|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ideja za vodeno ....
imam jednu ideju za vodeno vec duze vrijeme, tj. bolje reci raspored ... originalna ideja je da prije svih blokova (kojih mislim staviti milijon ![]() ____________ ____________= <- ulazak | | | | | | izlazi za pojedine blokove e sada me zanima kako bi se to sve ponasalo, posto bih htio da na svim izlazima bude jednaki protok ili bar slican ... ovaj ulaz bi bio kroz prikljucak od 11mm (unutarnji promjer), a izlazi sam misilio da budu ili 6mm ili 4mm (isto unutarnji) ... Ali sad nastaju komplikacije, povrsina presjeka ulaza je oko 95mm2, a u slucaju da idem na 6mm za izlaz, zbroj presjeka je oko 168mm2 ... posto neznam fiziku pretpostavljam da bi se voda poprilicno usporila nakon svakog izlaza, ali ako koristim 4mm izlaze, zbroj presjeka je oko 75mm2, pa bi po toj logici trebao biti mozda veci protok, ali mi je bitnije da bude priblizno jednak na svakom izlazu. Nakon sto voda prodje kroz sve te blokove ulijeva se u rezervar, bez ikakvih spajanja, znaci 6 prikljucaka direkt u rezervar, svaki za sebe. E sad, jel netko ima neku pametnu ideju ili prijedlog ili kritiku ili mozda savjet ... uostalom sta mislite o takvoj razvoju dogadjaja ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
zgodna fora al onda trebas to napravit isto kad i ulazi u pumpu posudu radiajtor itd...inace to se radi preko y razdjelnika... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Evo da malo razjasnim kako sam to zamislio ... ![]() Kad vec slazem, idem onda sve ohladiti ![]() Ali prvenstveno me zanima pumpa i odabir crijeva, posto svi blokovi nisu jednaki (ne pruzaju jednak otpor) htio bi postici priblizno jednak protok na svima, cak razmisljam o varijanti da na CPU stavim nesto veci promjer crijeva kako bi mu osigurao vise hladne vode ... Jel netko ima nekih prakticnih iskustava ili neku ideju ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Tako sam ja napravio.... Nije loše samo dobivaš na količini cijevi.... pa bude malo natrpano.... bolje napravi klasično, blokove u seriju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
btw ovo sto se tice kolicine cijevi zapravo i je poanta, izgledat ce atraktivnije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Evo ako nekoga zanima na ovom forumu cu stavljati slikice kako napreduje izrada vodenog. Ne da mi se u duplo praviti pa i ovdje stavljati ... http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=105157 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Svaka čast majstore :clap: :clap: Baš me zanima kako će to na kraju ispasti :burn:
![]() |
#10 |
prcknedl
|
: goood : : goood : : goood : pa nek ameri vide ko je gazda...a ne kaj kupi 7800gtx za 500kn pa sjbe isti cas... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Ovo mi izgleda na neko industrijsko hlađenje! Svaka čast majstore svaka ti dala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Zahvaljujem na pohvalama :clap: radi se radi ... valjda ce uskoro stvar prohodati ... Jos se ne mogu odluciti za boje, znaci u koju boju da prefarbam kuciste (izvana i iznutra), mislio sam otfurati u profi lakirnicu da to odrade sa nekom specijalnom bojom, tipa "candy" ili nesto, ali ne znam u koju ... a jos se premisljam koje boje osvjetljenje staviti ... plava mi je super, ali je PRE ISFURANA, pa mi padaju na pamet neke kombinacije s bijelom i jos neka za nijansiranje ... ako imate kakav prijedlog ili ideju, samo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
prcknedl
|
kombinacije : crne i kobaltno plave "rajnglblau" + svjetloplava/bijela neonka samo crno + bijela/crvena neonka crno/crveno + crvena neonka eto. ali ti si biraj-ukusi su razliciti, a tvoje je kuciste, ne moje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
svako racvanje ce ti smanjit protok ne razumijem zasto pojedine blokove ne svedes u seriju ? koja je koristi tvoje ideje ? temperatura vode se ionako vremenom mora stabilizovati. poz...
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
omg, svaka čast ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
zgodno, no radijtor niej sasvim savršen. Naime ovako je površina relativno mala. A druga stvar je da si trebao napraviti tako da se voda pri ulasku grana u sve te cijevi jer dužina cijevi ne donosi veliki dobitak,. Još jedna prepouka trebao si stavit nešto što će razbijati struju vode i raditi vrtloge unutra cijevi jer na taj način se poboljšava prijenos topline. Blokovi u seriju? nemoj ni razmišljti o tome jer to znači da će ti već zagrijana voda iz jednog bloka ići u drugi, i time si napravio ništa. inače svaka čast :clap: :clap: ![]() ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Naravno da nije savrsen - pa nisam ja fabrika ![]() A sto se tice povrsine, relativno je mala, ali je radijator dosta "dubok" i savrseno se uklapa u midi tower, tako da je ako se mene pita - savrsen :clap: Hm, meni se cini da je ova varijanta efikasnija, samim time sto ce vruca voda ici prvo kroz cijevi najudaljenije od ventilatora tako da se najtopliji zrak automatski izbacuje iz kucista, a kako voda ide blize ventilatorima sve se vise hladi vanjskim zrakom i u konacnici izlazi iz cijevi koje su tik do ventova i tako je maksimalno hladna ... ovo je moje razmisljanje sto moze, a i ne mora imati veze sa stvarnoscu ![]() A sto se tice ovog sa vrtlozenjem cijevi, hm ... potencijalno komplicirano, ali bi mozda i obicna opruga polozena u cijev odradila posao ... Citiraj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Bi ma naobiöniji komad zice na ulazu bi napravio stvar. Fora je u tome kaj sam se io dosta bavio time i dosao do saznanaj da duzina cijevi niej prednst nego grananje. Grananje u biti palelen cijeli koje imaju jedan ulaz i jedan izlaz. Hm kak da ti objasnim jedna cijev dovodi vodu i ta voda se onda na ulazu grana u recimo 5 cijevi i na kraju se opet skuplja u jednu ( kao grana na auspuhu od auta), na tu foru su radjeni najbolji radijatori ( black ice xtreme ).
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 03.03.2006. u 17:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Mozda sam u krivu, ali eto ![]() |
|
![]() |