|
![]() |
#1 |
Pun entuzijazma
Datum registracije: Jan 2005
|
Svestrani 19" LCD?
Vidio da se na forumu ekipa pretezno raspituje za LCD za igranje, no mene zanima koji je LCD monitor trenutno po vama najbolji izbor za nekoga tko se povremeno igra, no cita puno teksta i gleda puno video zapisa? Rang cijene do 4000kn, 19" LCD. Zapeo mi za oko Dell 1905FP kada je izasao jer su svi hvalili kvalitetu prikaza, no to je bilo prije godinu dana (tad jos nisam namjeravao uzeti novi monitor) pa sad kad sam gledao o njemu vido da ima odaziv 20ms (a u testovima hvalili da je dobar za filmove i igre?!?!). Xerox XA7 19i ne zvuci lose, no lutrija s panelima i ono zastitno staklo mi idu na zivce... Ima jos koja preporuka? Najvaznije mi je da ima dobru kvalitetu prikaza, solidan kut gledanja, a vrijeme odaziva ne mora biti ludo, nego u nekim pristojnim granicama.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Xerox imamo na poslu i los je... Kad stavis sivu pozadinu onda ti je monitor na fleke, negdje prikazije sivu a negdje zutu, tako da ti je cijeli zbljakast, kao zaba krastaca... rjesenje...koristiti crnu pozadinu... i ima veliku refleksiju zahvaljujuci onom zastitnom staklu... Ja ga sebi nebi kupio... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Re: Svestrani 19" LCD?
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
hm hm hm....ja imam isti monitor, 19'' 8ms model, ja nemam nikakve fleke za na sivoj pozadini a bome niti žute....ziher si izolirani problem! Što se tiče monitora, ima fenomenalne boje, nagledao sam se samsunga i sonija, ali ovaj me xerox oduševio! Igre naravno su bez ghostinga i daje odličan prikaz! Dobro, ima staklenu površinu koja može ponekad iritirati radi reflerksije, ali zato se puno lakše čisti! Toliko od mene |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pun entuzijazma
Datum registracije: Jan 2005
|
Pa nekako sve vise naginjem Samsungu 970P. Po recenzijama je jako dobar, a i misljenja korisnika su obicno pozitivna. PS CRT me ne zanim jer je jedan od razloga sto mijenjam monito i zelja za cuvanjemociju..
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo isao sam jos jednom provjeriti model Xerox XA7i-19 900-P Ja ispred sebe imam samsung syncmaster 910T koji je bio ishvaljen u Bug ili PC chipu, neznam vise...uglavnom kad sam ga dobio bio sam isto razocaran...slova su bila razmuljana i trebalo mi je dosta vremena dok to nisam uspio ustimati...sad je to kolko-tolko prihvatljivo ali sam svejedno razocaran i nije mi jasno kako su ga ovi ishvalili a meni nije nista posebno...cak smo ga mislili vratiti koliko je imao losu sliku, naprema kolegicinom ( syncmaster 193T ) koji je stariji od mog, a tek prema 173P koji je 17'' ali stvarno ima dobru sliku i super izgleda... Doduse moze biti da stvarno nemamo srece s isporucenim modelima, mozda su bas nasi s greskom ili sl... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Trenutno mi je drugi komp izvan pogona pa na ovaj imam spojena dva monitora-LCD i CRT i mogu samo reci da sam poceo stediti da si ubodem jos jedan LCD kad se drugi komp osposobi...neznam-mozda su me pojedini (dobri) LCD-i razmazili ali sliku na crt-u mi je sve teze gledati ![]() Mislim da je sljedece sto cu si ubosti Samsung 19"LCD -970P...monitor je malo skuplji (4300Kn) od recimo 960BF no ima puno bolji prikaz a tek je nesto sporiji (6ms) te ima kontrast 1000:1, kut vidljivosti kao i moj 178/178,a i izgleda odlicno...Evo i link za recenziju mladeg mu brata -770P Citiraj:
I ja sam vidio dosta stvarno losih LCD-a kojima ni sati kalibracije nisu pomogli...tu mislim na neke jeftinije modele Philipsa, entry modele LG-a pa i na Samsung710N koji je odlican za uredski rad, s obzirom na konkuranciju (koja u tom cjenovnom razredu redovito ima slabiji kontrast i katastrofalan kut vidljivosti), i na tome ostaje... Kod kupnje LCD-a je dobro sto vise se informirati...ne stedjeti...te prije kupnje osobno vidjeti i isprobati taj monitor. Iako sam pobornik LCD-a mislim da je jasno da ako se nikako nemozes rastegnuti do skupljih i u pravilu boljih modela onda radije uzmi CRT... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|