|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Zadatak iz MAT prije finala rukometa
Ljudi pomoć za mene i sina, ja sam zaboravio kako ovo riješiti Imamo trokut sa slijedećim podacima: b + c = 11.5 cm a = 2.5 cm kut alfa = 23 st (dakle nasuprot stranice a, pri vrhu A, ako nacrtamo skicu trokuta) Treba izračunati površinu trokuta. Poglavlja koja se obrađuju trenutno su sinusov i kosinusov poučak i primjena na površinu trokuta za ne-pravokutne trokute. Kako to riješiti? Neznam kako iskoristiti ovu informaciju b+c, odnosno znam da imamo Opseg, ali ni tu informaciju neznamo iskoristiti za dobiti površinu trokuta... Zna li netko? dovoljan bi bio i samo hint |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
aka Mali Mirko
|
Pogledao sam link hinta, pogledao i linkove primjera koji se mogu otvoriti.... ništa mi ne pada napamet. Formule iz navedenih poglavlja imamo u knjizi.... ali ništa. Nemamo što povezati, tj. kako iskoristiti obu informaciju b+c, ili podatak o opsegu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Jesmo rijesili onaj geometrijski zadatak prosle godine, sta je bio zakljucak na kraju? Sjecam se da sam ful pratio temu, ali se ne sjecam da smo dobili feedback od profe ![]() EDIT: Citiraj:
![]()
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 26.01.2020. u 22:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
aka Mali Mirko
|
Ono iz tehničkog crtanja? Sa nedovoljno definiranim pogledima iz kojih je bilo potrebno nacrtati pogled u izometriji? Pokušao sam objasniti profesorici... ali nisam imao sa kime razgovarati. Ona je inzistirala na svojem riješenju koje po diskusiji na forumu nije imalo osnova u zadanim pogledima. Onda sam odustao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|