|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
pomoc oko kupovine printera te savjeti
Ovako ide situacija ![]() Frend bi kupio printer koji nije previse skup recimo budjet je 500 krznasa. Bitno je da radi na falsh boje i da nije previse kompliciran. Ps ljepo molim vase uvazene sugestije i iskustva sa preporucenim printerima. Svima zelim Sretan Bozic i Novu 2006 Godinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
epson neki jeftiniji, npr. c42 ili slican, glavno da rezolucija nije prevelka (ionako nema koristi od reze npr. 5760 dpi, a sam se vise zastopavaju mlaznice...). epson jer daju solidan ispis, jeftini, orinkove tinte (npr. u feniksu) bolesno jeftine (crna za mog 5 god. starog stylus colora 480 je 19kn), a skoro bez iznimke trajni i imuni na lose (zamjenske)tinte. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
Canon. Boje jeftinije od onih za Epsona. (barem u Vž) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Preporuči legi Lexmark Z32.Stvarno dobar pisač i super očuvan.Može ga dobiti za siću ili se mjenjamo za neki komad hardvera.Kako god okrene, novci će mu ostati u đepu. Razlog prodaje:Sestra se pod utjecajem reklame zaletila i kupila Canon ip1500.Set boje "samo" 38 kuna,printa slike od ruba do ruba papira, bili su razlozi kupnje. Sada kada mogu usporediti oba printera,mogu reči samo bačen novac.Po kvaliteti ispisa su tu,po cijeni boje vodi Lexmark(sa pet puta skupljom bojom ispiše barem sedam,osam puta veći broj stranica teksta).Jedino šta Canon printa slike od ruba do ruba papira, |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
je, je... lexmark je super. dok ne treba otić kupit tintu. a moraš kupit oriđiđi jerbo ni nema zamjenske. imao lexmarka, mislim baš z32. dobio ga samo s kolor tintom. potrošio istu i idem ja kupit i kolor i crnu. i veli mi tip u dućanu 650kn. kaj si bolestan, mislim si, printer sam platio 320kn. je veli tip, sa ovom tintom dobijete i novu glavu za ispis. to stoji ali slijedeći printer mi je bio epson c42. crna tinta + boja =35 kn. (zamjenska, naravno). lexmark bacio u smeće, doslovce. sad sam kupio canon pixmu ip4000 a epsona dao frendu. ja taj printer nemrem nahvalit kolko je dobar. nije mi žao ni jedne kune od njih 880 koliko sam ga platio. printer je DO JAJA! a i tinte, njih 5, zamjenske su bagatela. a i da kupujem oriđiđi, svih 5, su jeftinije od kolor i crne tinte za tog lexmarka. a da ne govorim kolosalnoj razlici između moje pixme i tog lexmarka. ak mu nije problem na tih 500 dat još 350 krznatih za nasljednika moje, pixmu ip4200, vjeruj mi neće zažalit.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
4200 ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
[QUOTE]Originally posted by fanATIk [B]je, je... lexmark je super. dok ne treba otić kupit tintu. a moraš kupit oriđiđi jerbo ni nema zamjenske. imao lexmarka, mislim baš z32. dobio ga samo s kolor tintom. potrošio istu i idem ja kupit i kolor i crnu. i veli mi tip u dućanu 650kn. kaj si bolestan, mislim si, printer sam platio 320kn. je veli tip, sa ovom tintom dobijete i novu glavu za ispis. Reci da se šališ.Kao prvo, sa svakim pisačem dobiješ tonere sa bojom,ne samo kolor,eventualno i malo pakovanje foto papira.Tek toliko za probu.Boja za lexmark nije 650 kunića i neznam kako si došao do te cifre:Svaki toner boje dolazi sa diznama,a ne dobivaš nikakvu glavu za ispis kao dodatak.I da...nema zamjenskih tinti,ali ima punionica Po tvojoj priči ispada da čovjeka nagovaram na zlo. Poanta svega je:Za nas amatere koji trebamo nekad nekad neki tekst isprintat,svaki je pisač dobar,pa i onaj naj jeftiniji.Pitanje je samo da li odjednom možemo dati za boju 250-300 kuna, ili više puta kroz godinu kupovati "jeftinu" boju. Pa več i vrapci na grani znaju da proizvođači žive od prodaje boje, a ne pisača,zato okanite se iluzija o jeftinim tintama |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
ja ti kažem da se ne šalim! sa svojim lexmarkom sam dobio samo kolor tintu. da dobio sam malo pakovanje foto papira al neznam kakve to veze ima sa svime. dizna, glava, neznam detalje. poanta je u tome da hp, lexmark i slični imaju višestruko skuplje tinte baš zbog toga jer im tinte dolaze s tim diznama. nošenje tinte u punionicu, je ruku na srce, zajebancija. nije ni slično odlasku u najbliži shop i davanje 40 kn za epson tintu. s moje točke gledišta, nagovaraš čovjeka na zlo. jer ak mu ne treba neki ultra super mega ispis do jaja, definitivno mu je bolje uzet jeftinog epsona nego lexmarka. ili čak bolje canona. za 300 kn kupiš skoro 8 paketa crna+kolor za epsona. nemoj mi samo reć da lexmarkove tinte traju duže od tih 8 pakovanja. i uvijek je tvornički zapakovana tinta, makar i zamjenska, bolja od punjene.
