Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.12.2005., 10:39   #1
mercury
Registered User

Datum registracije: Dec 2005
abit nf7-s, bios problem

i tako ja jucer idem flashat bios na noviju verziju. dotadasnja verzija je bila: nvidia-nforce-6161ba1bc-10, tj. originalna verzija koja dolazi s plocom. odem na abitove stranice, kad tamo postoje dvije verzije biosa - jedna za "abit nf7-s, version 1.2", a druga za "abit nf7-s, version 2.0".
s obzirom da sam poprilicno lijen, nije mi se dalo ici otvarat kuciste i gledat koja verzija je moja maticna, pa sam skinuo oba biosa. i sad, naravno - pogadate, flashnuo sam krivi bios. jupi. to sam shvatio kad sam otvorio kuciste i isao prazniti CMOS bateriju jer se komp, naravno, nije zelio podici.
da preciziram, umjesto verzije 2.0, ja sam stavio bios za verziju 1.2.
posljedice: nakon sto je AWDFLASH javio da je update biosa uspjesno obavljen, slijedi restart. i katastrofa. monitor ostaje u stanju u kakvom se nalazi kad je on (monitor) ukljucen, a komp ugasen. primjecujem da komp nesto radi iducih 20-ak sekundi i tad prestane davati znakove zivota (i dalje radi, ali nista ne "radi"). kao sto sam vec napisao, pokusao sam isprazniti bateriju, mijenjao sam jumpere za praznjenje flasha (maticna ima tu mogucnost), ali nista ne pomaze...

ima li mozda netko kakav prijedlog, sto se moze napraviti? je li mi jedina mogucnost zamjena maticne ploce?
ako vam trebaju jos kakvi podaci, samo napisite...

zahvaljujem...

p.s. ako sam promasio forum, molim admine da premjeste topic...
mercury je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2005., 11:40   #2
illusion
Banned

illusion's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
verzija ti se odnisi na reviziju ploce 1.2 ili 2.0 ovisno o ploci koju imas a to ti pise na njoj. a ako si flashao sa krivim biosom nece ti radit zbog revizije ploce a to ti je najlakse rjesit da se javis RAKu ili da nades nekog s istom plocom da ti posudio bios
illusion je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno