|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
Hitachi 160GB Sata II
Imam Hitrachi 160GB Sata II,inače hard je mrak,puno brži od maxtora ili seagatea,ali primjetio sam čudni klik.Npr. isti zvuk kao kad se pali komp pa hard napravi onaj klik. Samo što se to događa u normalnom radu,svakih par sati. Zanima me jel netko primjetio nešto slično? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ista stvar i na mojim diskovima...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Kod mene su 2x80 Gb Hitachi SATA II (RAID0) i nema nikakvih klikova...
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Re: Hitachi 160GB Sata II
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Prije par dana sam kupio ovu "mrcinu" iz siga i primjetio sam taj čudni "klik". Ne javlja se često, ali u ova 2-3 dana u prosjeku 1× dnevno. Komp upaljen odradi puno radno vrijeme i začudilo me jer baš zvuči ko da se HDD iskopčao i da se ponovo pali. Ima kakvih opcija gdje se to poštelava ili sam osuđen na slušanje tog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Kod mene se čuje i kad je APM isključen tak da to nije to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Resistance is futile
|
Re: Re: Hitachi 160GB Sata II
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Kod mene se klik čuje nakon bsoda i treba mu par sekundi da se ponovno upali AAM je na najmanje, a Apm nije ni diran
![]() |
#9 | |
Resistance is futile
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
APM -> Advanced Power Management
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Resistance is futile
|
A sad ono drugo, gdje se to podešava i sa čime (koji software)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
AAM - sa Feature Tool (v1.99) kojeg možeš skinuti sa Hitachi GST APM - možeš definirat u BIOS-u, a imaš i u win pod Power Options opciju Turn off hard disks.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|