|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() Zanima me koja je najbolja TV kartica koja se moze sada kod nas kupiti... Prvenstveno me zanima kvaliteta slike.. onda software i mogucnosti s njim. Kolko se ja sjecam najbolji je onaj Philipsov chip (zna netko konkretnu oznaku?).. ima li sta novije i bolje? ajde preporuke plz..
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Gledaj da ima Philipsov tuner i chip gore, oznaka je SAA7134, to je najbolja kombinacija, još ak možeš nać hardversku... milina. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
JDM
|
Terratec cinergy 400 il 600 ak očeš FM tuner. Mrak kartica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
cak je i cijena (VeMil) prihvatljiva.. nego, gledam npr. u HGspotu ovu Leadtekovu kaj pise da ima MPEG4 ili 2.. kaj to znaci da ima hardversko kodiranje u MPEG4 i onda mogu live kodirat dok gledam i snimam? Moze to ta Cinergy600? Njoj samo pise "snimanje u divx" - mocno! ![]() naravno i dalje nitko ne stavlja konkretne informacije u opis pol komponenti pa cu morat kopat po netu da vidim kaj te kartice tocno imaju.. hvala svima.. ![]() ![]() Edit: E znam da sam vidio tu na siteu recenziju neke TV kartice koja mi se svidjela..no nemrem nikako naci taj clanak. Jel zna netko koja je to bila? Znam da je imala GOLD u nazivu ![]() P.S. u zadnje vrijeme imam full problema sa forumom, jaaaaako sporo mi se znaju strane ucitavat..tocnije mislim da browser ceka na komunikaciji/protokolu sa serverom.. jesam ja jedini? ili nije do mene?
![]() |
![]() |
#8 | ||||
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Opis: TV Format: PAL Maksimalna rezolucija: 720x480 Konektori: Antenski ulaz za TV i FM radio, S-Video ulaz, RCA, IR senzor, Audio ulaz, Audio izlaz Što se nalazi u pakiranju: - VideoMate TV Gold II kartica - Instalacijski CD - Ulead Movie Factory 3 SE - Upute za korištenje - Daljinski upravljač i baterije - IR prijamnik - Audio kabel - Kabel za daljinsko paljenje računala
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Tamo pogledaj. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Secret Undercover Agent
|
@Jelc, pa trazio sam tamo al nisam naso jer nisam znao dovoljno kljucnih rijeci.. probaj ti searchat sa "gold tv" ![]() @domy http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=11 imas tu par leadetkovih, npr. WinFast DV2000... i zakaj je ova PVR2000 skuplja od ove DV kad ima MPEG2? ja preferiram DivX od Mpega ali kod klasicnih filmova..nemam previse iskustva sa snimanjem TV sadrzaja..nije mi se nikad dalo zahebavat s time. A kaj nema bitratea kod Mpega? i sta je onda opcenito bolje? taj Leadtek koji ima Mpeg4, Cinergy 600 koji ima DivX ili Compro Video Mate GOLD koji nema nijedno ![]() i zasto nigdje ne pise koje imaju tunere ii chipove?!!? ![]() i koja od njih je onda najprakticnija za snimanje? nis, morat cu ulozit puno vremena u to.. idem trazit reviewe.. P.S. Forum fakat puca po savovima.. pogle kaj radi sa URLovima :clap: domy, kaj ti tocno znaci "hardverska" kartica? i evo clanka Compro TV Gold+ II, fakat ste je nahvalili... http://www.pcekspert.com/articles/372-1.html
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 26.12.2005. u 02:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||||||
EMP moderator
|
Citiraj:
DV2000 je klasična softverska kartica s dodatkom FireWire podrške. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
|
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Secret Undercover Agent
|
Ok, kuzim kaj mislis pod hardverska kartica ![]() Na recenziji Compro kartice pise da podrzava, citiram: MPEG-1/2/4 snimanje.. ( http://www.pcekspert.com/articles/372-2.html ) pretpostavljam da to znaci HARDVERSKO snimanje..jer jos pise da ima i time shift sto sumnjam da bi funkcioniralo da sve ide softverski... Znam kodirat mpegove u DivX, jako dobro ![]() ![]() trazim okolo reviewe, i naso sam za Leadtekicu i ona ima sve sto bi htio ali nema Philipsov tuner i chip.. tak da za sada Compro ima sve sto mi treba: Philips tuner, philips chip, dobar daljinski (moze li on upravljat drugim aplikacijama?), i hardversko kodiranje.. nadam se ![]() no nemrem nac NIKAKAV review ove Cinergy kartice.. I daj mi reci, ti imas Leadtekovu, koja nema Philipsvu "opremu", koja je razlika u kvaliteti slike onda? kolko je bolje sa Philipsom? ja sam steko dojam da je Philips napravio prakticki "revoluciju" s tim svojim tunerom i da je nesumnjivo najbolji trenutno na trzistu... istina?
