|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
Hitachi 7k250 sata 2
Kupio bih taj novi hitachi disk s 250 GB, sata 2.Imam plocu gigabyte k8ns, nf4, sata 1. Jel bi to radilo OK? Kakvi su ti diskovi? Ja sad imam Hitachi 120 GB u jednom i Hitachi 80 GB u drugom kompu, rade OK, oba P-ATA. Thanks na odgovorima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
normalno ce radit samo nece radit NCQ koj tebi nece nit trebat. hitachiji su tihi i hladni i dosta brzimislim da ces bit happy
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesu tihi kad staviš AAM na quiet, brzi su, griju se, al ne pretjerano, dosta vibriraju u odnosu na Seagate i Samsung,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
žicless surfer
Datum registracije: Dec 2004
|
Kupio sam baš taj disk prošli tjedan i mogu reći sljedeće: brz je, tih (čuje se ako mu se približiš, al na metar udaljenosti ne čuješ ništa), no čini mi se da se dosta grije (cca. 40°C) - imam 2 pata diska (WD 80GB i Seagate 120GB) koji su u prosjeku 10°C hladniji ![]()
![]() |
#5 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Imam baš taj hard o kojem pričate i mogu ga samo nahvaliti. Kad se podesi AAM na quiet, onda je skoro pa nečujan. Znači, brz, tih i hladan (barem moj). Temp mu nikad nije prešla 32°C (hlađen sa 2×80cm vent@900rpm). Također ga spajam na SATA"1" i nema nikakvih posljedica. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Imam isto jedan primjerak Hitachi-a 250GB SATA-II i grije se otprilike isto kao 120GB Seagate ata133 i oko 2°C više nego Seagate 160GB SATA NCQ. Temp. trenutno 30°C. Čuje se i kad se stavi AAM na quiet, ali čuje se i Seagate kad nešto kopiraš. Tiši je i od WD i Maxtor diskova, a i od većine Seagateovih SATA diskova.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Puše jedan 92mm vent po njemu i Seagateu. Stavljen je na quiet, ali to nije tiho kao što su bile npr. Barracude 4. Koliko sam čuo tome su se približili neki od Samsungovih diskova.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Moj bez ikakvog hlađenja u disk silenceru ne prelazi 38. Ali se osjete vibacije kad se nešto kopira ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Kako vidjet jel disk radi na sata 1 ili sata 2. Kupio sam disk, samo di vi stelate taj AAM i to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Captain
Datum registracije: Aug 2004
|
NF4 chipset podrzava sata2.0 diskove, pa ne vidim razloga da ne potjerate te diskove na 2.0. Kod Hitachija jedino treba ukljuciti tu opciju pomocu gore navedenog FT toola. Diskovi dolaze tvornicki podeseni za sataI zbog kompatibilnosti s drugim plocama.
![]() |
#16 |
Registered User
|
Ma ne, ja sam se zahebo, nf3 250 je |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Barem bi trebala imati. A za vulgaris verziju smo već vješali slike tog moda po forumu, ak te zanima pošaljem ti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Captain
|
ukljucivanje sataII se mora napraviti na disku a ne na chipsetu
![]() |
#20 |
Captain
|
@domy_os kolika je gustoca zapisa na plocama nasih diskova, 125gb po ploci ili manje?
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Mi imamo jednu ploču i vjerojatno je 80 GB, ne znam točno. Domy |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|