it's best to keep this turned off * Review (Off, 2-10 sec holds) - post-shot review; the hold feature will keep the image on the LCD until you press a button * Save original (on/off) - whether an unaltered image is also saved while using the My Colors feature * Grid lines (on/off) - puts a 3 x 3 grid on the LCD to help you compose your photos * Date stamp (Off, date, date & time) - print the date and/or time on your photos; only works with the image size set to postcard (1600 x 1200) * Mute (on/off) - turn off those annoying beep sounds! * LCD brightness (-7 to +7 in 1 step increments) * Power saving o Auto power down (on/off) o Display off (10, 20, 30 sec, 1-3 min) * Date/time (set) * Card format * File number reset (on/off) - maintain file numbering * Language (way too many to list) * All reset
![]() |
#9 |
Strichek Moderator
|
Hmm dakle stativ, i produži ekspoziciju. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|