![]() |
#14 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Koliko ja znam, ni jedna od spomenutih kartica nema hardvesko kodiranje. Or am I wrong :confused: Najjeftinija kartica sa hardverskim MPEG2 kodiranjem je ona neka od Leadteka za cca. 600-700kn, koliko ja znam. A o hardverskom mpeg4/divx... mislim da to mozes samo sanjat
![]() |
#15 |
Secret Undercover Agent
|
aha... dobro ajde jel mi moze netko konkretno rec koja je onda razlika kod snimanja bez harderskog kodiranja? sto se TOCNO desi i kako to utjece na moj rad na kompu? samo opterecenje proca? kolko mi se isplati davat 200kn vise ako ne namjeravam cesto snimat?...
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Od svih kartica koje se ovdje spominju, jedino je PVR2000 hardverska, cijena je oko 650-700 kn. Kolko sam primjetio, jedina razlika između hardverskog i softverskog enkodiranja je u skoro nikakvom zauzeću proca te nešto boljem zvuku kod hardverskog jer sve ide preko malog "procesora" na kartici. Ako ti je baš bitna kvaliteta slike, pogledaj i DVB-T kartice odnosno kartice s digitalnim tunerom. S njima nemam iskustva tak da neću ništ govorit. Jedino ne znam jel tvoje područje pokriveno tim signalom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
digitalni tuner? ne znam nis o tome no ak nije CIJELI Zagreb pokriven time onda sigurno ja spadam u jedan takav dio grada ![]() tak da za sad Compro vodi u svim aspektima.. ak netko ima neku zamjerku na trnutni izbor neka se javi SAD or forever hold his breath ![]() P.S. eo sad bas gledam ti karticu sa digitalnim tunerom u Formelu, TV-Tuner COMPRO T200 VideoMate DVB-T200, http://www.pc-shop.hr/addprod.asp?sr...204&ID=1204022 kosta samo 50ak kuna vise... brijem da ima sve isto ko i ova koju sam do sad gledo... no nis ne znam o tom digitalnom tuneru i slicno.. kaje tu bitno? moram ja bit pokriven tim signalom onda ili sta?? nisam jos ni cuo za to... :confused:
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 26.12.2005. u 19:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
P.S. Domy piše s Lihtinog kompa. ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako ti je dovoljno gledati hrt12, novu i rtl i u dosegu si DVB-T signala nemas o cemu razmisljati. Kvaliteta slike je za red velicine bolja od analognog tunera ma koji on bio. Ako ti treba za kablovsku onda idi na analogiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
nemogu vjerovat da nisam znao za to! Jesi ti suguran u sve to? jer ja cu onda na temelju tvog posta uzet karticu s digitalnim tunerom ![]() mnogo hvala ![]() ![]() ![]() edit: ali ko za inat nemrem nac nikakav review o toj COMPRO VideoMate DVB-T200 kartici... ako je samo 50kn skuplja od njihove najbolje analogne kartice, kaj mislite ima li sve featurese ko i analogna ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
aka Mali Mirko
|
Ne razumijem cemu sarkazam, jer sam ti lijepo odgovorio na tvoj upit o TV karticama. Reviewe potrazi na EI Nis (proguglaj) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() ho ho hooo.... Edit: ajde ja te najozbiljnije pitam..jesi siguran da ja onda imam digitalni signal? Da je to TOLKO kvalitetnija slika? i jos nesto, reko mi domy da je Philipsov cip 7134 a ova T200 kartica ima 7130. Jel to "to", tj. dal je taj dovoljno dobar?.. i di se kod nas jos mogu nabavit Compro kartice osim u Formelu? ja bi ovu T300 al nemrem nac to kod nas...
