|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Program za tehničko crtanje - preporuka
Pošto stvarno nisam u tim vodama molio bih preporuku (free) programa za vrlo jednostavne nacrte. Npr. izrada nacrt-tlocrt-bokocrt određenog komada namještaja, što jednostavnije to bolje ![]() Uz nacrt bi samo trebala stajati oznaka mjerila i to je to, vrlo jednostavno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
DraftSight. Nekada je bio free a sad vidim da seru kvake i da se v2019 za Windows OS plaća. V2018 je i dalje free ali do 31.12.2019 pa ako ti do tada može pomoći - skini negdje. DraftSight v2018. Osobno sam to neko vrijeme koristio kad su nam ukinuli ACAD u bivšoj firmi. Za tako neke osnovne i semi-pro stvari je majka. Sent from Usreo 2nd Mobara |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Registriraš se kao student i imaš Autocad 3-4 godine besplatno. Također dobiš pristup Inventoru (3D crtanje) i još nekolicini programa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
https://www.sketchup.com/plans-and-p.../sketchup-free Sketchup je zakon za takve stvari ;-) Nacrtao kuhinju, regal, cijeli stan... Hrpa gotovih 3D modela Pro verzija ima export to dwg, presjeke... Zadnje izmijenjeno od: MIK. 29.03.2019. u 18:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Našao verziju 2017, odlična stvar i dovoljno intuitivna čak i za mene ![]() Zahvaljujem na savjetu ![]() Hvala svima, ovaj sketchup sam bukmarkao, ako će trebati neki 3d modeli, čini se super stvarčica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Velim, nama je čak bio main program za izradu crteža za proizvodnju jer je tadašnja firma kupila nama svima novog bemvea pa se nije imalo za ACAD ![]() ![]() Sent from Usreo 2nd Mobara |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|