|
![]() |
#1 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Pomoc: PIII rekonstrukcija - savjeti
Dakle ekipa dobio sam jedan P III na 800 Mhz i sa 192 sdram-a. Ima Aususovu plocu COV4X a grafa je ATI Rege LT Pro. KOntam da je AGP 2x ak se nevaram nisam zagledo. Stroj je od jedne obitelji s troje mala djece, pa sam umoljen da zamjenim neki HDD, instaliram windoze i eventualno nesto promjenim da bi dobio vece performanse. Esad me zanima sljedece: 1. Taj stroj i Win XP - ja kontam puknit Home Edition kontam da bi guro. 2. Mozda promjenit grafu, ako da koju za taj stroj. 3. Mozda jos rama ili? Ako neko ima nes sto bi dobro doslo nek se javi na PM. A sada komentari.....
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Za ugodan na winXP ja bih svakako stavio još rama, recimo jednu pločicu od 256mb |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
1. PII 450mhz 256sdrama wxppro+sp2 bez iakvih modifikacija radi 2. Nešto tipa radeon7500,9000,gf4titanium 3. 512 će biti dovoljno ako ima još slotova slobodnih
![]() |
#5 |
Dark side Moderator
|
zauzeta su 3 slota, nest je iskombinirano tipa 128 + 32 +32. Ajd ak neko ima 128 ili 256 sdrama dajte mi ponudu na PM. Moze i grafa! Znaci treba mi 384 ili 512 rama da bi to radilo ok. E da i nis neklokam najstarije djete je 4 osnovne necu da dode do zapaljenja ![]() Treba radit stabilno, i terat starije igre.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
s obzirom da su starije igre u pitanju win98 (manje zderanje resursa i nebi bilo neophodno dodavanje RAM-a ) po pitanju grafe Crash009 je sve rekao ![]()
![]() |
#8 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Za starije igre svakako 98-ica ako ju imaš ako ne onda 2000
![]() |
#9 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
''Predelaj'' s nLite-om XP-e (točnije isključi opciju da pri instalaciji provjeri količinu RAM-a) i radili budu Windowsi bez brige s 128, 192 ili 256MB.....provjereno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Dark side Moderator
|
Znam ja da ce radit Xp-eji, pitanje je sam kako, al to nije bed dodat cu rama pa ce mo vidjet. Inace 2000 je gora sad al ja je bas nevolim pa bi rade xp. @ Crash daj mi na Pm baci ponudu za rame pa da skontamo nes.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
[QUOTE]Originally posted by Darth Vader [B]Znam ja da ce radit Xp-eji, pitanje je sam kako, al to nije bed dodat cu rama pa ce mo vidjet. Inace 2000 je gora sad al ja je bas nevolim pa bi rade xp. nije samo RAM u igri, pokusaj ne preopteretit CPU ![]()
![]() |
#12 | |
Dark side Moderator
|
[QUOTE]Originally posted by SlavoS [B] Citiraj:
bit cu njezan obecajem ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Dark side Moderator
|
ma znam da je 2000 super stabilna itd, imamo je na poslu, valjda mi se zato i zgadila od buljenja 8 sati u nju ![]() Ja bi rade xp al imate pravo sigurno je da bi bolje radilo s 2000 jer ako nista trosi manje resursa.
![]() |
#17 |
Guest
|
ja sam sisterki složio komp, p3 500mhz, 384 rama, ati rage 128 pro i na njemu je xp i bez problema radi... za starije igrice savršena mašina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Evo, usporedbe radi: P3 800MHz, 384MB SDRAM, ATi 9200 SE 64MB, Win XP SP2, 30GB HDD, optikaneri i sl. pizdarije Taj komp mi služi na moru za surfanje netom, slušanje mjuze i poneku igricu (Fifa 2002, Worms World Party, ... ). Uglavnom, komp fino radi, ttreba mu duže vremena da se boota, ali onda doskočim tome, rabeći hibernate. Nemoj očekivati ludo brzu pilu, pogotovo, ako napuniš RAM sa antivirusom, firewallom i sl. stvarima, ali za ono što barem meni služi i treba je čisto solidan komp za mizernu cijenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
@Darth Vader Samo ti deni ti XP-e.......pogasi sve neporebne servise, Hibernate, System Restore (i sl. gluposti koje ždereju RAM i disk), stavi Classic Look i nemaš brige. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Dark side Moderator
|
Citiraj:
Inace jel ima neko neku grafu da mi uvali? I da driveri koje imam tj. koje sam skinu s neta su za maksimalno 2000 oce frcerat s xp-om, mislim na drivere od maticne!?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|