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 28.12.2005. u 12:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
aka Mali Mirko
|
Ja imam doma Leadtek Experticu na kablovskoj, a prije par dana sam sogiju sastavio jednu konfiguraciju sa Terratec DVB-T PCI karticom sa obicnom logaritamskom antenom. Razlika u slici se vidi iz aviona. Da ne govorim da sa DVB-T tunerom mozes istovremeno snimati SVE transport streamove.... Jedino sto sam primjetio na ovom terratec softveru vrlo sporo (2-3 sekunde) mijenjenje programa. Vjerojatno bi neki ProgDVB ili MyTheatre rijesio problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Secret Undercover Agent
|
Eo bas gledam u VeMilu Cinergy 1400.. i pise da podrzava DolbyDigital zvuk..je to sve digitalne podrzavaju ili bas mora biti navedeno? jer zapelo mi oko za onu od Compra (T200) i tamo nis ne pise u vezi toga..ni na official siteu... AAAAAAAAA ovo je previse mogucnosti za sve uzeti u obzir!! A na netu jedva nalazim bilo kakve detaljne informacije!! za poludit ![]() I Leadtekova 1000T ima podrsku za AC3.. i obje (Cinergy 1400 i 1000T) imaju Connexantov chipset.. jel uopce postoji Philipsov chipset za digitalne tunere??
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 28.12.2005. u 14:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
tak da idem ili na ovu Leadtekovu ili Terratecovu.. a sto se 3rd party softwarea tice to jedino mogu saznat ak naletim na nekom forumu... Nego ajd pliz baci pogled ovdje http://www.comprousa.com/New/en/prod...fications.html to su specifikacije Comprove kartice..nije mi jasno sta im tocno znaci ovaj ANALOG capture..kak je sad to tu ANALOGNO??? i uoci da pise audio-mono... nigdje nema AC3 i ja zakljucujem da je ova kartica uskracena za AC3... to mi je steta jer ima neke featurse koji su full privlacni, kao npr. automatsko paljenje/gasenje kompa, jebacki daljinski i slicno.. i zbog tog daljinskog naginjem na Terratec kao final choice jer mi se cini da je Leadtek jako skrt bio na tom podrucju...
![]() |
![]() |
#27 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
http://www.custompc.co.uk/custompc/r...e-dvbt200.html Dakle uz DVB-T tuner kartica na sebi i ima Philips SAA7130 video encoder, a on sluzi da mozes digitalizirati analogni video signal sa composite inputa ili S-Video inputa koje takodjer imas na kartici. Uostalom svi ulazi na kartici su: # TV cable/antenna In (for digital or analog) # S-Video in (mini-DIN 4 pins) # Composite in (RCA Jack) # Audio in (Phone Jack, 3.5mm ) # IR in (Phone Jack, 2.5m m ) Taj audio ulaz je dakle mono. Za AC3 neznam odgovor kartica podrzava DVB-T standard na slijedeci nacin DVB Stansard DVB EN 300 744 standard (DVB-T) Video/Audio Formats Video : MPEG-2 Main Profile & Main Level Audio : MPEG-2 Audio Level I & II |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
EMP moderator
|
Ova moja Leadtekova TV kartica munjevito prebacuje programe, brže neg TV. Jedino je bed što ima Conexantov chip, al slika je OK, ono što se snimi ispadne kvalitetnije nego kad gledaš, nema noise efekta. Programe i dosta toga o TV karticama te HTPC-ovima možeš vidjet na http://www.tv-cards.com.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Secret Undercover Agent
|
Budem proucio sve te informacije nakon Nove jer sam sad u Dubrovniku i nemam vremena za internet ![]() No u svakom slucaju za sad imamo par zamjerki Terratecu: Sporo mijenja programe i ogranicenost na vlastiti software.. Dakle Leadtekica u prednosti ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|