|
![]() |
#1 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Brzo pitanjce
Za novu trebam ozvučenje pa san mislia spojit na zvučnu,5.1,sa ploče jednu liniju i jedan 2.1 sustav,naprimjer liniju na zeleni izlaz i 2.1 sustav na ostala dva ili jedan... Jel to moguće napravit ili će bit dima? Oće se zvučna više grijat? ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ma samo kupiš splitter koji ti taj zeleni 3.5 dijeli na dva i samo liniju spojiš na jedan , a 2.1 sistem na drugi.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Još par pitanja,kupia san 2 splittera,imam tri linije. Pa san mislia splittat jedamput zeleni izlaz,pa onda opet da dobijem tri izlaza..ako me kužite..Pa,jel se to smije?Oće šta izgorit? Treba mi HITNO odgovor,do subote popodne! Hvala! ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
neće ništa izgorit ako spojiš kako triba! ![]() uglavnom da ti odgovorim na pitanje s početka, ako si mislija na 5.1 zvučnu na ploči onda ti je samo zeleni audio izlaz, a rozi i plavi su mikrofon i neki drugi audio ulaz (line-in, npr. s terratec tv-kartice i sl.)
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Neće nište pregorit, samo će ti na drugom splitteru se smanjit zvuk i pazi da ti neko to ne dira, ak se pomakne kad je glasna muzika može doće do rikavanja zvučnika, tako da pripazi na to.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne mozes spojiti na 2 izlaza jer kada se na maticnoj ukljuci 5.1 system onda ti zeleni rade kao FRONT a crni kao REAR izlazi. Tako da u biti cujes na oba izlaza ali ne cujes sve zvukove. Bolje je splitati sa spliterima i dobro sve pricvrstiti izolir trakom tako da se ne moze pomaknuti ili iscupati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Jedno OT pitanjce; imam CL Live! 24bit (5.1) na nju su spojeni P5800 CL Inspire 5.1 i zauzeti su od 4 utora 3, dakle zeleni, žuti i crni, a ovaj zadnji je plavi line out ili in neznam....da pređem na stvar: ako kupim sluške sa mikrofonom jer mi treba za teamspeak gdje ću to spojiti? Na zvučnoj nema odgovarajućeg mic utora? Ako spojim mic i zvuk od slušalica na integriranu zvučnu bili to radilo i zašto nebi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Zar ne čitate da ima 5.1 zvučnu? Potrebno je samo uključit opciju za 4 zvučnika, tada se ne reproducira nikakav surround, nego se samo clonira zvuk na zadnje kanale. Eventualno se na nekim zvučnim karticama može postaviti latencija kašenjenja signala. Jedan par zvučnika na prednje, jedan na stražnje... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Nadalje, preko slušalica može slušat tako da spliterom odvojiš prednje kanale ali će ti faliti dio zvučne slike, pa ili slušaj samo preko slušalica, ili pričaj u mikrofon a slušaj preko 5.1 sustava. Ali...postoji i treće kompliciranije rješenje. Enejblaj zvučnu na ploči, i u opcijama teamspeaka nariktaj da koristi tu zvučnu, pa ćeš igru normalno igrat na 5.1 sustavu, a preko slušalica ćeš čut ekipu. Jedini problem je kombinirati i oslanjati se na slušalice i zvučnike istovremeno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Dakle, podijeli prednji izlaz (zeleni) i na nj spoji 2 linije (što je linija uopće), a na stražnji treću "liniju". Premda uopće ne znam čemu toliko "linija" kad i jedno pošteno pojačalo i 2 zvučnika mogu nadglasat (vjerujem da se to traži na tom dočeku) te tri linije. Moj savjet je da spojiš samo 2 "linije", jednu na prednje kanala (zelene), drugu na stražnje, i dobit ćeš najbolji rezultat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Evo ti i slika da se lakše snađeš ![]() Zadnje izmijenjeno od: Roller. 07.06.2006. u 01:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Očito nisi nikad čuo rikavanje, umiranje, pogibanje zvučnika kad se recimo isčupa slučajno banana iz zvučne dok je pojačano na max.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|