|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Soft za automatsko formatiranje diska?
Ej, Zanima me da li postoji software koji će nakon što pogriješimo lozinku za prijavu na windowse (3, 4, 5 ili koliko već puta) jednostavno pokrenuti ponovo komp (resetirati ga) i formatirati disk tj. obrisati ga (na kojem su naravno instalirani widnowsi) ili je to moguće napraviti putem windowsa? thx...
![]() |
#2 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Moram priznati da ne vidim bas neki use case. Daj par detalja sto zapravo zelis postici (osim ovoga sto si napisao, a ovako na prvu bas i nije trivijalno), pa mozda ciljas na krivo... Ako ti je samo jako stalo do toga da ti neko ne pregledava p0rn dok te nema, zasto jednostavno ne kriptiras disk? Imas 3rd party rjesenja, a u nekim inacicama Windowsa dostupan ti je i BitLocker.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nije za mene nego za frenda (ali dobro to je sada nebitno).. Uglavnom složit ćemo pomoću windows bitlocker(a) i da nije "p0rn" ili nešto takvo u pitanju, već ima neke povjerljive poslovne podatke spremljene na laptpu, a kako u zadnje vrijeme često putuje i nosi ga sobom htio se "baš" na taj način koji sam napisao dodatno zaštiti...
![]() |
#4 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Tome enkripcija diska upravo i sluzi. Ovo o cemu ti pricas niti je prakticno, niti sluzi bas necem posebnom (ukoliko ne prepisujes disk, sto traje duze vrijeme, jer ti treba tocno 15 sekundi da vratis podatke s formatiranog diska).
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A ako ima TPM, onda ne mora ni ukucavati PIN, samo Windows account password. Po meni je to najbolje rješenje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ok, hvala Vam, Izgleda da na kraju idem enkripcija putem bitlockera...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|