![]() |
#10 |
Premium
|
očito me ne kužiš. Ne nagovaram čovjeka da kupi od mene Lekxmarka.Neka kupi Canon ip1500,neće ništa pogrešiti.Važno i bitno je samo jedno.Broj ispisanih stranica =uloženom broju kuna u boju.Sve ostalo je dobar marketinški trik.Pa zar misliš da bi si neki od poznatih proizvođača sam metnio omču oko vrata,držeči visoku cijenu boja bez pokriča? Samo za usporedbu,kad me več pitaš.Lexmarkovu boju,jedan toner koristio sam kroz period od deset mjeseci.Canonova sam potrošio dva u dva mjeseca,i kladim se da me pitaš o računici nakon osam mjeseci,odgovor če biti fifti-fifti,mada več sada sumnjam da bi jeftina boja mogla postati i skuplja.Naravno,vrijeme je tako relativan pojam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Nemaju svi pisači tinte istog kapaciteta no kod kućnih pisača omjer najmanje i najveće tinte je cca 1:3. To što neka tinta traje 10 mjeseci nema nikakve veze. Moj kolega na Epsonu c20 nije morao mijenjati tintu 30 mjeseci (istina, 28 mjeseci nije ni koristio pisač...). Pitanje je samo isplativosti ispisa i namjene pisača. Za povremen ispis dokumenata i možda fotografija preporučam Canon ip1500. Relativno brz, tih, odličan i jeftin ispis. Mane su mu nedostatak izlazne ladice (papir izlazi direkt na stol) i malen kapacitet tinti. No, zamjenske tinte koštaju zajedno nekih 25-30 kn u Vemilu. Epson je sporiji, puuuno bučniji, često se zaglavi papir, tinte su 20-30% veće, ali su duplo skuplje... Pažnja, Canon ip1600 koristi nove tinte, nisam još vidio zamjenske. Dakle, bolje stariji model... Lexmark je pogodan za...nikoga osim tvrtke koja ih proizvodi. HP je pogodan za one koji ispisuju malo u velikim razmacima jer duže može izdržati da se tinte ne sasuše i mlaznice začepe. Koga zanima i zna engleski, nek pogleda sliku za više podataka o brzini ispisa kod raznih modela pisača... ![]() Zadnje izmijenjeno od: igorba. 30.12.2008. u 20:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Nisi u pravu... Za svaki printer se moze izracunati cijena ispisa po papiru... i uvijek ce se naci printeri medju kojima ce te razlike biti jako velike... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Igorba napiso sam da je vrijeme relativan pojam...Imam u ruci spremnike.Od Canona je točno duplo manji.Da li to znači da ima samo upola manje tinte u njemu?I na kraju pratim potrošnju zbog svoje teze.Ako sam u krivu svima ču se javno ispričati. Munstro Slažem se.Samo sumnjam da češ razliku u cijeni ispisa nači u printera "sve po 500 kuna" Crypt0 Neka lega kupi novi Canon, Epson ili Lexmark(mada se Igorb nebi složio),neče pogriješiti.što se tiče ispisa.Sa Epsonom i Lexmarkom dobit če "skupe" boje,i biti miran duže vrijeme.Sa Canonom če dobiti andol spremnik boje i potrebu češćeg posječivanja trgovine.Naravno mislim na ip1500.Ili varijanta,kakav polovni,a lovu uloži u boju i još ostane za čevape i pivo... Sretan sam i veseo kad krenem nešta isprintat a ono ops...nema boje,trgovine ne rade...Jedino riješenje da se to ne ponavlja je kupiti više kompleta "jeftine" boje.Nemam ništa protiv Canonada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
canon 4200
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Hmm.... Canon, pixma 3000 mi je trajao 11 mjeseci, prethodni s 200 nekih godinu i po,rođak je promijenio u zadnje 4 godine 4 printera, jedan lexmark i 3 canona, rok trajanja u prosjeku oko godine dana. Toliko o inkjet printerima.DA ne želim opciju printanja na CD bez razmišljanja bih prešao na laserski. btw pixma 4200 ,tinte su oko 90kn svaka još nema zamjenskih ali navodno će nijemci za koji mjesec izbacit zamjenske . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|